Ново начало след неуспешна връзка

• 5 280
  • 96
  •   1
Отговори
# 45
Лъвица, вярно, не питаш мен, но ако позволиш да кажа 🙂
Имах познат преди години, от друга държава. Постоянно ме канеше на гости, казваше че на семейството му би им било много приятно да им гостувам и да ме заведат навсякъде, където има туристически забележителности. Проявяваше интерес и загриженост дали съм добре, питаше за цялото ми семейство.. Правеше го просто от добро възпитание. Културна особеност 🙂
Поканата за гостуване и посещаване на интересни места в града и държавата, в която живее човекът, не означават нищо друго освен покана с приятелско отношение.
За сънищата - тук оставам пас, не мога да коментирам, зависи в какъв контекст е..
Към някои допълнения към историята съм скептична..

# 46
  • София
Емилия, а твоят познат беше ли женен? Чатехте ли си с часове? Вече сама каза, че е бил чужденец, тук не са ни такива културните особености.

# 47
Емилия, канил те е при семейството си, не ти е отправил еднолична покана. Бил е мил и любезен, но по никакъв начин не те е оставил с усещането, че флиртува с теб. Разликата е много голяма.

# 48
Това "денонощно" писане е от добро възпитание, да.
Сънищата, това щото и докато спи, е бил загрижен за авторката.

# 49
Имал, нямал чувства, заблудил, не заблудил, чака бебе.
Авторката да загърби тази история и да гледа напред.

# 50
Ако изловя мъжа ми в такава топла и доблестна загриженост към развеждаща се колежка, направо ще се просълзя от гордост и щастие, колко ми е свестен!

# 51
Ако изловя мъжа ми в такава топла и доблестна загриженост към развеждаща се колежка, направо ще се просълзя от гордост и щастие, колко ми е свестен!

И ако я покани да ви гостува:)

# 52
Винаги ли има виновен когато се заплеснеш и не съобразиш, че чувствата са само твои.И да не са, то с брак и години заедност станало каквото станало, та с някакъв колега ,дето имате общ проект и те подкрепя, дава ти сламката да съм в кондиция и вероятно споделя с жена си колко ти  е зле и се нуждаеш от помощ, мъчно му е така да страдаш и е  дори с нейна  подкрепа .Двамата се разбрали да ти дадат опора  и ти си решил ,че виновен дето не се жени за теб?
Споделих ,че съм си говорила с човек  в трудни за двама ни омменти, аз след смърт на съпруг, другият в средата на лечение.Какви ли глупости и фантазии не измисляхме, и обичам те сме си казвали, но няма илюзии за повече.
Наистина Джеймс нацели ,че общо взето една добронамереност и  подкрепа , една нежност  и внимание  стават  повод за очакване на връзка -любовна.

# 53
Едно и също отношение на един човек към други, да речем двама, може да се възприеме по абсолютно различен начин от всеки от тях. Според вътрешната нагласа и потребност, пък и според принципите им.

Моят познат беше женен, не го е крил. Но определено беше отворен за флирт, като цяло, споделял ми е.
Но просто аз не бях заинтересована към такъв вариант на познанството ни.

# 54
Никой не говори за виновни, а дали колегата е подавал съзнателно гювеч или е бил съвсем невинен спрямо авторката.
Сега пък и съпругата му е знаела и е участвала в подкрепата... Да не се окаже, че всъщност тя я е сънувала, а съпругът препредавал?

# 55
  • София
Авторката си е виновна още от момента, в който е започнала прекалено да й харесва комуникацията с женен мъж. Но това не изключва неговата част. Както вече намекнах, трябва да си изключително социално перде да не се замислиш как отсрещната страна, която е и в бая уязвима ситуацията, ще възприеме "отношението" ти.

А Емилия, тоест човекът си го е търсил. Е какво повече да кажа.

# 56
А авторката ще уточни ли какви точно бяха сънищата? 😁
И това за денонощно писане, как се случва, интересно.. Кога успяват да работят, да спят, да вършат лични или семейни ангажименти? 😁
Не знам, не знам... Много фантазии, много...

# 57
  • Далечният изток
Чакайте сега, всеки нормален мозък би следвало да направи разликата до къде е виртуално, илюзорно, мечти и фантазии и съответно - животът му в реала... Виновен за какво - че живееш във фантазии?!
Абе тия социални мрежи и форуми объркаха света...

# 58
Емилия, признавате, че онзи открито си е казвал, че се оглежда и би забил чуждо, обаче за колегата на авторката е изключено да е бил с такава нагласа и тя от нараненост е възприела грешно нещата. Е що така?
...
Много виртуални "мечти" са прераснали в най- реални връзки, та не знам за какви нормални мозъци говорите.

# 59
  • Далечният изток
Емилия, признавате, че онзи открито си е казвал, че се оглежда и би забил чуждо, обаче за колегата на авторката е изключено да е бил с такава нагласа и тя от нараненост е възприела грешно нещата. Е що така?
...
Много виртуални "мечти" са прераснали в най- реални връзки, та не знам за какви нормални мозъци говорите.

Нормални според моите лични възприятия за нормалност. А всеки си има своите и има право да си живее във фантазиите и "мечтите".

Общи условия

Активация на акаунт