Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 985
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Моят син премина на 1-во желания в ЕГ Пловдив.
 Гледам сега, че се подават заявления за:
-  избираеми учебни часове в VIII клас през учебната 2021/2022г;
- факултативни учебни часове по музика и изобразително изкуство в VIII клас през учебната 2021/2022г;
- часове по спортни дейности – баскетбол в VIII клас през учебната 2021/2022г.

Какви са тези избираеми и задължителни ли са след като са" избираеми"?

Дааааа, като се записвате просто ще се подпишеш на бланките.

Благодаря на всички, които ми отговориха за униформите!

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 15:11 от Анонимен

# 586
  • Майничка
Да. Обикновено в  8 клас са 2 доп.часа по първи ЧЕ. Факултативните не са задължителни.

# 587
  • Пловдив
1т. не ни достигна. Сега ме е яд, че не говорих с учителката по бел в училище, балът му щеше да е по висок с 11 т и нямаше да тънем в такава драма. Но не съм очаквала балът да скочи с над 30 т.

Питането за английската ми е следното:
- може ли да се подаде молба да бъде в един клас с деца от старото училище?
- каква е пълната униформа?
- на какъв принцип става разпределянето в класовете?

Ох, да ви кажа направо ми се реве, а хората наоколо ми се чудят защо съм в такова състояние като детето ми е прието в най-доброто училище в Пловдив...

# 588
  • София
За трето няма ли да се пробвате все пак? 🤗

# 589
  • Пловдив
При записването в ЕГ Пловдив много внимавайте с бланката за ФУЧ. Коментирахме го съвсем наскоро този въпрос с Гаргамела - не е задължително да се запише. Обаче ако го направите, няма мърдане и ще трябва да се посещават тези часове.

# 590
  • Пловдив
При записването в ЕГ Пловдив много внимавайте с бланката за ФУЧ.
Напомних си го като я подписвах, ама те са много малко часове изобразително изкуство и музика, и си казах - защо НЕ. Аз обичам изобразително изкуство, детето обича музика Simple Smile

И ние в Патриарха бяхме с унифирми 7 години и сега ще трябва да му се купуват разни неща за обличане...
Хем искам да съм с него, за да му стане и да го хареса, хем ... не мога да го изкарам от вкъщи за "по магазините".

https://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/min_max … bal_2_kl_2021.pdf
Сигурно вече сте видели табличката. на нас нямаше да ни стигне за 1-во и 2-ро желание, така че - АГ/НЕ!
(на когото кажа, че това сме приети - "ама как така не ви е първо желание!?")
Flushed
Някоя от вас (Galina_malina).... не предлагаше ли комплект учебници от 8 клас!?
Заинтересована съм.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 15:41 от JiD

# 591
1т. не ни достигна. Сега ме е яд, че не говорих с учителката по бел в училище, балът му щеше да е по висок с 11 т и нямаше да тънем в такава драма. Но не съм очаквала балът да скочи с над 30 т.

Ох, да ви кажа направо ми се реве, а хората наоколо ми се чудят защо съм в такова състояние като детето ми е прието в най-доброто училище в Пловдив...

Питахме изрично за класовете. Подреждат ги /не знам с някакъв софтуер или ръчно/ така, че да изравняват баловете в паралелките. Примерно първото и последното момче- в А клас, второто и предпоследното - в Б и т.н. Така се елиминират и опитите за "родителски желания", пак според учителката, която ни прие документите Smiley

Иланг-иланг, никой не може да ти държи сметка как се чувстваш, но може би е добре поне детето да вярва, че отива в най-доброто училище в града...така де...със самочувствието на спечелил...

# 592

Не приключвайте и не се предавайте. 1 точка ви дели. Малко търпение. Може да обявят място за трето класиране, или дори се случва и в началото на годината да се обяви място.

# 593
  • Майничка
Иланг-иланг, пишете си отзад на заявлението желанието да сте с това дете, ако не е записано, нека и то го посочи. Не всеки път сработва, но обикновено се съобразяват.
Драмата с ФУЧ е, че са след редовните часове. Но пък преподавателят по музика е толкова атрактивен, че децата се кефят.

# 594
Не приемат разпределяне на децата по желание. Аз миналата година също писах на имейла с молба да съберат децата от МГ, но ми отговориха, че се разпределя по бал. Като бала за всяка паралелка е равен.

# 595
  • Пловдив
Иланг-иланг...
Не съм във вашата ситуация и може би ще изглежда, че лесно давам съвети отстрани, но от всичко, което съм прочетла за системата на класиране... не бих оставила нещата за трето класиране. Това означава да си загубите и мястото АГ/АЕ...
Той какво искаше в МГ-то? - КГ или СП

# 596
Драмата с ФУЧ е, че са след редовните часове. Но пък преподавателят по музика е толкова атрактивен, че децата се кефят.

Записах го и още как ! След като се наложи на всички и си взе решението да ходи в ЕГ, да седи там да попива всички знания и усъвършенстване, които заведението предлага!

# 597
И при нас не се получи на второ класиране, много съм разочарована. Детето още повече, основно защото я надъхах че има шанс. И ме е яд до безобразие. Сега съм в чуденка какво да правя. Дали да се пробваме за трето или да се записваме. Има ли начин да се разбере дали има свободни места след второ класиране, някой знае ли.

# 598
  • Пловдив
И при нас не се получи на второ класиране, много съм разочарована. Детето още повече, основно защото я надъхах че има шанс. И ме е яд до безобразие. Сега съм в чуденка какво да правя. Дали да се пробваме за трето или да се записваме. Има ли начин да се разбере дали има свободни места след второ класиране, някой знае ли.
За кое училище искате?

# 599
За Френската.

Общи условия

Активация на акаунт