Паническо разстройство - 49

• 30 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Цитат
Пето - от сърце не се умира така лесно и внезапно по принцип.

Ето това аз не мога да го проумея и това е положението, ама и сърцето не ми позволява да го проумея...
От известно време почти нямам екстрасистоли, днес какво ми стана изведнъж както си вървях ми стана нещо много странно. Сякаш две или три последователни екстрасистоли, последвани от пауза и супер силно сърцебиене след това . Май излязох от ритъм ли не знам какво точно е и от тогава не съм на себе си. Естествено ходих в болницата, но то вече си беше спокойно сърцето, не знам какво стана изведнъж, но беше много страшно...

А, и на мен така ми почват атаките и после докато се кротна 1 час.. Но аз свързвам и с яденето на лоша храна, че ми става. Като спазъм. Като съм на супер чисто хранене не ми е ставало.

Не знам дали наистина ще е от това... Беше си много страшно, не беше просто прескачане, а беше като няколко последователни и после страшно сърцебиене от нищото. Никога не ми се е случвало подобно нещо, а прескачания съм имал много...

Стрина Калина - Аз като ми стане нещо ако не отида във спешното не мога да го преодолея. Пробвал съм...

# 241

Стрина Калина - Аз като ми стане нещо ако не отида във спешното не мога да го преодолея. Пробвал съм...
И като отидеш в спешното какво ти казват? На нервна почва, нали? И така 10-20 пъти, колко? След третия път би трябвало вече да ти е станало ясно какво е и че няма да умреш. Разбирам, когато го правят хора, които все още не знаят какво е това, тогава си е страшно. Ама ние, които сме имали стотици ПА да го правим, това е просто излишно и приучавате мозъка ви да работи грешно, после няма измъкване.

# 242

И като отидеш в спешното какво ти казват? На нервна почва, нали? И така 10-20 пъти, колко? След третия път би трябвало вече да ти е станало ясно какво е и че няма да умреш. Разбирам, когато го правят хора, които все още не знаят какво е това, тогава си е страшно. Ама ние, които сме имали стотици ПА да го правим, това е просто излишно и приучавате мозъка ви да работи грешно, после няма измъкване.

Ами какво да ми кажат - кръвното обикновено е 120 на 80, пулса 70 без екстрасистоли без нищо, в момента в който отида в спешното. Аз нямам ПА, аз просто решавам че нещо ми има може и цял ден да не ми е ок докато отида в спешното, но не отида ли не се успокоявам. Вече даже ми е неудобно малко и затова ходя в различни болници. Добре че има много. Иначе съм способен да чакам с часове пред спешното (случвало се е), само за ЕКГ и кръвно за 5 мин...

# 243
Да точно - няколко много силни претупвания, чак сила не ти остава и след това сърцебиене 100+ не се притеснявай, атака е. И аз така бях все спешно, спешно и третия път мъжа ми каза - е вече няма да викам линейка и някак си се сепнах и супер много му се изнервих и осъзнах, че няма как да ми има нещо при това положение.

Но наистина е много гадно, ужасно.

# 244
Да точно - няколко много силни претупвания, чак сила не ти остава и след това сърцебиене 100+ не се притеснявай, атака е. И аз така бях все спешно, спешно и третия път мъжа ми каза - е вече няма да викам линейка и някак си се сепнах и супер много му се изнервих и осъзнах, че няма как да ми има нещо при това положение.

Но наистина е много гадно, ужасно.

Аз си мислех, че ще ми спре сърцето...

# 245
Ами вземете си ЕКГ часовник тогава, поне да се хване горе долу в тоя момент какво е. Най често е надкамерна екстрасистола, която е предизвикана от прекомерно отделен адреналин. А и в този момент настъпва паника с други физически усещания, кръвното логично скача и се завърта омагьосан кръг. Ако искате това да се избегне - магнерот и бета блокер. В 99% се решава проблема. Или холтер, стрес тест и ЯМР на цяло тяло, та да се махнат всички съмнения Simple Smile

# 246
Георги, дори да елиминират тези притеснения, ще си измислят някое ново заболяване, за което да се притесняват. Имам такава приятелка, направо е страшна работа да си около нея. Вечно говори за болести и си слага диагнози коя от коя по-тежки и виси постоянно пред личния. А е толкова изследвана, че безобидна бактерия не може да припари незабелязано до нея.

# 247
Георги, дори да елиминират тези притеснения, ще си измислят някое ново заболяване, за което да се притесняват. Имам такава приятелка, направо е страшна работа да си около нея. Вечно говори за болести и си слага диагнози коя от коя по-тежки и виси постоянно пред личния. А е толкова изследвана, че безобидна бактерия не може да припари незабелязано до нея.
Е то затова има флуанксол и други антипсихотици. То ако ямр на цяло тяло не ги убеди, трябва да са пълни дебили или направо за ония с ризата без ръкави.

# 248
Ами вземете си ЕКГ часовник тогава, поне да се хване горе долу в тоя момент какво е. Най често е надкамерна екстрасистола, която е предизвикана от прекомерно отделен адреналин. А и в този момент настъпва паника с други физически усещания, кръвното логично скача и се завърта омагьосан кръг. Ако искате това да се избегне - магнерот и бета блокер. В 99% се решава проблема. Или холтер, стрес тест и ЯМР на цяло тяло, та да се махнат всички съмнения Simple Smile

Да, аз пия магнерот и бетаблокер и екстрасистоли вече почти няма. Надявам се че това беше нещо еднократно. То ЯМР вече ще е върха да си направя 😃, но принципно при сърдечни аритмии нищо няма да покаже. Те много често са при съвсем здраво сърце и тяло, така че няма какво да излезе.

Стрина Калина - Абсолютно е така. Когато едното мине се появява друго.
Но това е положението. Аз и да разбирам че няма нищо притеснително, това е по-силен страх. Знам че на някои ви изглежда абсурдно, но е много трудно. Аз например не разбирам фобията от хора, от места с много хора, от оставане сам и т.н.,която я имат много хора. Просто при всеки страховете са различни.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 11:10 от b5555

# 249
А рефлукс или киселини имаш ли? Че си разсъждавам по една моя теория. Или подуване на корема?

# 250
А рефлукс или киселини имаш ли? Че си разсъждавам по една моя теория. Или подуване на корема?
Киселини никога. Подуване да, преди много, но ходих на лекар и общо взето го излекувах. Вече много рядко се подувам и имам проблеми, но и внимавам с храната повече. Преди ядях много боклуци, пържено о т.н, та вероятно от това.

# 251

Да, аз пия магнерот и бетаблокер и екстрасистоли вече почти няма. Надявам се че това беше нещо еднократно. То ЯМР вече ще е върха да си направя 😃, но принципно при сърдечни аритмии нищо няма да покаже. Те много често са при съвсем здраво сърце и тяло, така че няма какво да излезе.

Стрина Калина - Абсолютно е така. Когато едното мине се появява друго.
Но това е положението. Аз и да разбирам че няма нищо притеснително, това е по-силен страх. Знам че на някои ви изглежда абсурдно, но е много трудно. Аз например не разбирам фобията от хора, от места с много хора, от оставане сам и т.н.,която я имат много хора. Просто при всеки страховете са различни.
ЯМР да хване тоя тайнствен рак на хипофизата, туморите на надбъбрека, скрития рак на сърцето и други много тайнствени болести Simple Smile За сърцето няма кво да се види.

# 252
Не знам и на мен понякога ми става смешно направо какви неща си мисля, друг път обаче не съм на себе си от притеснение. Иначе страх от рак нямам, поне не и извън нормалния, който вероятно всеки има. Иначе преди време имах и такъв период, но бързо отмина.

# 253
Ами от това,което аз съм чела може да е свръх реакция на вагусния нерв , при мен има и вътрешни газове,които надуват, при тревожност се стягам, от там този нерв се активизира и дразни сърцето и целия храносмилателен тракт. За мен няма необясними неща - това - от нерви е , е просто извинение. Защото ,за да се промени биохимията в мозъка, то явно нещо в тялото не наред. Хормони, пропускливи черва, кръвна захар, инсулин  - и до 3,4 години ето ти паник атаки.

# 254
Ами от това,което аз съм чела може да е свръх реакция на вагусния нерв , при мен има и вътрешни газове,които надуват, при тревожност се стягам, от там този нерв се активизира и дразни сърцето и целия храносмилателен тракт. За мен няма необясними неща - това - от нерви е , е просто извинение. Защото ,за да се промени биохимията в мозъка, то явно нещо в тялото не наред. Хормони, пропускливи черва, кръвна захар, инсулин  - и до 3,4 години ето ти паник атаки.

Тука вече съм напълно съгласна с теб😉

Общи условия

Активация на акаунт