Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 520
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
# 391
  • Варна
Тази вечер проведохме сериозен разговор със синковеца и останах приятно изненадана. Първо, сам беше стигнал до извода, че ПИ са по-трудни от НВО. Това защото в последните дни изреши всички НВО от 2014 насам. Само на 2 модул нещо може да го спъне. В 1 модул прави грешки от недочитане на условието или аритметиката. Каза, че на изпита вече има стратегия и няма да го допусне. За БЕЛ е голям оптимист, смята  че знае много, да видим.. През уикенда е на присъствени ПИ, говорихме че това е тест за организацията, концентрацията и кое къде и как се пише. Точки вече не гоним. Общо взето доволна останах. Въпреки мързела, има мисъл в главата. И надежда...

# 392
  • София
А знаете ли дали допълване на изречение със звездичка се счита за знак?
Не. Дъщеря ми така беше допълвала 2018-та. Вземат точки за графично оформление, но по-малко, отколкото ще вземат за непълно съдържание.

# 393
  • Пловдив
От миналата година се пише с черен химикал - заради сканирането на работите след това. Тази година и на НВО в 4 и 10 клас важи това за черния химикал

# 394
За миналата година знам добре Simple Smile Тази година има много подвеждащи инструктажи, включително и в справочниците, затова питам Simple Smile
Как така никой не се сети да го коригира, ако е грешка...???

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 20:33 от MollyBy

# 395
От две години се пише с черен химикал. Уредено е с наредба. Аз лично избягвам да чета преразкази. Често се разминават с истината. По тази причина не разбирам идеята да се залага на разни справочници. Някои от тях са добре изработени, но други.....

# 396
  • Варна
Подвеждането за синия цвят на химикалката мисля някой напред беше споменал, че го има и във Векторския справочник (за Варна). Вероятно е техническа грешка при препечатването, защото на всички ПИ изрично подчертаваха, че трябва да пишат децата с черно.
Струва ми се, че излишно се тревожим дали ще се ориентират къде какво и как да пишат. Големи са вече, умни, отговорни, трябва да им имаме повече доверие!  
У дома цари спокойствие, няма белези на прегаряне. Прави реване и пиле с ориз девойката, не споменава нито ПИ, нито НВО, нито утрешното класно по математика.

# 397
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Подвеждането за синия цвят на химикалката мисля някой напред беше споменал, че го има и във Векторския справочник (за Варна). Вероятно е техническа грешка при препечатването, защото на всички ПИ изрично подчертаваха, че трябва да пишат децата с черно.
Струва ми се, че излишно се тревожим дали ще се ориентират къде какво и как да пишат. Големи са вече, умни, отговорни, трябва да им имаме повече доверие!  
У дома цари спокойствие, няма белези на прегаряне.
Прави реване и пиле с ориз девойката, не споменава нито ПИ, нито НВО, нито утрешното класно по математика.

окончателно е! вземаме я! Simple Smile
нашият подготвя договор между него и апартаментския сенат (това сме били ние, нищо, че не знаем) за предоставяне на услуги.
за съжаление от договорът не разбрах кой на кого и какви услуги ще предоставя.
имам си подозренията обаче. Wink

казахме му за Британския колеж. разплака се - смятал, че си мълчим, защото не е приет.
обеща да продължава със старанието, независимо, че НВО не му трябва.

# 398
  • На морето!
... последните дни изреши всички НВО от 2014 насам. Само на 2 модул нещо може да го спъне. В 1 модул прави грешки от недочитане на условието или аритметиката. Каза, че на изпита вече има стратегия и няма да го допусне. За БЕЛ е голям оптимист, смята  че знае много, да видим.. През уикенда е на присъствени ПИ, говорихме че това е тест за организацията, концентрацията и кое къде и как се пише. Точки вече не гоним. Общо взето доволна останах. Въпреки мързела, има мисъл в главата. И надежда...
Значи ако този труд наричате мързел, аз не знам какво още може да се очаква от децата.
Децата ще се справят, доколкото чета почти всички учат усилено и се упражняват много, така че няма причина за притеснения.

# 399
  • София
Добри, аз се разплаках като си представих какво му е на детето.
Нашият пък днес се сети, че от баницата изтегли "нова стая" (късметът беше целенасочен,понеже сме се включили на зелено, но стана ясно,че през 2021 е невъзможна идеята за нова стая там) и понеже в къщи новогодишната баница има мнооооогоооо ритуално значение той днес получил проблясък - това значило Правец - а стаята - общежитие...Joy

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 21:27 от magi_sveta

# 400
  • София
Ох бе, Добри 😒 Душица.

# 401
  • Варна
Хаха, Добри, браво, че сте изплюли камъчето! Горинич не заслужава да стои в неведение за такава хубава новина! И явно договорите с родителското тяло са на мода Simple Smile От онзи ден имам подписано тържествено обещание, че няма да ходи по дискотеки и да води гаджета в къщи до 21г Simple Smile Хайванче Simple Smile Бяхте писали напред за ошамарване, присъединявам се към отбора на по-дребните от наследниците. Хем си е моето малко, наивно момиченце, хем вече е с вид на млада дама... Не им е лесно и на тях, момичета, трябва да ги подкрепяме.

# 402
  • София
От онзи ден имам подписано тържествено обещание, че няма да ходи по дискотеки и да води гаджета в къщи до 21г Simple Smile
Не успя ли да я навиеш поне до 27? Ужас! Горкото дете! Joy

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 22:02 от sanaka

# 403
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Хаха, Добри, браво, че сте изплюли камъчето! Горинич не заслужава да стои в неведение за такава хубава новина! И явно договорите с родителското тяло са на мода Simple Smile От онзи ден имам подписано тържествено обещание, че няма да ходи по дискотеки и да води гаджета в къщи до 21г Simple Smile Хайванче Simple Smile Бяхте писали напред за ошамарване, присъединявам се към отбора на по-дребните от наследниците. Хем си е моето малко, наивно момиченце, хем вече е с вид на млада дама... Не им е лесно и на тях, момичета, трябва да ги подкрепяме.

при нас е по-различно. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
договорът включва услуги, които НИЕ трябва да предоставим.
като нищо може да включи и клауза АЗ да не ходя по дискотеки и да не водя гаджета. Simple Smile
а неговото задължение е да краси. Simple Smile

# 404
  • Варна
Ами то при нас договорът беше следствие от разговор относно ремонт на апартамент, който си е неин, ама не го ще принцесата. Та я питах как си представя да живее с нас след навършване на пълнолетие, къде ще води гаджета и на кого ще дава отчет защо се прибира посред нощите. Каза, че нямало да прави така и се възползвах от случая да ми го напише! Ама Санака е права, че трябваше да искам по-сериозна възраст да се впише Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт