Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 480
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Дидева ,съжалявам ,че питам едно и също,но не намерих еднозначен отговор
Реших,че щом черновите не са в комплектите, не са обременени с условности
Разбрах,няма да рискуваме
Sanaka, за разсеяни деца е много полезно
Моят е свикнал да си отбелязва еднакви части при геометрични задачи или поправяне на грешки по бг

# 166
Нещо се обърках!  Защо тези деца, които са избрали да са ДО последните дни, следва да подават заявление за присъствено явяване на НВО? Не е ли НВО присъствено по закон?
Твърде вероятно е да става въпрос за подаване на заявление за прекратяване на ОРЕС.Това е според чл.40ж, ал.3 от Наредба 10 на МОН.След като е издадена заповед за обучение в електронна среда от разстояние на ученик по желание на родителя, то същата може да бъде прекратена, ако желанието на родителя е ученикът да се обучава отново присъствено. Но това става отново със заявление от родителя. Ако няма заявление за прекратяване, ученикът се води в ОРЕС и няма как да дойде на НВО присъствено.

# 167
  • На морето!
Не съществува онлайн НВО, моля ви, стига вече с този развален телефон!

# 168
  • София
След като половин година чакаме да се върнат в училище, сега да искате да са ДО....съжалявам, не ви разбирам!
Знам какви са ви притесненията, но рано или късно трябва да се върнем към нормалния ритъм на живот, който включва ходене на училище.
Вирус може да се хване навсякъде...и не става въпрос само за ковид...едно стомашно разстройство даже е по-болезнено. Ще ги вакумирате преди матурата ли?

Чакам безопасна ваксина - едва тогава ще се зарадвам на присъствено обучение. Това по отношение на принципа..
А сега, в момента - абсурд. Ще го вакуумирам преди матурата, да. Поне излишни рискове в никакъв случай няма да поема точно сега...
Единствено се чудя дали може да получат някакви полезни напътствия точно накрая... но по-скоро не го вярвам.

Аз да си подновя въпроса
По черновите и условията може ли да се пише с различен от черен химикал?

Няма как да пише с различен химикал. Без значение на чернова или на какво. Скенерите са цветни. Т.е. писането с химикал с цвят, различен от установения, е опит за маркиране на работата. И би следвало да се дисквалифицира... Черновите също се сканират.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 23:14 от katiABV

# 169
Затова щеше да е много по-лесно, ако се обединим като миналогодишните седмокласници за десетина дена ДО преди първия изпит.
Досега олимпиадите и изпитите за МГ след 4ти клас бяха присъствено и никое дете в ОЕСР не е подавало молби за прекратяване на ОЕСР, за да се яви на олимпиада или изпит. Не виждам защо за НВО да е по-различно.

# 170
Ако няма заявление за прекратяване, ученикът се води в ОРЕС и няма как да дойде на НВО присъствено.
Извинявам се на аудиторията, че ще бъда малко рязка, но през последните дни се начетох на всевъзможни твърдения, напълно разминаващи се с реалността.
Глупости. Няма такова нещо.

# 171
Изгубих ви!
Вкъщи цари пълно спокойствие или поне така изглежда откъм учене.
Дано поне да е спокойна на матурите, пък каквото стане.
При нас мина класната по БЕЛ, а за математиката още не се знае
В неделя има пробен изпит по БЕЛ на Регалия. Изпратили са напомнящо съобщение. Мисля, че следващата неделя е ПИ по математика.

# 172
Ако няма заявление за прекратяване, ученикът се води в ОРЕС и няма как да дойде на НВО присъствено.
Извинявам се на аудиторията, че ще бъда малко рязка, но през последните дни се начетох на всевъзможни твърдения, напълно разминаващи се с реалността.
Глупости. Няма такова нещо.

Подкрепям. Както вече писах, моето дете е на ОРЕС и ще си се явява на НВО-та както другите деца в класа. Това ми потвърдиха и от РУО, защото ходих да ги питам за децата със здравословни проблеми не се ли предвижда изпит в отделна стая. Отговорът беше категоричен - не, явяват се присъствено наравно с всички останали.

Мисля, че направих участие в три от темите (а и възнамерявам да продължавам, ако не ме изгоните , де) . Може ли достъп до пощата. Подготвила съм и две неща за качване по математика - справочна таблица, която е много добра и теоретична част с формули.

# 173
storm76 , възможно ли ти е да ги качиш във FB групата, за да са полезни и тези, които нямаме достъп до пощата?

# 174
  • В една далечна галактика...
storm76, може ли и аз да ги получа? Така ли изглеждат формулите за изпита? Бих искала детето ми да се запознае с тях и да поработи предварително.

# 175
  • В центъра на моретата
Някъде по-напред в темата четох, че черновите тази година няма да се проверяват (или предположенията бяха такива). Вчера учителката по БЕЛ на дъщеря ми им, казала, че не е желателно драскане, зачеркване и на черновите на НВО, както и на класното.   
Съответно дъщеря ми се притеснила, че на черновата на класното си е задраствала основни думи, които си е отбелязала като опорни.

# 176
  • София-Младост
Фомулите нашия класен ги е дал още м.09...качих ги в докс
https://dox.abv.bg/download?id=1bb614e128# -> линк за сваляне

ПП Гледам има я Питагоровата Теорема...тя не се ли учи в 8 клас?

Днес имат пробен изпит по МАТ в училище...не помня преди години със сестра му да са правили.
Вчера беше по БЕЛ в школата и пак там ще правят в неделя по МАТ.
Това по математика днес му е важно, че първия срок свърши с 5...стискам палци да пребори 6 за годината.
Класния рече, че за 6 трябват 80 точки...да видим.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 10:41 от Ала-Бала

# 177
storm76 , възможно ли ти е да ги качиш във FB групата, за да са полезни и тези, които нямаме достъп до пощата?
ще ги кача във ФБ групата, на която съм член като се прибера от работа. Не, не са тези формули, които се дават от МОН, по - разширени са.

# 178
  • Варна
Ала-Бала, Питагоровата теорема я учиха в 6.клас, мисля.
Зайче, в инструктажа тази година пише, че черновите не влизат за сканиране, следователно няма как да се проверяват.
Не съм сигурна, че може да се пише с различни цветове там, по-скоро не бих рискиувала да връча на моя заплес различна от черно пишеща химикалка. Инструктирала съм я на черновата да чертае с химикалка и да отбелязва с нея дадените по условие елементи (равни ъгли, страни, мерки), а после каквото намери/докаже да си го пише с молив. Какво ще направи е друг въпрос... За поправките, мисля има точки за графично оформление на преразказа, та ако има много зачертвания, ще намалят точките.
Нещо подозрително мълчи школото вече цяла седмица. Дано не е затишие пред буря.

# 179
  • В офиса
Явно се учи, синът ми масово я ползва. Абе как няма да се драска по черновата, нали за това е чернова.
Моля за препоръки за сборник/нещо с геометрични задачи тип втори модул. При нас първи модул - грешки от бързане и от преобразуване, втори пак преобразуването - и двете при максимална концентрация са напълно преодолими, но за съжаление на геометрията понякога е греда. Решава напр. само първите 2 подусловия от 4, натрупват му се после много ъгли, страни, триъгълници и престава да вижда нещата. А недай боже да е с допълнително построение, хич няма усет.

Общи условия

Активация на акаунт