Нашите кухни - тема 87

• 56 118
  • 749
  •   2
Отговори
# 555
Оказа се, че и при нас ще се получи така. Вратите са от старите, но нямаме възможност сега да ги сменим. Горе вдясно се изкривява касата и има разлика 3см. Съответно шкафовете горе ще са до касата, а тези долу на 3 см от нея 😕 Ще търся с нещо визуално да го скрия.

# 556
lion_queen__, дай някакъв по-общ план, по-отдалече снимай да се вижда и долния ред шкафове. От тази снимка нищо не може да се разбере. Искаш да кажеш, че долния ред шкафове свършва по-близо до вратата от горния, това ли е проблемът?

# 557
Скрит текст:
Ето още една снимка от различен ъгъл. GG_BG, точно, отделно горният шкаф прави един нежен диагонал и не е право надолу.

# 558
  • Раковски
Най-лесното нещо което можете да направите е да вземете един нивелир и да видите как е отвесно, тогава ще разберете кой е кривия. Ако шкафа е крив регулирането на вратите не се получава. Питайте какви са тези винтове насреща.

# 559
Да не би пък зидът да е крив? Защото ако е шкафът, той наистина няма да може да се затваря, както казва Шадоуман. Ако зидът е крив - дори да накарате майсторът да поправи горния шкаф, т.е. да го удължи, тогава шкафът ще стърчи.
Абе не е толкова фатално грозно. Има такива детайли, които много дразнят в първия момент, но после ги забравяш и въобще не им обръщаш внимание, а другите пък въобще не ги забелязват.

# 560
  • София
Е как да не е?
Виж гърба където допита горните шкафове.
Всъщност проблемът май е друг.
Да се скъси гърба до горните шкафове.
Реално той е пуснат с дължината на плота, а не на долните шкафове.
А след това ще се направи ръбчето (на стената  до горе да надстърча еднакво

# 561
Имам въпрос относно подреждането на уредите в кухнята.
Мисля да са в следната последователност от ляво на дясно - мивка, миялна (тук се чудя дали да не ги разменя), след комина - печка, празен плот и в най-десния край да бъде хладилника.
Практично ли изглежда?

Скрит текст:

# 562
Със сигурност написаното не отговаря на чертежа.
Помислете от коя страна е по-удобно за вас да поставяте чинии в миялната от мивката. Моята е отляво заради това например.
И според мен мивката трябва да е по-близо до печката.

Защо не ги оставите така? При мивката има място за миялна. Нали според разни становища трябва да е хладилник-мивка-печка: вадиш-миеш-плот за обработка-готвене, както е в чертежа?

# 563
Да, моята идея е по-различна от чертежа.

# 564
Здравейте! Моята кухня ще е със свободностояща печка. Свързването ще е зад нея. От двете страни на печката ще има шкафове. Питах майсторът няма ли да е по-добре контактът да е в шкаф. Той каза, че няма проблем свързването да е зад нея. Засега кабелът изглежда така:

Не искам свързването да става така. Искам да е със силов контакт. Моля, кажете какъв да купя. (Знам, че кабелът е четворка.)
Всъщност, моля за коментари за цялото положение.
Много благодаря.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 13:37 от Аметист

# 565
Контакт е по-лошо от клеми. Тук нещо не ми е ясно как са сложени тези клеми, но принципно клемите дават добра връзка. Може и с твърда връзка (да не наричаш това силов контакт?).
Аз обаче вече над три години много успешно си експлоатирам плота и фурната с ето тези неща:

http://www.led-bg.com/bg/product/klemi-za-barza-vrazka-wago-seriya-221

# 566
Имам въпрос относно подреждането на уредите в кухнята.
Мисля да са в следната последователност от ляво на дясно - мивка, миялна (тук се чудя дали да не ги разменя), след комина - печка, празен плот и в най-десния край да бъде хладилника.
Практично ли изглежда?

Не е добре хладилника да го пече от прозореца (а не вярвам това да е северен прозорец).

Така че: хладилник, миялна, мивка (дано да има място и за трите...), комин (с плот пред него), печка, плот до прозореца. Пред хладилника и миялната не трябва да има по възможност мебели (маса, столове), за да се отварят лесно. При горната подредба май масата се пада пред хладилника...

Най-удобно е между мивката и печката да има плот поне 40-60 см. за подготовка при готвене (мястото пред комина предполагам ще е там някъде на дължина). Миялната, ще предостави плот, ако е отдясно на мивката, но трябва да се съобрази отварянето ѝ - вратата ѝ е около 80 см.

# 567
Контакт е по-лошо от клеми. Тук нещо не ми е ясно как са сложени тези клеми, но принципно клемите дават добра връзка. Може и с твърда връзка (да не наричаш това силов контакт?).
Аз обаче вече над три години много успешно си експлоатирам плота и фурната с ето тези неща:

http://www.led-bg.com/bg/product/klemi-za-barza-vrazka-wago-seriya-221

Благодаря за включването, Черна станция.
Качих друга снимка. Мисля, че точно "клеми" се казва механизмът. (Макар че електричарят спомена и фразата "твърда връзка"...)

# 568
Клемата си е съвсем ОК. То и твърдата връзка е пак клема, ама скрита в контакт. Не ми харесва само как се мандахерца, по-добре да беше в конзола в стената. Ето в такава пластмасова кутия, която е замазана в стената и клемата може да се прибере вътре. Така кой я знае къде ще се опре, дали няма да се нагрее и прочее.

Ако искаш твърда връзка не може без конзола в стената.  Ето пример: https://shop.jilishta.com/26058-kontakt-tvrda-vrzka-3-provodna.html

А и това стара сграда ли е? Питам, защото е по-добре да има три жици (фаза, нула и земя).

# 569
Клемата си е съвсем ОК. То и твърдата връзка е пак клема, ама скрита в контакт. Не ми харесва само как се мандахерца, по-добре да беше в конзола в стената. Ето в такава пластмасова кутия, която е замазана в стената и клемата може да се прибере вътре. Така кой я знае къде ще се опре, дали няма да се нагрее и прочее.

Ако искаш твърда връзка не може без конзола в стената.  Ето пример: https://shop.jilishta.com/26058-kontakt-tvrda-vrzka-3-provodna.html

А и това стара сграда ли е? Питам, защото е по-добре да има три жици (фаза, нула и земя).

Много благодаря за подробното обяснение. Simple Smile

Тревожи ме, че не е фиксирано. Затова ми се иска в конзола (с твърда връзка), по възможност в шкаф. Трябва да говоря с майстора.

Сградата е панелен блок от 80-та година.

Общи условия

Активация на акаунт