Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 939
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Няма нужда да чака пълната 18- ка, качва се на 12 и 16 и на "Санкт Петербург" прехвърля на всичко без 99. Това е основополагаща спирка за запознанства.Smile

# 646
  • Пловдив
Да.
Зная за деца, които от 5 клас пътуват от Кричим, за да учат в Патриарха и то не в паралелка със засилено изучаване на БЕЛ или математика.
Но dundi73 е права, разхлезили сме ги нашите гражданчета.
Заведох моя до ЕГ с автобус 18 от "Руски" и той, някъде на бул. "България" ме пита "е, няма ли по-директен автобус?!"

Приятелката на дъщеря ми (ФЕГ) пътува всеки ден от Кричим. Има съученици, пътуващи от Асеновград, Садово и пристигат в училище преди нея, ние живеем на 2 минути от гимназията. Преди 10 години синът ми я писа на първо желание, защото не му се пътуваше до другите езикови, а балът му стигаше и за тях. Само че не успяхме да излзем на глава с него.
А големият ми син ходеше почти всеки ден пеша до ТЕТ-а, защото нямаше удобен транспорт от нас, само от време на време се качваше на 12 и вървеше от гарата. Тогава още нямаше 99, а и то не минава много близо.

# 647
  • Пловдив
...На баща ми сутрин със сигурност му е отнемало 15-20 минути по-малко да стигне до ЕГ , отколкото ще е сега, заради утрояването на автомобилите по улиците.
Автобусите бяха много по-малко тогава. От Тракия до ЕГ ми отнемаше около час, ако имах късмет. 9-ките бяха толкова пълни, че понякога стояха по 5-10 мин. на српирката на бл.1, т.к. не можеха да затворят врати. Аз на Тунела правех смяна  - и там обикновенно идваха препълнени и често се налагаше да пътувам с N 11 и после да минавам по ж.п. моста над Марица.Confused

# 648
  • Пловдив
Едно време градът свършваше с двете ЕГ, сега има още град след тях. 😃
Ако някой не може да играе белот, влака от Асеновград е мястото да се научи. 😃

# 649
  • Пловдив
Да не е било 37, 11 си ходи в Каршияка? Железният мост е ужасен, а децата масово минават по него. Няма как да спреш дете, което примерно живее около Гребната да го ползва вместо да заобикаля с рейсове по другите мостове. Толкова години нищо не се направи за обезопасяването му.

# 650
Моят син също минава целия град с 12 до МГ, обаче си иска с автобуса, а не да го карам (имала съм възможност чат-пат) - еми не, събират се през спирките, пишат си съобщения кой кога да тръгва, че да хване същия рейс Simple Smile Simple Smile (и той така - него приятел се качва на предната спирка, праща съобщение и нашият изхвърча на момента от нас, но не по-рано!, че да се качи и той там, на 50 м. сме от спирката Simple Smile ).. и после се събират нататък из града Simple Smile Simple Smile Детска му работа Simple Smile Ама им работи системата.

По железния мост не усяха да ме накарат да мина никога, много ме беше страх, макар че живеех точно от другата му страна. И като се прибирахме от английската пеш, половината тумба се гмуркаше в горичката към моста Flushed И всякакви страховити истории се носеха в тази връзка... (края на 90те)
Аз това така и не го усвоих, даже на дърти години още изпитвам ужас от подобна мисъл...

# 651
От 7 години се налага да изминаваме всеки ден по 80км, за да учат децата ни в хубаво училище. Трудно е, но си струва. От една страна знанията са на много по-различно ниво, от друга средата несравнима.

# 652
От 7 години се налага да изминаваме всеки ден по 80км, за да учат децата ни в хубаво училище. Трудно е, но си струва. От една страна знанията са на много по-различно ниво, от друга средата несравнима.

Като чета тук по темата с дистанцията, малко се успокоявам, че си сменям работата извън града и аз ще пътувам така, а досега ми беше на 5 мин. пеша... Явно съм се разглезила... Та щом за децата не е драма, аз какво да хленча Simple Smile

# 653
  • Пловдив
Вече 10 години работя извън града и все ще сменям работата, но заради парите си стоя. Около мен доста хора пътуват, има си и минуси както и плюсове.

# 654
  • Пловдив
Къде точно се намира спирката за езиковите гимназии? Някъде на Окръжна болница ли се слиза или още натам?

# 655
  • Пловдив
У нас заради разстоянията сме малко рзглезени по отношение на пътуванията. Ако питаме някоя съфорумка, живееща в САЩ, спокойно си пътуват х 2 часа в посока за работа.
Но е психическа нагласа. Мое бивше гадже, учило в Спортното, живеещо в Тракия, си ставал в 6 часа всяка сутрин, за да хване някаква 10,която минавала към 6.30, още от 5 клас, по време, когато училищата до 8 клас бяха по район. Голямо геройство ми се виждаше тогава, сега ми е смешно. Аз вдигам децата в 6.30, хем ги караме, самото пътуване с колата е 20 минути, но всичко си отнема време.
Мъжа ми пък работеше в Стара Загора 2 години, пътуваше всеки ден, не спря да мрънка, чудех му се какво толкова. Живота му минавал в път. Явно е изморително. Не знам, всеки си решава за себе си и детето си.

# 656
  • Пловдив
11 ходи в района на езиковите гимназии, но завива преди болницата към КАТ.

Иначе спирката е точно срещу гимназиите, даже дали не бяха и две - едната точно пред Руската и другата малко по-надолу пред Английската.

# 657
  • Майничка
Къде точно се намира спирката за езиковите гимназии? Някъде на Окръжна болница ли се слиза или още натам?
Пред спортната зала на ПУ, пада се веднага след отбивката за Кръвопреливния и поликлиниката на Окръжна болница.

# 658
  • Пловдив
Няма нужда да чака пълната 18- ка, качва се на 12 и 16 и на "Санкт Петербург" прехвърля на всичко без 99. Това е основополагаща спирка за запознанства.Smile
И това му обясних като вариант.
Но той няма никакъв опит с автобуси. И го виждам, че се притеснява. Наскоро в една жега, в делник ходи с момчетата на картинг на Лаута. Първо му се накарах по телелфона, че в жегата е хукнал от нас (района на НТГ) до Лаута пеша. На връщане решил с автобус. Обясних му - на спирката пред Чайкафарма - 18 до нас, на "Руски" или 9 и слизаш на Тримонциум. Не ми се звънна повече.
Вечерта разбирам - пак драпал пеша.

Сигурно с времето ще се научи.
Аз около 9 месеца пътувах ежедневно, за да работя в София (имах вече две деца!!!). Биологичният ти часовник се настройва. Свиква се. Но си е уморително - където седнех и заспивах. ...
JoyJoyJoy

# 659
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет от нас, току що записан в ЕГ Пловдив с НЕ. Подчертах на мъжа ми да не го записва на никакъв  ФУЧ, бях подготвила всички документи предварително изтеглени и попълнени, съответно зачертан ФУЧ. А от там му казали НЕ МОЖЕ така. Били в програмата !!!  А сега какво??

Общи условия

Активация на акаунт