Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 536
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ала-Бала, много ме развесели. Нагледно си представих как се качвам на табуретка, за да го гледам от високо и да го "ошамаря" поне с думи Joy
Последните ПИ по БЕЛ са направо тотално разочарование за него /аз съм нещо дзен, каквото  - такова/. Предстоят 2 по математика  - един присъствен и един - онлайн и това е. Дано на самия ден съберат сили децата и покажат най-доброто от себе си. Изобщо не обичам да пожелавам "Успех!" непосредствено преди изпит и/или събитие - затова сега казвам "Успех!" на децата ни Kissing Heart

# 376
  • София
Май не остана време, а?

При нас още не са почнали успоредниците. Изобщо не ми е ясно ще свършат ли уроците. За преговор да не говорим.

Давайте на децата да решават реалните матури, много по-лесни са от ПИтата на школите и ще придобият увереност!  Школите само ни побъркват, за да ние страх, че без тях не можем.

# 377
Да ви кажа , аз чакам повече от набора края на учебната година . Вече го виждам изморен и отегчен . Аз също се изморих да го играя на пъдар .  Мисля , че колкото готов толкова , няма да напредне много тия 2-3 седмици до края . Май последната ще го оставя малко да отпусне, че ми се струва ,  че върви към прегаряне . Последния месец му давах по един модул по БЕЛ и МАТ , почти всеки ден .

# 378
  • Пловдив
Последния месец му давах по един модул по БЕЛ и МАТ , почти всеки ден .
Hands ClapHands ClapHands Clap

https://www.ruobg.com/news/read/id/1817
- може и да сте видели, но аз сега го чета, затова споделям

Защо изрично пише -
"При необходимост получава допълнителни листове за чернова, като това се отбелязва от квесторите в протокола."
А нищо не пише за възможността за допълнителни листове за белова - за вторите модули, примерно. И - за тезата на последния въпрос по БЕЛ, ако не му стигне мястото!? Моят пише изключително едро всичко - и цифри, и букви. Има ли ограничение колко листове може да се поискат и всички те ли се предават?! Ако обърка на беловата, предава ли я?
И, нали правилно съм запомнила, че на беловата може и двустранно?

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 15:31 от JiD

# 379
  • София
Аз от вчера прекратих участието в каквито и да било ПИ. Имат още три посещения на школата за преговор. В къщи решава задачи от един сборник останал от каката (сега го откри), но не си дава много зор. По БЕЛ каза, че иска да направи два-три преразказа, което звучи твърде амбициозно, но имаме проблем с глаголното време. Ще чете теорията за видовете изречения и мисля да разгледаме тезите заедно (уж слуша на уроците и в училище - и двете учителки по БЕЛ са класа, но нещо не се получават нещата). Аз вече зор не давам - ако той пита, търси - отговарям и помагам. Уморих се, той се напряга, става все по-неуверен, греши от глупости, затова мисля да върнем малко спорт или хоби, но да се хаби на другаде енергия...

# 380
  • В офиса
Последния месец му давах по един модул по БЕЛ и МАТ , почти всеки ден .
Oт сборници ли? Щото и на мен ми се ще да направя това за оставащите 2 седмици.

# 381
Ами аз имам тези на Регалия , които са сборниците с по 13 ПИ по Бел и по МАТ. Отделно имам един , който е четене с разбиране ( понеже там му е  по - слабо място ) пак с 13 броя теста . И практикумите на Регалия прави. И от школата му дават . Преразкази не проверявам , защото не мога да ги оценя така или иначе . Тука има още 1-2 теста по математика и смятам да му давам вече само геометрични задачи , някой по -завъртяни , те го затрудняват понякога . Той като цяло с математиката се справя , със стреса не се справя . Вкъщи вади почти макс точки , а в реални условия се проваля . Мен това ме притеснява , аз смятам че като цяло е подготвен, но как да  се справи със стреса по време на самия изпит не знам. Това май си е характер.  На ПИ повече няма да го пращам,  то няма и за кога .

