В момента чета...70

• 44 566
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Купи, прочетох, забравих "По-късно".

Не съм го очаквала от Кинг, честно.

# 316
'Прочетох' слушайки "По-късно" на Стивън Кинг.
Къде го слуша?

От тук https://akniga.org/king-stiven-pozzhe#comments на руски е.

# 317
Здравейте, момичета, от известно време ви чета и реших и аз да се включа.
Относно книжните списъци: в Гудрийдс си маркирам прочетените и тези, които съм си набелязала от ревюта и там гледам като искам да купувам/пиратствам нещо. Иначе имам чеклист на телефона с всички книги, които имам купени, но още не съм прочела. Това го ползвам като спирачка за бъдещи покупки, ама не ми се получава особено.Grin Имам гадния навик като купя някаква книга вече да ни ме се чете точно нея и така се трупат.
Имам и ексел файл със статистика по години за прочетените книги – отбелязвам си броя прочетени, правя пай графика по жанровете, графика по формат на книгата – хартия, аудио, електронно ; и някакви други ако реша.

Та да споделя за някои скорошно прочетени:

Ваканцията на Т.М.Логан – Четири приятелки от колежа решават да се съберат на ваканция със семействата си в южна Франция, но по време на почивката се случва убийство. Очаквах повече от книгата, много бавно се развива действието и екшъна е чак в края на книгата. Като цяло всички герои ме дразниха и съответно въобще не ме интересуваше кой ще умре. Приятелките въобще не ми се струваха приятелки, дори и в моментите, в които не бяха скарани. Като цяло книгата е една голяма семейна драма с малко трилър в края. За мен е 2/5.

Няколко книги на Питър Суонсън:
От онези, които заслужават да бъдат убити – Мъж и жена- непознати се срещат на летището и  след разговор решават, че ще убият изневеряващата съпруга на мъжа. Историята е супер и има много изненадващи моменти. Любим мой трилър. 5/5
За съжаление това е първата книга, която прочетох от автора и единствената, която харесах.
Осем перфектни убийства – 3/5 – за мен не беше нищо особено, по-скоро някаква носталгия към по-стари криминални романи.
Момичето с часовник вместо сърце – 2/5 доста скучна, в момента не мога даже да се сетя какъв и е сюжета. Спомням си само, че главният герой беше голяма подметка.
Her every fear –Не успях да я изслушам. Не ме грабна веднага и след Момичето с часовник вместо сърце реших да не си причинявам нещо подобно.
Като цяло за мен автора май ще е one hit wonder.

# 318
Аз май ще съм единствената, която не слуша аудио книги и не може да свикне с тях. Имам няколко на дискове, няколко от Audible и това е. Може би като упражнение за свикване с езика като произношение и четене едновременно на текста, иначе само слушането ме разсейва жестоко. Чета на хартия и електронно и се надявам все повече книги да излизат в този формат на български език. Лошото е, че масово не са подходящи за Киндъл, а доста хора използват тези устройства. Аз нямам този проблем, но други трябва да прибягват до нелегално сваляне на защитата. Кому е нужно?

# 319
Аз май ще съм единствената, която не слуша аудио книги и не може да свикне с тях. Имам няколко на дискове, няколко от Audible и това е. Може би като упражнение за свикване с езика като произношение и четене едновременно на текста, иначе само слушането ме разсейва жестоко. Чета на хартия и електронно и се надявам все повече книги да излизат в този формат на български език. Лошото е, че масово не са подходящи за Киндъл, а доста хора използват тези устройства. Аз нямам този проблем, но други трябва да прибягват до нелегално сваляне на защитата. Кому е нужно?

На мен това ми е първата книга, която изслушах. Мислех си, че няма да ми допадне, но взе, че ми хареса 🙂. Когато домакинствам и разхождам кучето, слушам, а и ми помага слушането да се съсредоточа и мислите ми да не блуждаят насам натам 😁

