Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 945
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Баловете от миналата година нямат нищо общо с тая. И точно защото гледах миналата година сметнах че има шанс да влезе. Но не би.

# 631
  • Пловдив
Абсолютно, и аз се на гледах на супер нереалистични желания, съобразно с бала, хората с реалистичните такива са точно интелигентните, с които общувам. Другите... Бал 300 и искаме за руската или английската, а, и френската с английски. Добре, че детето си беше написало и строителния всички специалности, та да се закачи. По същия начин беше оставено самО да се оправя.
По ирония на съдбата детето с най-висок резултат от познатите ми беше най-недоволно. И едва ли не, решило, че никъде няма да влезе. 415 бал.

# 632
  • Майничка
Весела, изчакайте, обикновено и след трето се освобождават места, а там е без квоти, така че момиче с приличен бал има шанс.

# 633
  • Пловдив
На мен в СУ-тата това ми харесва, че обикновено не са само с езиков профил

# 634
В строителния знаете ли кой класове са заедно в една смяна?
Дали е проформа униформата или се носи редовно?
И покрай мен много нереалистични очаквания, лошо.

# 635
  • Пловдив
Ние проведохме семеен съвет и се опитваме да се осъзнаем.
Да си призная не съм очаквала такива повишения на бала. Следя класирането повече от 8 години (преди големият ми син да бъде 7 клас).
Тази година МАТ/АЕ вдига минимален бал на второ класиране с 25,25 точки,
а МАТ/НЕ с 43 точки!

Такова повишение на бала според мен не можеше да се прогнозира дори и при по-високите резултати на матурите.

Сега ще следим трето и следващо класиране и ще мислим какво да правим. Ако изобщо излезе нещо за мислене.

# 636
Точно така е Иланг-иланг. Изобщо не става дума за нереалистични очаквания, поне при мен.
Прекарах доста време в проучване и смятане, а и миналата година имах седмокласник и тогава сметките ми излязоха точни.
Както и да е, няма как да предвидя толкова високи балове.

# 637
Ние проведохме семеен съвет и се опитваме да се осъзнаем.
Да си призная не съм очаквала такива повишения на бала. Следя класирането повече от 8 години (преди големият ми син да бъде 7 клас).
Тази година МАТ/АЕ вдига минимален бал на второ класиране с 25,25 точки,
а МАТ/НЕ с 43 точки!

Такова повишение на бала според мен не можеше да се прогнозира дори и при по-високите резултати на матурите.

Сега ще следим трето и следващо класиране и ще мислим какво да правим. Ако изобщо излезе нещо за мислене.

Помислете и върху това да напишете всички видове паралелки в МГ, и двата езика, и професионалните. Така ви се увеличават шансовете. Пак можете да напишете и английската, може пък да ви прекласират, ако се освободи място и не стане с МГ. Помислете и дали, ако не е МГ, Английската ли ще е въобще на второ място.

# 638
  • Пловдив
В професионалните на МГ едва ли ще има нещо за трето класиране. По-скоро ще е прецедент. Не бих разчитала на това.
Ако МГ е толкова желана, да се чака свободно място през годината или след 8 клас. Деца се местят в друг град, в чужбина, в друго училище.
Пътуването от Асеновград не е чак толкова много. Има два влака сутрин, които в нормални времена са пълни с ученици. А като видите минималните балове на училищата в Асеновград, май ФЕГ и Патриарх Евтимий са по-добрият вариант.
Познато дете 5 години пътуваше от Брестовица до ПГХТТ на Голямоконарско и беше щастливо в това училище.
Двете момчета на съфорумка са в МГ и пътуват от Раковски. Кога с кола, кога с автобус. Че и в различни смяни бяха. Справят се момчетата.
Нашите гражданчета са много разлигавени в това отношение, а и ние искаме всичко да им е под носа.
То от Тракия или Коматево до езиковите е девет дена път с камили...

# 639
Синът ми от 5 клас пътува от близко до Пловдив село. Това никога не ми е било водещо за избора на училище.

# 640
  • Пловдив
Да.
Зная за деца, които от 5 клас пътуват от Кричим, за да учат в Патриарха и то не в паралелка със засилено изучаване на БЕЛ или математика.
Но dundi73 е права, разхлезили сме ги нашите гражданчета.
Заведох моя до ЕГ с автобус 18 от "Руски" и той, някъде на бул. "България" ме пита "е, няма ли по-директен автобус?!"

# 641
  • Пловдив
Честно казано, "Патриарх Евтимий" определено ми е преди ФЕГ като ниво, макар че е СУ, а не ЕГ.

# 642
  • Пловдив
Заведох моя до ЕГ с автобус 18 от "Руски" и той, някъде на бул. "България" ме пита "е, няма ли по-директен автобус?!"
Разсмя ме. На моята с автобуса до ЕГ и харесва, казва, че е много забавно сутрин??? Sunglasses Предпочита пред това да я карам, въпреки че за мен не е проблем, защото работя извън града и така или иначе минавам през ЕГ сутрин по същото време.

# 643
  • Пловдив

На моята с автобуса до ЕГ и харесва, казва, че е много забавно сутрин??? Sunglasses
[/url]
Очаквам и на моя да му стане "забавно".
Още повече когато на "Руски" 18 започне да пристига препълнен от "Тракия"насам със съученици

# 644
Моето семейство, както и 90% от съседите във входа, вече 30на години си пращат децата само в ЕГ и МГ. Сигурно има 2-3 отрочета да не са изкласили там...Възхитително упорство, предвид факта, че блокчето се намира на околовръстното откъм Скобелева майка, на ден път с камили до заветните школа..На баща ми сутрин със сигурност му е отнемало 15-20 минути по-малко да стигне до ЕГ , отколкото ще е сега, заради утрояването на автомобилите по улиците. Явно пуберът за пръв път се замисли върху това, докато го карах да го записваме. Много пъти съм му показвала гимназията на път за Джъмбо, но едва сега на 2 пъти ме пита- още ли има, градът свърши...

Общи условия

Активация на акаунт