# 382
  • В центъра на моретата
Дъщеря ми също прави по един първи модул по математика всеки ден. Учителката, която й води частните уроци й даде първо от един сборник, който го приключи, а сега от друг - на изд. Коала прес  - "Тестове по математика, 22 теста по новия формат на НВО и прием след 7 клас" (сборника е в жълто и синьо). Вторият модул го решават на уроците и съответно, ако има проблемни задачи от първия модул - също.
А иначе, и при нас има още два пробни изпита по математика - присъствен във Вектор и онлайн на Регалия и по БЕЛ - присъствен на Вектор.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 16:36 от zaek

# 383
Аз вече прегорях, а девойката го дава дзен.
Не мога да я преценя къде ще се класира, има и много добри ПИ има и такива, на които е много средна щета. БЕЛ определено и е по-силната страна. На математиката се дъни.
Остава едно класно  и като ѝ гледам оценките, мога да я оформя почти по всичко.
Тя ме майтапи- вика ще ме пускаш ли да излизам навън през тия дни преди изпитите...келеме.
На ръст много ми се ще да ме изпревари, сега е почти колкото мен.
Неудобно ми е да ѝ се карам, гледам да разговаряме, хем е пораснала, хем е такова дечко.
Нашите май ще си вземат материалеца. остава "По жицата" и последния раздел по математика.

# 384
  • София
писах брисах и се затри...
кратката версия е, първо благодарности за разясненията за класирания и желания. на синко не са му излезли резултатите от регалия миналата седмица, не знам защо, чакаме ги, той е добил по-голяма увереност.
аз съм в потрес от системата за първокласниците -според публикувания чак днес алгоритъм, поредността на желанията не се отчита, което означава че освен в кварталното училище, шансове никакви никъде. а аз не искам да е в кварталното, затова подреждах желания, понеже учителите са супер, но до 4 клас, след което в класовете между 5 и 7ми има голямо текучество. та с 2 думи,  не знам какво да правя...

редактираме се: явно някой там чете форума, добавили са току що и желанията, е..ти абсурдната държава...

# 385
Защо изрично пише -
"При необходимост получава допълнителни листове за чернова, като това се отбелязва от квесторите в протокола."
А нищо не пише за възможността за допълнителни листове за белова - за вторите модули, примерно. И - за тезата на последния въпрос по БЕЛ, ако не му стигне мястото!? Моят пише изключително едро всичко - и цифри, и букви. Има ли ограничение колко листове може да се поискат и всички те ли се предават?! Ако обърка на беловата, предава ли я?
И, нали правилно съм запомнила, че на беловата може и двустранно?
Защото може да получи допълнителни листове за чернова, но не може да получи допълнителни листове за белова, всеки изпитен комплект е с уникален баркод. Всичко се предава, независимо дали се поставя в плика или не. Описано е в текста, който четете. Има инструкции как се правят корекции върху листа за отговори и в какъв случай той може да бъде подменен. Такава подмяна се допуска само по времето, определено за първа част на изпита. Конкретни причини за подмяна не са посочени в правилата за информационна сигурност. На листовете за отговори не се пише двустранно. На свитъците за белова и на листовете за чернова се пише двустранно.  Преди известно време бях пуснала извадка от техническата спецификация на изпитния комплект. Там се вижда колко листове се получават за белова и чернова по двата предмета.
Остава да видим дали пак на дневен ред ще се появи въпросът с телбоТирането. Joy

# 386
Това, с телбода, ми направи силно впечателеие на видеото с инструктажа. Синът ми обича даа подрежда листите пред себе си. Не знам как ще  стане това с Тел бодирания комплект.

# 387
  • София
С телбодирания може и да стане, но с телбоТирания - никакъв шанс. Joy

# 388
Вчера на пробния изпит на който беше нашия, учителката/квестор им е казала, че ще се пише със син химикал. И тъй като в справочника пише същото, се зачудих- да няма някаква промяна? Или едното (объркването на учителя) е следствие от другото (справочника) Simple Smile
Ето тук:
http://zamatura.eu/7klas/polezno/nvo-instrukcii-provejdane/
отново "син цвят химикал"...???

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 20:00 от MollyBy

# 389
А знаете ли дали допълване на изречение със звездичка се счита за знак?

Общи условия

Активация на акаунт