В момента чета...70

• 44 607
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
След дълго влачене най-накрая прочетох "Жертвите, които правим". Не ми беше особено интересна, на моменти наивна, на моменти досадна. Финалът беше неочакван, но като я провлачих толкова някак загубих и нишката. Изненадана съм, че единият от авторите е сценарист на "Мостът" - толкова различно ниво са.
Давам ѝ 2.5/5 само заради неочаквания финал, но иначе си е боза.

# 241
Дочетох "Завръщане" и наистина мога да кажа, че много ми хареса.
Много си бърза, аз съм на около 150-та страница, а започнах преди теб. Но я оставих за момент, бавно ми върви.

# 242
Следващата книга на Юрт и Русенфелт след "Жертвите, които правим" е определено по-различна и мисля (не съм стигнала още до края), че най-после може да видим едно дългоочаквано развитие. Шведското заглавие е "Каквото посееш" (или примерно "Както си постелеш" - идеята е, че човек рано или късно си получава заслуженото). Очаква се книгата да излезе на български в края на август или началото на септември, живот и здраве.

А аз си кретам с биографията на Селма, кой знае още колко време ще я чета (доста е дълга, а и дочитам една друга книга). Но ми е много интересна и любопитна.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 13:53 от Cioccolata

# 243
"Олив Китридж" продължи и завърши силно. Много ми хареса,  , но е книга за остаряването, за взаимоотношенията в семейството, с порасналите ни деца,за  последната любов, когато е с някой като нас , а не интересен ,с 10 г. по-млад художник("Последна любов " визирам). Тоест , нищо захаросано , напудрено няма в книгата , а просто живота какъвто си го знаем повечето. Който  е поне на 50, ще  разбере  по-добре цялата гама от емоции на Олив , нейното семейство и приятели . Както "Татко" на Уортън ,на  моменти ми беше  смешна и тъжна едновременно.  Напомня и на "Вечеря в ресторант" Носталгия"  , не е за любители на трилърите и динамичното действие   . От книгите , които ти дефинират чувствата, които се оказва, че не са ти монопол , с което прогонват  самотата и затваряш последната страница по-умиротворен  .
  Пристигна ми днес и другата книга на авторката "Момчетата Бърджес" .

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 14:34 от Анонимен

# 244
  • София
И аз поръчах "Момчетата Бърджес", големи сте подстрекателки. Simple Smile

# 245
ananas, а сериала мислиш ли да гледаш?
Интересно ми е да споделиш мнение как го намираш след книгата?
Аз бях казвала, че едва се удържах да не го изгледам целия...

# 246
  • София
Аз нарочно не искам да гледам сериала, а първо да прочета книгата.
За да не е само спам, в момента чета "Проектът Аве Мария", но нещо не ми върви така добре като "Марсианецът".

# 247
 Не , не съм го гледала. Потърсих го във filmisub, но ми излезе, че временно е спрян. Както знаем , в повечето случаи , книгите са по-богати и интересни. Като  позабравя книгата и ми отлежат впечатленията  , ще  потърся сериала отново. 

# 248
Cioccolata, като прочетеш последната книга на Юрт и Русенфелт, само напиши дали одисеята най-сетне свършва. Ясно е, че книгата ще се купува, но искам да знам дали най-накрая ще свърши тази мъка. Сега, някой да не ме разбере погрешно, хубави са книгите Simple Smile

# 249
ston, надявам се да не свърши. Simple Smile

# 250
ston, надявам се да не свърши. Simple Smile
А, викаш всяка година нов сезон, упс нова книга, докато им завършат и внуците на героите🤣
Аз се надявам да прочета и нещо ново от тях двамата, в смисъл нова история, нови герои. Нямам нищо против да е пак поредица.

# 251
Не , не съм го гледала. Потърсих го във filmisub, но ми излезе, че временно е спрян. Както знаем , в повечето случаи , книгите са по-богати и интересни. Като  позабравя книгата и ми отлежат впечатленията  , ще  потърся сериала отново. 
Ако имате HBO, може да го гледате онлайн.

# 252
Сериалът е чудесен . Книгата  мисля да прочета след време.

# 253
Тази книга наистина може да е и последна, но може да е и първа от нова история със същите герои, просто е доста различна... Не знам, на мен също ми се иска да чета още книги от Юрт и Русенфелт, дори да не са за Себастиан. Дано да продължат да пишат, живот и здраве.

# 254
Ако имате HBO, може да го гледате онлайн.
Аз май точно във filmisub го гледах.
Не помня .
Има го в Замунда

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 16:45 от Саня Богомилова 680181

Общи условия

Активация на акаунт