# 320
Фредрик Бакман обяви, че предстои съвсем скоро трета част след Бьорнстад и Ние срещу всички:

So, here's a few things: The third part of the "Beartown" series will be called "The Winners". It'll be published in Sweden in October (as "Vinnarna"). I don't know any publication dates in any other countries yet, I'm sorry about that, but I'll post all news here as soon as I do. If anyone feel while reading this that they heard a rumour somewhere that this novel was actually going to be called "Those who run towards fire", you are correct. You heard that rumour from me. But I changed my mind. Sometimes I do that, because I'm annoying and sensitive and anxious. So this is the title now. I've been writing and rewriting this story for a long time, I've put just about all of what I know and how I feel about family and friendship and values and loyalty and sports and love in here, and up until the very day of turning the script in I had experiences in my own life that affected what kind of story it became. I don't think I've ever written anything quite this close to myself. I don't think I've ever been quite as emotional and tired by the end. I've given this my absolute everything. All I had. It's the last pages of a fairytale about a town that started in my head more than six years ago. So I just wanted you to know that it's meant the world to me that you cared. I couldn't answer all the letters, I couldn't go on all the book tours, I couldn't reply to all the messages because I've given every ounce of energy I had to this. I wasn't prepared for how much some of the people in it would mean to a few of you. I didn't always know how to handle the attention. I've had several moments the last couple of months where I was convinced I couldn't finish this at all. That I was just going to disappoint everyone. Maybe I still will, that's the job of a writer to risk, but I feel I can at least put down my pen and turn off the computer now and say: I did my best. I have nothing left. All I had is yours now. I'm gonna walk my dog, I might have a beer, I'll go away and dream it all

# 321
  • София
Точно видях и аз съобщението за Бакман и реших да си препрочета първите две за загрявка Simple Smile

Иначе исках да споделя за почитателите на Камила Лекберг (като мен Wink), че е направила аудиосериал за Сторител, заедно с още един автор, който ми е непознат - Александър Карим. Казва се Ледникът, излезе преди 2-3 дни. Започнах да го слушам, но стана ясно, че действието се развива в изолация от вирус ииии, честно казано, не знам дали ще го продължа. Изобщо не ми се четат/слушат такива неща. Да минат 3-4 години, може, сега ми е като ритник в корема, мерси.

# 322
Да, това ще е голяма тъпотия да се юрнат да пишат сега за карантини, вируси, изолации ... И аз съм мерси по темата.

# 323
  • София
Въобще не харесвам и аз аудио книгите. 😀

# 324
Не мога да слушам книги, защото скоростта, с която възприемам написаното, е по-голяма от тази, с която гласът го прочита и това ме дразни и прави нетърпелива.
До средата на "Деца мои" съм и намирам, че е прекрасна, нищо прехвалено няма в отзивите за романа, страхотно разказана история, докосваща, разтърсваща, човешка и все пак лееща се с лекота като приказка. Чета я с голямо удоволствие и отново се възхищавам на тази млада писателка, която освен че има талант да разказва увлекателно истории, пише с такова разбиране и така последователно за събития, на които тя самата не е съвременник. Бих си купила и следващите й книги. А новината за Бьорнстад 3 много ме радва!

# 325
  • София
Не мога да слушам книги, защото скоростта, с която възприемам написаното, е по-голяма от тази, с която гласът го прочита и това ме дразни и прави нетърпелива.

Принципно и аз съм така, но докато готвя, слушам. Иначе скука. Иначе между това да седна с книга и със слушалка, ще седна с книгата винаги.

# 326
Какво устройство ползвате за слушане не книги - със слушалки или не.
На мен ми пада много бързо батерията на телефон и не е опция .
Бих пробвала една . Не е моето . Но пък винаги опитвам .

# 327
Mp3-ка и блутут слушалки. Принципно за друго ги ползвам, но в редките моменти, когато слушам книги ми е предпочитан вариант заради компактния си размер, липсата на кабели и батерията. А телефонът ми е свободен за разговори и съобщения.

Тези дни чета основно "Любов по време на холера", четеше ми се нещо стойностно и Маркес, както винаги не ме разочарова.

# 328
  • София
Аз директно от телефона, но слушам наистина само като готвя. Дъщеря ми слуша много, затова сме й купили блутут колонка, която е свързана с телефона.

# 329
То аз трябва първо телефона да сменя и после всичко друго . Което за момента не ми е опция. Не обичам да сменям телефон .
Още си чета Бийтълс - Ларш Собю Кристенсен. Надявам се днес - утре да я прочета и да започна Моя мрачна Ванеса - Кейт Елизабет Ръсел

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 03:03 от Саня Богомилова 680181

Общи условия

Активация на акаунт