Нашите кухни - тема 87

• 56 074
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • гр. София
Ние хвърляме боклук като се напълни - може да е за 2-3 дена, може и всеки ден, зависи от момента. Но и кофата ни не е голяма. Не готвя всеки ден. Досега кофата ми беше в голямо чекмедже, беше удобно, защото мога и с крак да го затворя. Сега ще видя къде ще я слагам - единия вариант пак в долно чекмедже, другия под мивката, ако има.място, тъй като шкафа ще е тесен, а трябва някъде да държа и препаратите.

# 106
  • Варна
По принцип подлепката оскъпява. Аз също се чудя, може да мина и само с фаска R нещо си.... Още събирам оферти. Спрели ли сте се на фирма и коя?
Фаската ще изтъни ръба и съответно ще увеличи риска от нараняване. Определено с подлепка за мен е по красиво.
Виждала съм и монтаж на плот камък върху плоскост дали не беше шперплат, но това зависи и от стила кухня.
Ако се сетя за снимки ще приложа.

Намерих
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 14:29 от Doris

# 107
Момичета, какво мислите за този проект? Мястото е по-особено заради двете колони и прозореца:

# 108
Добре е. Но защо не поискаш алтернативна визуализация, в която кафявата колона се слива с шкафовете, даже да има фалшиви вратички. Ако издърпаш и всичко напред малко ще се слеят напълно.

Издърпването ще бъде още по-ефективно, ако вместо 60 см плот отидеш на по-широк - 65 - 70 см, колкото трябва. Тогава печелиш и по-широки шкафове, и повече място за проветрение зад хладилника. и по-широк плот.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 22:32 от Черна станция

# 109
Добре е. Но защо не поискаш алтернативна визуализация, в която кафявата колона се слива с шкафовете, даже да има фалшиви вратички. Ако издърпаш и всичко напред малко ще се слеят напълно.
Абсолютно, ако се ,,замаскира" по този начин колоната, ще стане оптически по- просторно и по красиво.

# 110
И аз подкрепям тъмната колона да е в същия цвят като шкафовете и да се равни по тях. И същият завършващ профил (корниз) под тавана да има. Да са си в една линия.

# 111
И аз мисля, че ако "прикриете" дървесната колона, както беше предложено, ще се получи по-еднороден, изчистен вид.

Мен нещо ме пристеснява около бялата колона, но "префасонирането" зависи от цялостното помещение. Държите ли така да е оформлението или сте отворени към идеи? Ако е второто, дайте размерите на цялата стая.

# 112
  • Бургас
Бялата колона, да я доизградите като шкаф-стена мислили ли сте? Не знам как е осветеността, може и да "затвори" много помещението, но пък ще има допълнителни шкафове...Нещо такова

# 113
Много добра идея звучи! И съчетанието на цветовете много ми харесва на примера. И картината е супер!

# 114
И аз си помислих за затваряне на отвора до колоната, но от друга страна сега се получава един барплот, който ще е удобен за сервиране и подаване (зависи как са другите мебели), а и прави по-лека обстановката. Иначе в кухнята ще е много клаустрофобично.

# 115
  • Бургас
Има прозорец там, може и да не е...Зависи колко е голямо помещението и къде са другите прозорци/дали има въобще други прозорци.

# 116

Издърпването ще бъде още по-ефективно, ако вместо 60 см плот отидеш на по-широк - 65 - 70 см, колкото трябва. Тогава печелиш и по-широки шкафове, и повече място за проветрение зад хладилника. и по-широк плот.

Привет, много благодаря за съветите! Като цяло помещението е голямо, около 35 кв м. Освен малкото прозорче в кухнята има още два големи прозореца и врата към тераса, просторно е.
Облечената в кафяво колона е на 65 см, а шкафовете реално идват на 60 см напред. Говорихме високите шкафове също да излезнат на 65 см напред, за да има едно ниво. Има вариант колоната да е в бяло, но ми се стори интересна идеята да е в дървесно като акцент, ще се връзва с дървесен плот.
За затварянето на другата колона, според мен ще стане много затворено и засега не го обмислям като вариант.
Какво мислите за горните шкафове над прозореца? Първоначално мислехме въобще да ги няма, но пък нямаме много място за съхранение Sad

# 117
Мириел, шкафовете над прозореца са ми ОК на мен.
За тази колона в дървесното разбирам идеята за акцент.
Виж "каменен фурнир" като вариант за обличането ѝ, той е няколко милиметра е дебел и ще бъде много ефектно.
Една съфорумка беше сложила точно на колони, стоеше страхотно.

# 118
А защо не изнесете и долните шкафове на 65? Не е голямо разнообразието, но все пак има широки плотове. А ако сте с камък съвсем няма проблем.

# 119
Да, ще попитаме и за тази възможност, то реално остава фурната след колоната и реда от шкафове с мивката и съдомиялната. Засега няма да слагаме камък да плот. А да ви попитам според вак как ще е по-добре, с перваз или без над шкафовете? Фирмата работи самж с един вид первази на Роси, но поне на мен не ми харесват особено. Ще се опитам да намеря снимка

Общи условия

Активация на акаунт