Мнения за 125 СУ "Боян Пенев", Младост 1 - IV част

• 65 120
  • 510
  •   1
Отговори
# 465
Приети сме първи клас в 128 СУ и 125 СУ. Моля за съвет. Училището не е важно, важни са преподавателите, които ще поемат първолаците наесен. За 128 имам информация - там фаворит е Дани Точева. Нямам информация за учителите в 125. Бихте ли ми помогнали с вести за даскалите там?

# 466
Как така сте приети в 2 училища едновременно?

# 467
И ние сме в 125-то, което ми беше и първо желание. Не съм чувала такова нещо да сте приети в две училища едновременно.

# 468
Приети сме първи клас в 128 СУ и 125 СУ. Моля за съвет. Училището не е важно, важни са преподавателите, които ще поемат първолаците наесен. За 128 имам информация - там фаворит е Дани Точева. Нямам информация за учителите в 125. Бихте ли ми помогнали с вести за даскалите там?

Учителката ще е която се падне, нямате право на избор, но ако искате, пишете ми на лично с конкретни въпроси за 125 СУ. Че още не е свършила учебната година и е рано да се оплакваме Joy

# 469
  • София
Здравейте,
Някой знае ли кои са учителите които са напуснали в 125-то, за да търсят толкова много нови:

# 470
Здравейте,

Имате ли идея кои са учителите за випуска от 5ти клас за тази година в иновативните паралелки по математика и български.
Кандидатствахме и в двете паралелки и ще избираме една от тях? Какво ви е мнението за тях, учебния материал и бъдещите техни учители?

# 471
Здравейте!

Имате ли информация какво изучават по предмета "Магически руски думи" в хуманитарната паралелка (5-7клас)?

# 472
Разбрах, че е фуч. Може изобщо да не ходите
Факултативните не са задължителни

# 473
Здравейте!

Имате ли информация какво изучават по предмета "Магически руски думи" в хуманитарната паралелка (5-7клас)?

От изявлението на директорката:

Това е иновационен методически продукт, базиран на игрови подход, 3D анимации, културно-познавателно съдържание, утвърден от водещи специалисти от Института „А. С. Пушкин“. Учебните програми са за класовете от пети до седми в иновативната паралелка с разширено изучаване на хуманитарни науки.

Програмите по „Магически руски думи“ в пети-седми клас включват теми като „Семейство“, „Училище“, „Приятелство“, „Животни“, „Цветя“, „Градът“ - за начинаещи; „Ермитаж“, „История и култура на Русия“, „Класически литературни автори“ (Пушкин, Толстой, Чехов), „Психологически портрет на герои“, „Руски език в ежедневието“, виртуални разходки из художествени галерии, музеи и градове.

Обучението е насочено към развиване на речеви, комуникативни и естетически умения; изграждане на положително отношение към културното многообразие; формиране на междукултурна осведоменост чрез класическа литература и изкуство.

# 474
125-то, доколкото ми разказаха е било на Опашката на коня, където в момента е руското 133. 125-то е било руското училище.

# 475
133-то открай време си е там. 125, 133, 73-то са все бивши руски училища.

# 476
  • София
Това е историята на училището. Бившето руско е. Що се отнася до Магическите думи, не смятам, че е някаква пропаганда. Това си е руски като втори език, но понеже трябва да вкарат нещо различно за да обявят паралелката за иновативна, са измислили, че ще преподават езика по теми. По същата причина за ИУЧ са  сложили предмет Култура, креативност, комуникации.
https://sou125.com/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D … D0%B5%D1%82%D0%BE

# 477
Здравейте,

Имате ли идея кои са учителите за випуска от 5ти клас за тази година в иновативните паралелки по математика и български.
Кандидатствахме и в двете паралелки и ще избираме една от тях? Какво ви е мнението за тях, учебния материал и бъдещите техни учители?
Ние сме в същата ситуация. Ще се радвам някой да сподели мнение за самите паралелки. Разбрах, че ги има от около 3 години.

Благодаря!

# 478
Здравейте,

Някой може ли да ми каже дали това е актуален график на часовете от 1-4 клас и към настоящия момент /това е още от 2012 г..../, благодаря:) https://sou125.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1 … D0%B6%D0%B8%D0%BC

# 479
  • София
Това са смените за изминалата 24/25 уч.година. Има ги на страницата на училището в раздел " документи"-дневен режим

Общи условия

Активация на акаунт