Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 781
  • 773
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, дами! Относно феталната морфология в град Пловдив, препоръчвам д-р Борислав Иванов. Страхотен професионалист и уникален човек, винаги се държи много мило и обяснява всичко много подробно, след преглед винаги пита дали имам въпроси! Simple Smile

# 226
Аз пия комбинирани витамини за бременни с омега 3. Наддаването на тегло от витамини е по-скоро от повишен апетит според мен. За нисък хемоглобин първата бременност дъвчех Малтофер по време на хранене ( не е много вкусен) Имам спомен, че всички железни препарати затрудняваха перисталтиката. Сега още не пия нищо, но очаквам скоро.
За книги - харесвам исторически романи и трилъри ( в последно време медицински).

# 227
  • au bout du monde
Желязото на Solgar не дразни корема. Предният път го пих, нямах никакъв проблем.

За Стоилов аз съм при него. Винаги е бил любезен и е отговарял на въпросите ми. Може би аз нямам много изисквания. 🤔

Метилирана фолиева пия.

# 228
Мами пред голям въпрос съм в момента, другата седмица имам час за сканинг и среща с лекар и естествено ще го обсъдя с тях , но преди това да споделя и на вас а именно :
Много искам да се приберем с малкия в България това лято (както всяко предишно) само че се притеснявам с това летене със самолет , ще съм в 25-26 гс. А връщането го планувам да бъде в 30 -31гс. не знам удачно ли е в това време летенето , опасно ли е ... чета какво ли не в нета някои пътуват други не . Много ми се прибира ама ме е страх за бебко в същото време . Sad
Другото което ме притеснява , майка ми има котка , тя я къпе и обезпаразитява вътрешно и вънщно , но все пак ме е страх и от тази токсоплазмоза

# 229

Един малко по странен въпрос
100 мг или 500 мг
Проверих но няма 100,значи е 500
500mg

# 230
И аз пия метилирана, но какво общо има фолиевата киселина с аутизма? Сега се притесних. Докторът ми каза да я пия до края.

# 231
  • омъжена
Момичетата, които пият желязо, може ли да ми препоръчате желязо, което не дразни толкова стмаха. Изписаха ми Феро Фолгамма нео, но се започна едно повръщане, разстройство, ужасни стомашни болки. 😣 Като го спрях всичко се нормализира. Предупредиха ме, че желязото дразни стомаха
препоръчвам малтоферр аз съм супер доволна
сравнително бързо нормализира единствено ще станат тъмни към черни изпражненията с извинение но питала съм доктора това е абсолютно нормално.даже и в аптеката казаха ,че го изписват и препоръчват. Прецени си де. момичета аз пък с това ниско кръвно сега приближих границите. 80/70 пулс 80 и краката долу ниско много ме натоварват ще кажа днес на жк на Аг

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 13:03 от sunshine1992

# 232
  • au bout du monde
Мами пред голям въпрос съм в момента, другата седмица имам час за сканинг и среща с лекар и естествено ще го обсъдя с тях , но преди това да споделя и на вас а именно :
Много искам да се приберем с малкия в България това лято (както всяко предишно) само че се притеснявам с това летене със самолет , ще съм в 25-26 гс. А връщането го планувам да бъде в 30 -31гс. не знам удачно ли е в това време летенето , опасно ли е ... чета какво ли не в нета някои пътуват други не . Много ми се прибира ама ме е страх за бебко в същото време . Sad
Другото което ме притеснява , майка ми има котка , тя я къпе и обезпаразитява вътрешно и вънщно , но все пак ме е страх и от тази токсоплазмоза

Аз ще пътувам в 28-29 седмица само че еднопосочно. Питах компанията няма проблем.

И нашите имат котка и в момента живеем у тях. Опасно е да й се чисти тоалетната, но едва ли ти ще го правиш😀

# 233
  • София/Севлиево
Цитат на: water_nymph link=topicР=1336643.msg42892790#msg42892790 date=1621936412
И аз пия метилирана, но какво общо има фолиевата киселина с аутизма? Сега се притесних. Докторът ми каза да я пия до края.
Някъде бях чела проучване на Сигридов свързано с мутациите и аутизма,отделно на английски преди време също съм чела,и един от докторите,при които водих детето ми каза,че като бременна съм вземала твърде дълго нещо,което не е трябвало(а единствено за обикновената ФК във витамините се сещам).По принцип затова и исках момиче,понеже при момчетата се среща по често и си го имам страхът,че и с малчо може да се случи.Ако е лека форма като на баткото добре(въпреки че сега в пубертета ще ни разкаже играта),но през годините ходене по специалисти съм се нагледала на доста страшни неща... Затова внимавам с всичко,което вземам,а и Станулов ми спомена връзката между двете неща.
За полетите мисля,че до около 35 г.с.разрешават да се лети,след това не.
А  с котката ако не ѝ чистиш щом е редовно обезпаразитявана  всичко ще е наред.

# 234
Момичетата, които пият желязо, може ли да ми препоръчате желязо, което не дразни толкова стмаха. Изписаха ми Феро Фолгамма нео, но се започна едно повръщане, разстройство, ужасни стомашни болки. 😣 Като го спрях всичко се нормализира. Предупредиха ме, че желязото дразни стомаха и ще трябва около седмица да привикне..нооо. Мисля си за спрейчето на Better You.

Аз пия Сорбифер Дурулес по 1т. сутрин и вечер, но го пия по време на хранене, за да не ми дразни на стомаха.

# 235
Дано всичко с децата на всички ни е наред. Може би затова и моя д-р каза, че е не фен на витамините за бременни. Доста се почудих защо, но ето че си имало причини.

# 236
https://www.google.com/amp/s/www.btvnovinite.bg/amp/lifestyle/te … a-ot-autizam.html
Ето една статия за фолиевата и аутизма,но не е гаранция че е от това,аз също не знаех за тромбофилията пих си фолиева киселина отделно и в иногинола имам и какво да направя сега в преганакеър макс също има,няма да си убия детето ако е с проблем нека се роди живо и здраво пък другото каквото ви е такова ще си е и пак ще си го обичам

# 237
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз пия витамини Пренатал и Магнерот 3х1, но най-често се сещам да ги пия 2 пъти на ден.

# 238
Точно затова, момичета, постоянно се пускат изследвания-да се следи състоянието ни и спрямо тях да се предприемат съответни мерки. Доктори тук не сме, това е ясно, но затова пък сме си избрали такива и е хубаво внимателно да ги слушаме и да ги питаме, когато нещо не ни е ясно.
Аз също, предвид количествата фолат, които приемам, се бях притеснила по едно време, но при мен има друг проблем, поради който ми е необходим в общи линии, докато съм жива. Беше обсъдено това много подробно с док и сега ми е спокойно и съм се настроила положително напук на всички перипетии, с които до момента се сблъсках.

# 239
  • au bout du monde
Някой беше питал за Пловдив ехокардиография. Записах си час при доктор Даскалов. Той извършва прегледа и го изпраща на д-р Евтимова в София и до няколко дни се получава резултата. 120 лв струва прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт