В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 48 199
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • България, Русе
Момичета не се притеснявайте, след като се роди в родилнито ще ви покажат как да кърмите и държите бебчето. После в нас аз нямах кой да ми помага (моята майка е починала а свекито беше ужасна- така, че нямаше баби). Само първото къпане беше притеснително, после всичко се учи малко по малко и си влизаш в релси. Радвам се и че идва педиатър в нас за допълнителни насоки отнисно хранене и къпане на 5тия ден след като ни изписаха. Всичко ще си дойде на мястото след като родите.
Днес бях на преглед и тонове, вече сме 3кг и докторката се изцепи- секса е разрешен и много помага 😆 чак ми стана смешно, аз се готвя за нормално раждане, мъжо много ще се задва 😄

# 226
Честито бебче, Relexa, бъдете много здрави и щастливи и двечките! ❤

elfina
be-lla

Аз по същия начин се чувствам неподготвена и възлагам надежди на прословутия майчин инстинкт. 😃

Иначе може да гледате видеата на Ася Демирева в YouTube, доста са интересни и ме обнадеждават, че нещата не са толкова трудни, колкото си ги представям. ☺

# 227
За кърменето ви съветвам да се допитвате до консултант или да прочетете книгата/статии от Хедра. Не разчитайте много на болница/педиатър, повечето насърчават изкуственото хранене. Аз също попаднах на лекар на детето, даващ грешни насоки и направо си ми каза, ти до седмица няма да имаш кърма. Мен ми помогна това, че съм инат и на пук на нея и проблемите, се справих. Общо взето проблемите в началото са едни и същи. И ако знае човек как да подходи е по-лесно.
Иначе на нищо за родители не съм ходила. Памперси как се слагат научих от схемата на пакета, къпането му набарахме цаката с мъжа ми. Аз съм доста обсебваща и до ден днешен. С мъжа ми взимаме решения и си гледаме детето. Общо взето ако се наложи помощ от някой, нещата се случват по нашите правила. А и те бабите са имали бебета преди 30+ години, не е като да им е нещо много познато 😂 Доверете се на инстинктите си. Мкого е трудно, когато 2 баби са на главата и майката се чуди на коя да угоди.

# 228
Честито Relexa! Само щастливи мигове ви желая! Heart

За кърменето вижте някоя от лекциите на Елена Василева, дава много полезни съвети + книгата/блога на Хедра.

# 229

elfina
be-lla

Аз по същия начин се чувствам неподготвена и възлагам надежди на прословутия майчин инстинкт. 😃

Иначе може да гледате видеата на Ася Демирева в YouTube, доста са интересни и ме обнадеждават, че нещата не са толкова трудни, колкото си ги представям. ☺

знам я и точно нея си мислех да си пусна, надявам се наистина да ми помогне имайки предвид, че съм малко шаш и паника Smiley сигурно ще се чудя сумати време как да го държа бебчето Smiley

за в момента искам да попитам някоя от вас има ли чувство, че понякога нещо изтича от вас ? Smiley

# 230
Аз имам такова чувство понякога, но не мога да преценя какво точно се случва.. 😃

+1 за книгата на Хедра, наистина е полезна.

[/b]

elfina
be-lla

знам я и точно нея си мислех да си пусна, надявам се наистина да ми помогне имайки предвид, че съм малко шаш и паника Smiley сигурно ще се чудя сумати време как да го държа бебчето Smiley

за в момента искам да попитам някоя от вас има ли чувство, че понякога нещо изтича от вас ? Smiley

# 231
И аз мисля, че съм крайно неподготвена за първите дни и седмици от срещата ни с бебо. В началото майка ми ще дойде да ни помогне, но тя е много обсебваща и съм я предупредила, че за няколко дена ще гледаме да понаучим каквото трябва и ще я пращам да си ходи 😃

# 232
  • Варна
Честито бебче, Ralexa. Да ти е жива и здрава принцесата!💓

Аз също се чувствам изключително неподготвена, не знам как ще го държа и кърмя, как ще го гледам първите дни в болницата, ако просто ми го оставят и не ми кажат нищо...

# 233
Момичета, имате време още. Аз всеки ден се разнообразява с някви лекции за бабата и кърмене. Вижте в фб- 1 наум, списание кенгуру. Може да ви е интересно нещо.
Но всичко идва с появата на бебето, няма как да се подготви човек само от клипчета.
Миналата бременност нямаше как да ходя на лекции, нямаше и така он-лайн толкова много. Та всичко беше, в болницата каквото ми показаха (как да го взема от леглото) и аз на усет го карах с кърменето и на прочетено по книги и блогове. Последния ден показаха там как с екъпе и сменя памперс и това беше. Еми оцеляхме! Значи и вие ще успеете, споко!
Помощ не сме имали за бебето, 2 дни дойде майка за сготви, после 2 дни свека ми вися на главата и аз не издържах повече да има нон-стоп някой у нас. Сега изобщо не мисля някой да се влачи у нас, по-скоро ако някой иска да дойде да вземе баткото и да го води на разходка за малко, това ще е.
И аз имам чувството, че нещо истича понякога, тоя 2 дни имам и още по-яко течение. А и бебето толкова надолу го усещам, че все едно се спуска.

# 234
и аз имам течение Sad и също усещам бебси ниско долу, вече съм 37+ 2 и очаквам честно казано постоянно

# 235
Момичета имам друг въпрос. На колко градуса перете бебешките дрешки?

# 236
аз не съм сигурна за градусите ама ги пера на 45 минутна програма + добавям дезинфектант за бебешки дрехи

# 237
Дрешки, чаршафчета, одеялца, всичко изпрах на 30 градуса, програма за 30 мин. с бебешки прах. После ги изгладих.

# 238
И аз пера на 30,макс.40 градуса

# 239
Аз на 40 май ги пуснах и на максимално сушене.
Но аз и някой наши дрехи пера на 40. Чаршафи и кърпи на 60.аз утре влизам в 38, хем очаквам всеки момент, хем ки се вижда някво далечно събитие... Абе хахава работа. Нещо не ми се ражда, ще ли се и тоя уикенд да имам да се видя с мм и детето, пък ако може и 1ви юни да посрещна със сина ми... Абе направо след около месец май ще ми е удобно да раждам Joy

Общи условия

Активация на акаунт