Бързо затваряща се фонтанела

• 5 638
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Темата е стара, но ми е интересно да разбера как са дечицата ви и какво се е случило след тези мнения?

Моята втора рожба се роди с малка фонтанела и сега на 2 месеца педиатърката каза, че май се е затворила. Днес сме на преглед при невролог. Знам, че не трябва да чета, за да не се филмирам предварително и излишно.. но все пак искам да съм и информирана. Зная, че е твърде рано да бъде затворена, но аз по никакъв начин не мога да влияя. Бебка е на кърма и никога не й е даван Вит Д.

# 31
  • София
А какво общо има кърменето с даването на витамин Д?

# 32
  • София
Доколкото разбрах в адаптираното мляко има вит Д, затова го споменах. И двете си деца кърмя и не съм използвала АМ.

# 33
  • София
И на двете си деца съм давала АМ и допълнително им е изписван витамин Д. Има, но вероятно не е в количеството, което ще е нужно/

# 34
Синът ми е на 3 месеца и е на АМ, въпреки това ЛЛ ни каза да редуваме 2 и 3 капки Витамин Д на ден (Ойлесен). Това е заради голям растеж, в момента по тегло се води над 90-ти персентил. Всеки път преглежда фонтанелата, казва, че е добре, но като прочетох темата, ще запазя час за ТФЕ задължително. В амбулаторния лист от прегледа през март пише фонтанела 20/20 мм, това малко ли е? Сега като погледнах, ми изглежда по-малка вече.

# 35
  • София
Щом не е казала нищо, значи всичко е наред. Нас ни насочи към невролог, иначе сама нямаше да реша да я водя.

# 36
2/2см е нормална за 3 месеца, изобщо не е малка. Но за теглото над 90 персентил аз бих се притеснила. Как се храни детето?

# 37
На АМ е.

Общи условия

Активация на акаунт