В момента чета...70

• 45 521
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Определено.

Скрит текст:
И са умирали, едно от десет момичета. Потресаващо.

# 541
  • Sofia
Започнах Ерик-Еманюел Шмит - Папагалите от площад Арецо , на около 20% съм ама нещо не може да ме грабне. Все още има нови и нови персонажи, като половината вече ги забравих. Имам предчувствие, че ще е губене на време тази книга, пък да видим.
Plamena, дай шанс на "Папагалите от площад Арецо", сюжета е доста колоритен и многопластов, но всичко си има смисъл и място. За мен книгата си беше много добра, заплетен пъзел от характери и житейски съдби, но интригуващ и изненадващ. Определено ми хареса, но аз принципно си харесвам Е. Е. Шмит.

# 542
Разочарована съм от поредицата на Юси Адлер-Улсен. "Жената в капан" не беше толкова зле, обаче "Убийци на фазани" я мъча вече две седмици. Не искам да я зарязвам, обаче нямам търпение най-после да приключа с нея.

# 543
  • Варна
"Убийци на фазани" и на мен не ми хареса чак толкова. От тази поредица любима ми е "Марко". "Безгранично" също е хубава, следващата, "Белязаната жена" ме поотегчи. Но съм си взела и последната, "Жертва 2117", да видим кога ще стигна до нея.

# 544
... започнах и
Кажете на Жофика ... - Магда Сабо / решила съм това лято да прочета всички издадено от Сабо/

Започнах я и аз и я намирам великолепна, но я чета електронно. Предполагам, че си купила това издание от '63 от книжен пазар. Имаш ли още нещо от нея, което не е преиздавано?

# 545
Фреска - 1980
Сърната - 1981
Старомодна история -1982 / тази книга се оказва вид автобиографична - семейна хроника /
и една от библиотека Връстници - Карнавал / юношеска , имах  я като ученичка , но не съм я чела или не помня .

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 18:22 от Саня Богомилова 680181

# 546
  • Mediterraneo

В “Снежното цвете и тайното ветрило” ме бяха впечатлили подробностите с връзването на краката на китайките, спомням си, че бяха доста детайлни.

И мен! Разказвах подробности на ММ, той също много се впечатли, че после търси из интернет още информация.
Но със сигурност стана и една от любимите ми книги. Многопластова, в същото време детайлна, книга. Сякаш се впиваше в душата ми, докато я четях. Рядко помня сюжети на прочетени книги, аз запомням усещанията, които са ми носили онези, които много са ме впечталили.

# 547
Но това за китайките го знам отдавна . Явно филми или книги . Нямам спомен - но поне от ученичка ми е известно.
След последният абзац на Тарталета май и аз ще взема да я прочета . Инак вече избягвам да чета книги с подобни описания и атмосфера . Товарят ме много .
Доброжелателните от Джонатан Лител

# 548
  • Mediterraneo
За знаенето, знаела съм го като факт. Но описанията, детайлите, чувствата на героините... Впечатлих се от начина, по който е засегната темата. Нищо общо с простото познание за нещо. Аз и за убийствата знам, че съществуват, но чета трилъри и криминалета като луда Simple Smile
А ММ се впечатли, защото не знаеше до какви крайности могат да стигнат нещата.

# 549
  • София
И аз четох за пристягането на краката в "Източен вятър, западен вятър". Хем знаех за него, хем ми стана много гадно. За мен това се равнява с обрязването на момичета в някои държави.....

# 550
Ами не говоря за просто познание - някъде съм гледала нещо или чела в детайли . Затова и книгата не бързам да чета.
За обрязването филм гледах преди 10 години мисля Пустинно цвете / мисля има и книга

# 551
И по "Снежното цвете" имаше филм, но съм забравила да го гледам. Може да го потърся.
https://m.imdb.com/title/tt1541995/?ref_=nv_sr_srsg_0

В тази книга описанието беше силно въздействащо. Чела съм я отдавна и помня, че емоциите бяха предадени много достоверно, а писателката не е азиатка, въпреки че пише предимно на такива теми.

# 552
  • около Варна
Аз продължавам с поредицата на Вердън за детектив Гърни, не ги чета последователно, но всяка история е различна. "Не заспивай" ми е най- любимата засега, макар че лесно се разгадават злодеите, интересното е да разбереш мотивите и разплитането на загадката. Сега чета "Затвори очи", която също много ми хареса.

# 553
  • София
Лиза Сий е от китайски произход по бащина линия. Всичките ѝ романи са ситуирани в Китай. И на мен най-много ми беше харесала "Снежно цвете и тайното ветрило", но и останалите ѝ са добри. "Любовта на Божур" ми беше също много любопитна - разкрива много информация за вярванията на китайците за живота след смъртта, суеверията и ритуалите им. 
Приготвила съм си и най-новата ѝ книга - "Чаеното момиче" Simple Smile

# 554
  • Бургас
Прочетох "Черни секунди" на Карин Фосум. Все нещо ми шепнеше, че съм я чела, но въпреки това ми хареса отново. Приятно разказва, историята съвсем близка до живота и дори може да се случи всеки ден, /и дано не се случва/. Отворих биографията й и се оказа, че всичко що е издадено тук съм го прочела, но не си спомням никоя книга. Срамота!
Сега чета "Тихите - Силата на интровертите в свят, който не млъква" от Сюзан Кейн. Интересна ми е.
Жалко, че трябва да чакам "Биографията на Селма Лагерльоф". Първата истинска книга, която ми купи татко ми, когато се научих да чета беше "Чудното пътешествие на Нилс Холгерсон през Швеция". Каква огромна книга, колко здраво направена, а той какъв оптимист и с какво доверие към мен!!!

Общи условия

Активация на акаунт