В момента чета...70

• 44 553
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз си довърших Ванесата. Има какво да се желае, но ми хареса. Почвам "Улица Каталин" на Магда Сабо. Нищо не съм чела от нея,  любопитно ми е дали ще ми допадне след толкова хвалби тук в темата.

# 391
"Улица Каталин" ми хареса, но от трите, които съм чела, ми допада най-малко. "Пилат" ми е фаворит на мен.

# 392
Чета “Време за милост” Гришам,започна много интересно,а преди известно време се бях заканила на автора да не купувам  повече негови книги:),видя ми се изчерпан и банален…
За лятната почивка май ще нося киндъла само,иначе багажът драстично ще нарасне с книжен формат четива:)….вие как четете на плажа?

# 393
На плажа само на хартия. Simple Smile Не нося нито телефон, нито киндъл, защото винаги, всеки ден, по няколко пъти багажът остава без надзор, така че гледам вътре да има само непривлекателни за крадец неща. Книгите не са от най-привлекателните. Wink Аз в добри години успявам да изчета цяла голяма книга на плажа, друг път обаче не успявам, зависи. Та гледам да си взема някоя достатъчно дебела (400-500 страници или дори повече, а ако много държа да чета някоя по-тънка, взимам и още една по-тънка) на хартия за самия плаж. А киндъла го нося за четене сутрин и вечер в леглото. Тази година, живот и здраве, може би ще нося третата на Ларш Кеплер - "Свидетел на огъня", но ще реша със сигурност по-нататък, че има още време.

# 394
Полунощ в книжарница "Блестящи идеи"
Майката на дъщеря й
Птичка в ръката
Книгите ги взех от библиотеката. Има група във Фейсбук и пуснаха част от новите попълнения.
Помолих на ЛС да ми оставят Полунощ в книжарница "Блестящи идеи", а другите бяха на късмет.
Чета "книжарницата " и ми е интересна. А корицата е много оригинална.
Както е тръгнало, в близката половин година няма да купувам книги. Имам нови , изостанали. А градската ни библиотека се похвали, че е спечелила някакъв нов проект за подновяване на фонда и ме улеснява още повече.BooksBooksBooks

Може ли да споделите мнение за поредицата Дъщерята на палача?
Преди време взех втора ръка Дъщерята на палача и Дъщерята на палача и кралят на просяците.
После видях, че са първа и трета книга.
Не съм ги започвала, но ако си заслужават ще потърся и втората книга-Дъщерята на палача и черния монах.
Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 11:20 от МАРИ77

# 395
Аз на плажа не успявам да чета ..с петгодишен не успявам и да седна, но това е друга тема Joy
Нося Киндъл при пътувания, по-удобно е.

# 396
  • София
Аз от миналата година вече пак успявам да чета, децата попораснаха Simple Smile, а и баща им е на пост докато чета. Миналата година носех киндъла, сега не съм решила. Ни заема по-малко място в багажа. Simple Smile

# 397
Аз напоследък предпочитам хартията пред моя Покетбук, не знам защо така се случи.

# 398
Пък аз не мога да чета на плажа, разсейвам се от всичко. Но тази година бях на море точно в дъждовната седмица и си прочетох всичко занесено. По принцип предпочитам да чета електронни книги, 300 пъти по-удобно и практично ми е, но няма как да не чета и хартиени, защото новите заглавия не излизат електронно.

# 399
  • Mediterraneo
На мен пък не ми е проблем да чета по- стари заглавия. Всяко ново днес излиза скоро в ел.вариант, нищо, че е с няколко месеца закъснение. Скучно ми е да лежа на плажа и ако не съм във водата, задължително чета.

# 400
Аз също не мога да чета на плажа.
Чета само на хартия и не искам да ги увреждам. Simple Smile
Имам тийнейджърки , но са си деца.
Малката е на 11г, но за последните години има 2 предупреждения от спасителите в наше присъствие. Правеше си цигански колелета във водата . Не застрашаваше никого, само себе си.
Та, очите са ми в морето.
Само на почивка в планина мога да чета спокойно и у дома.

# 401
  • София
На плажа чета на хартия разни криминалета (често купени втора ръка). После направо ги оставям за следващите гости или камериерките да си четат, ако ги влече.
Да ви се оплача, че борбата с "Улица Каталин" е неравна. Аз упорствам, а книгата ме отблъсква. Около 1/4 прочетох и още не съм разбрала кой какъв е и за какво се бори. И изобщо дали се случва нещо. Описания, описания, изречения по 15 реда без да се казва нищо. Какво море, какви острови в Унгария? Объркана съм. Очаквах нещо по интересно за живота по времето на Миклош Хорти, а то...

# 402
iveto_11,
Разбирам те, но нека това не те отказва от Пилат

# 403
На плажа трудно чета, честно казано, обикновено ходим по бийчбарове и ми е шумно, но аудиокнига с удоволствие мога да слушам.

# 404
  • Mostly in my mind
Моята скорост от четене е такава, че новите заглавия бързо стават стари. За съжаление. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт