Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 25 127
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Права си, Венера, нямам причина да заменям млякото Blush просто като слушам само моето чаве пие мляко по 4-5 пъти Grinning ами, ще си пие, щом го приспива, честно казано, така ни е спокойно и на двамата.
Иначе и ние мием зъбките сутрин и вечер от както излезе първото с най-обикновена детска паста.
Биберони имаме 10тина и нито една не е достатъчно добра за господина Sweat Smile

Арас също пие по n-пъти мляко, няма заместен ни обяд, ни закуска. Хапва всичко, но иска и мляко.

Като че ли тези най му бяха допаднали. https://bambukifamily.com/produkt/biberon-bibs-clear-water/

# 91
Марая не си сама .. Преси суче през деня по 5,6 пъти и още толкова през нощта 😁
Направо съм на тръни обаче като е по-въодушевен и си забие зъбите и рева.. обяснявам му, че ме боли и следващото “захапване” е по-леко 😁. Абе всичко си разбират тези маймунки

# 92
Краве мляко и то ниско маслено се дава след 1 година.
Приятел зъболекар ми каза за сега да мия зъбите само с вода, така и правя само с накрайник за пръст.
Къпането е голям зор. Само да види коритото или легена за миене на дупе и полудява! Много му харесва и всяка вечер реве като го вадим от водата.

Хариста, такива двойни колела не са хубави. Търси нещо с единични колела.

# 93
Ооо , и аз си кърмя Бухта редовно. Последния месец даже хапва по-малко пюрета и храни. Вечер си "чеше" венците на зърната ми повече, отколкото пие мляко.  Не знам колко изсуква, но сякаш по-малко.
Савова, тя ми трябва сега за морето, за това търся евтин вариант,  а има и повече "функции " от други за повече пари. Доволна съм от тези с две колелета,  идеални са за нуждите ми и местата, на които ходим. А като проходи,  количка ще ползвам само ако сне някъде за повече от няколко часа.

# 94
Аз първо взех нещо като напръстник, но нещо не ми беше удобно и за това взех бебешка четка (от 0 до 3 години пише). Пастата за зъби е на Бочко. Като свърши ще разгледам за някоя друга. Само сутрин ги мия честно казано.

Малкият уважава само кръгли биберони ( бибс най-вече), но много е свикнал с тях и не знам как ще го отказвам. Обмислям да започна в началото на юни, но ще видим.

# 95
Като каза Marayah, че си спи докато тупа детето по дупето, аз не го тупам в кошарата, защото той е свикнал, че като се събуди през нощта идва при мен. Като се пробвам става така, че аз го тупам, а той си надига главицата и ме гледа с широко отворени очи. Затова повечето пъти го взимам, но има поредица от нощи (доста често), в които аз не помня кога се е озовал в леглото при нас. Просто се събуждам в един момент и има бебе до мен. Иначе всяка вечер като си лягам си казвам как ще започна да го отучвам от това взимане. Как да стане като аз в тези моменти нямам мозък, с който да действам рационално? Тази нощ изкара чаааааааак до 4 часа в кошарата - огромен успех!
Все едно себе си чета.. 1:1. Бързо оздравяване!!!
Борис няма също зъби още, така че пасти не мога да коментирам.
Иначе и аз го кърмя редовно, той просто си ми дърпа потника и почва да яде, не пита😃Иначе яде закуска, обяд и следобедна закуска, но и мляко по всяко време. До годинка мисля да му давам така, после малко по малко да ограничавам сутрин и вечер.
Къпем го през вечер заради дерматита, ама сега лятото ще трябва май всеки ден.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 23:34 от Mint.

# 96
Някой да има идея защо на паучовете от дм пише след 1 годинка? Аз не виждам нищо което да не мога да дам сега.

# 97
Аз давам.

# 98
Някой да има идея защо на паучовете от дм пише след 1 годинка? Аз не виждам нищо което да не мога да дам сега.
Не знам за кои точно говориш( предполагам пюрираните"сокчета" в пауч). Ако не е нещо в съдържанието предполагам,че заради формата на прием. Обикновено дете под година няма как да засмуче директно от пауча. Той е направен за улеснение на по-големи деца, за да могат сами без лъжица и бурканче да си хапнат плодове пюре навън.
На баткото преди така от сокчета Теди пауч и тези от Лидл, като ги изпие ги миех и ги ползвах още 1-2 пъти, като пълнех с домашни такива.
Най-накрая след няколко месеца мрън, няколко ден рев и "цъфнал " венец Бухта има зъб Simple Smile
Когато на баткото изби първи зъб бяхме на бунгала Тангра и съдържателката кръсти зъбчето Тангра хахахах. Сега припомних на ММ и му казах ,че първия зъб на малката ще е Кирил , а втория Методи Bowtie

# 99
Аз тези от Лидл ги слагам в Кашата,  макар че тя посяга да и от него да си изстисква в устата.

Ние също се кърмим постоянно. Повече от 5 пъти на ден е, със сигурност , и нямаме нито вдно хранене заместено. Обяда е не повече от 20 мл и то с много зор. Днес се опитвах да ѝ дам изцедена кърма с биберон тип зърно , ми не стана, само го дъвчеше. Титите са си на почит 😎

# 100
Поръчах сгъваема вана от един сайт, искам нещо компактно.
Трудно е къпането, тежка и хлъзгава е, много се мърда.
И аз най накрая се сдобих с подложката Севи Бейби, родих се с нея. Как я перете, аз я плакнах на ръка.
За морето се чудя тия тениски и бански с uV защита вършат ли нещо или палатка с UV.

# 101
Ние имаме тениска с УВ защита, но честно казано много много не им вярвам. Гледам , че и такива шапки продават 🤨

Слагате ли им слънчеви очила? И с какви шапки са, че ние нищо не искаме да носим.

# 102
Моята мрази шапки с връзки, а шапки обикновени, тип рапърски хвърля по земята.
Слагам й тънко горнище с качулка и цип, качулката я търпи.
Топло й е, но не искам да слънчаса в количката. Нямаме сенник, а глупав, счупен чадър, който не може да се закрепи и го разкарах.

# 103
Не мисля да купувам от дрешките с УВ защита. С шапка под чадъра и намазан със слънцезащита е напълно достатъчно за мен.

Откакто е хубаво времето малкият е бос, с къси гащи и боди. Слагам му шапка “идиотка”, защото тези с козирка не ги търпи. Имам и чадър към количката и върши чудесна работа. Хем е на сянка, хем не му пречи да си зяпа наоколо.
А в столчето за кола е само по боди потник, защото се изнервя супер много иначе.

# 104
Шапка носи без проблем и ме е яд, че не взех очила. Като излезем навън само миже от слънцето. Имам допълнителен сенник за  количката и явно ще трябва да го сложа. Ужасно е бял и по всяка вероятност изобщо няма да ходим на плаж и направо ме е страх когато го вадя на вън. Днес уж под сенника а веднага стана червен под очите и една непозната жена ми казва “аууу как се е зачервил”. Събличам го по къси гащи и тениска с къс ръкав обилно намазан със слънцезащитен крем.
Катеричка, взех един голям кръгъл леген и детето страшно обича да седи в него. От известно време не искаше да го къпя в коритото с поставка, а в легена седи и си играе.

Общи условия

Активация на акаунт