Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 444
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
И при дъщеря ми са на четене с разбиране и не знам вече не е ли късно за поправяне.

# 631
  • В центъра на моретата
вчера му дадох тест по български от 2014, но за този  въпрос твърди , че не са го взимали това
ако някой е наясно, дали е така

Видовете изречения по състав се учат в 7 кл. Би трябвало да са го учили. Има едни справочни таблици на "БГ учебник", в които са синтезирани основните правила по бълграски език за  5, 6, 7 кл. Не е зле да се ползват от децата. А относно -  обстоятелстено, подложно..... изречение,  детето само трябва да прецени в зависимост от синтаксиса на съответното изречение.

Dive, ако се направи на jpg и след това с paint, не става ли? Е играчка си е..

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 10:13 от zaek

# 632
  • Варна
Изпратих в пощата изпита с почистени отговори.

# 633
  • София
zaek, не е точно така. По новата програма не се разбива сложно съставното изречение до тип на подчиненото.
НВО е по учебната програма за сегашния 7 клас, тя е съвсем стара.
За мен е безумие децата да се подготвят по неизучаван материал, защото няма да има такъв на изпита им. Не стига, че трябва да помнят всичко учено от последните 3 години, половината от които онлайн, ами и да се занимават с нещо, което не им трябва. Ще си го научат в 8 клас, където е в момента.

Има много тъпи въпроси на четене с разбираме. Пример: каква е темата? Винаги, ама винаги два от отговорите ми се струват верни, но как да разбера кой е по-верния?

# 634
  • В центъра на моретата
zaek, не е точно така. По новата програма не се разбива сложно съставното изречение до тип на подчиненото.
НВО е по учебната програма за сегашния 7 клас, тя е съвсем стара.
За мен е безумие децата да се подготвят по неизучаван материал, защото няма да има такъв на изпита им. Не стига, че трябва да помнят всичко учено от последните 3 години, половината от които онлайн, ами и да се занимават с нещо, което не им трябва. Ще си го научат в 8 клас, където е в момента.

Има много тъпи въпроси на четене с разбираме. Пример: каква е темата? Винаги, ама винаги два от отговорите ми се струват верни, но как да разбера кой е по-верния?

Напълно съгласна съм. Въпреки това, учителката на дъщеря ми, която й води индивидуалните уроци каза, че трябва да се знаят, независимо, че не влизат в този си вид в НВО (това по повод някакъв тест, пр който дъщеря ми  йказа, че не са ги учили). В училище също им ги бяха обяснявали.

# 635
  • Варна
Поспаланке, страхотно си се справила Simple Smile Аз докато се натуткам, въпреки всички протегнати ръце, ти си го даже и качила! Браво и благодаря!

# 636
  • София
Нашите начални въпреки удължаването на учебната година, няма да учат. За който иска ще има занимания по интереси за по час и половина на ден, но се оказа, че никой не иска. Ами то докато го заведа ще трябва да ходя да го взимам. Така че ще "го влача със себе си", както той сам се изрази  преди време 😶.
Днес седмокласничката ме "включи" в часа по ИТ - не знам защо... явно за да разбера, че не си е направила някакъв проект... Само да ми проговори школото с нисък глас, я очакват санкции - мисля да пробвам метода на Кали, че то вече глас не ми остана...

# 637
При търсене да купя справочник попаднах на учебното съдържание по бълг. Няма видове подчинени изречения в сложното:

Намирам само справочник на Педагог и Веди в онлайн книжарниците? Кой е по- добър?
Това ровене в нета и хаотично сваляне на файлове се оказва, че не е за мен, и предпочитам всичко да е събрано в едно.

# 638
  • София
значи синковецът не е толкова зле с тестовете
най-интересно ,че всичките му грешки са  на четене с разбиране, на въпросите от литература и български няма грешки
то това как се оправя или научава, не знам Rolling Eyes

Според мен, просто не чете внимателно  и не се опитва да вникне в текста.
Оправя се с тренировки. И моята щерка грешеше, най-често на кое не е вярно и кое е вярно.
Нека опита да чете по внимателно и да си ги представя нещата, ако може, защото така ще ги запомни по лесно.

вчера му дадох тест по български от 2014, но за този  въпрос твърди , че не са го взимали това

От миналата година, в осми клас се учат тези видове изречения, от Веди знам.

# 639
На Педагог не съм го разглеждала, на моето дете му дадоха справочника на Веди. Мога да кажа, че има събрана всичката необходима информация (най-важното) -  дати, образуване на бал, училища с паралелки и съответните минимални балове за тях на първо и второ класиране, разделени по момчета и момичета. Справочникът е формат А4, което го прави и удобен за четене.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 18:13 от Бобец

# 640
  • София
Минахте ли вече класно по бел? Аз съм много изненадана от това, че госпожата им е дала 40 въпроса (20 по бел и 20 по литература) за 45 минути?!? Така ли е било и при вас? Моят син е играл абсолютно тото само и само да не предаде празен лист.

# 641
При нас мина- първи модул за 60 минути. Резултатът е 51 т- оценка 5.00 😥. По математика пак първи модул за 60 мин.- тук по- добре-54т - 5.50.

# 642
  • София-Младост

Скрит текст:
Видовете изречения по състав се учат в 7 кл. Би трябвало да са го учили. Има едни справочни таблици на "БГ учебник", в които са синтезирани основните правила по бълграски език за  5, 6, 7 кл. Не е зле да се ползват от децата. А относно -  обстоятелстено, подложно..... изречение,  детето само трябва да прецени в зависимост от синтаксиса на съответното изречение.

Dive, ако се направи на jpg и след това с paint, не става ли? Е играчка си е..
Само дето не разбирам, кому е нужно да се знае това...аз признавам си не мога да отговоря на горния въпрос.

При нас класното по БЕЛ предстои.

# 643
  • Варна
При дъщеря ми - 30 въпроса, за 40 минути. Има текст с грешки за поправка (и преписване) и текст с въпроси тип "четене с разбиране". Множко ми се видяха, предвид факта, че на НВО първи модул е 20 въпроса за 60 минути, но така е преценила учителката. Като обем са точно 2 листа А4 (двустранно) и доста ситничко написано. Резултатите не са особено високи в класа (разбрах, че само още една шестица било имало), така че ги е затруднил със сигурност този обем, но се надявам на изпита да са подготвени и да им се стори лесно Simple Smile

# 644
  • В центъра на моретата
При дъщеря ми класното беше на преразказ за два учебни часа. Добре се е справила - има 6, но не са им ги върнали още, за да види има ли някакви грешки. А иначе контролно имаше предната седмица - 40 въпроса за 1 учебен час за "Неразделни" и "Заточеници" (и точно тогава им бяха намалени часовете) и има 5. И утре пак контролно на "По жътва" и "По жицата" - надявам се този път, че ще са с часове по 40 мин.

Общи условия

Активация на акаунт