Паническо разстройство - 49

• 32 290
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
B555 споко, скоро и спешното ще спре да ти помага.
В кръга на шегата и все пак сериозно!
Аз пък ако отида, като ми измерят нормално кръвно и върнат вкъщи, толкоз ще се засрамя, че ще изпадна в тежка депресия. Затова стане ли ми много зле, първо меря кръвно. Нормално е, и си пия хапа лягам и малко по малко отминава. Понякога отнема повече време, но търпя. От 20 год го имам, не съм умряла, а кризи тежки съм имала. Но не виждам голяма светлина в тунела. Съжалявам но при мен ад не сработи, нямам воля да си правя опити с още 16 медикамента. Пия си бензото, при по-леки дни го прескачам. Абсолютно без хапче и аз не виждам как.

# 256
......
Стрина Калина - Аз като ми стане нещо ако не отида във спешното не мога да го преодолея. Пробвал съм...
И аз бях така. По едно време бях абонирана за Спешно отделение докато в един момент не започнах АД. То беше някакъв ад за мен и околните. И в един момент док ми каза, че явно без хапчета няма да стане.

# 257
Цитат
Ами от това,което аз съм чела може да е свръх реакция на вагусния нерв

И аз го знам това. Особено преди ми се увеличаваха екстрасистолите след храна, но като промених начина на хранене и спрях да се подувам вече не е така.

Цитат
Аз пък ако отида, като ми измерят нормално кръвно и върнат вкъщи, толкоз ще се засрамя, че ще изпадна в тежка депресия.
В началото бях малко така, но вече честно казано не ми пука. Сигурно ме мислят за откачен там и нормално. Пак гледам да не ходя всеки път на едно и също място, щото просто не ми обръщат внимание вече и мислят че си въобразявам.

Цитат
И аз бях така. По едно време бях абонирана за Спешно отделение докато в един момент не започнах АД. То беше някакъв ад за мен и околните. И в един момент док ми каза, че явно без хапчета няма да стане.

Аз не мога да се реша още да започна АД, иначе имам изписан есцитил. И как да го почна като не мога да си избия мисълта, че имам нещо на сърцето, та как да лекувам друго, отделно с тези странични ефекти. Обаче като гледам рано или късно ще трябва да го започна. Или първо да се обърна към друг психиатър не знам и аз.

# 258
Доста отдавна се отказах да си търся болести, имам някои дребни нещица, но категорично тия ГТр и па не са от тях.
Повечето от нас, а и аз, искаме да е нещо реално, а не тая “тъпотия”. И накрая изследванията 6. Може би пък е късмет че имаме това, а не рак, диабет и какво ли не.
Има и друго - при целия този стрес, много внимавайте и с лекаря. Може да покажете гранични нива на захар, на хормони и да ви почнат с тежки терапии. Аз съм против да се дава вяра на изследвания в силно стресови ситуации, още на 22 год за малко да ме почнат с лекарства за диабет, но имах късмет и лекарят повтори резултата, когато бяха отминали стресовите ми ситуации. Имах гранични стойности на хормони. Също изчакахме. Затова моят съвет е ако си правите изследвания под голям стрес да повторите след месец-два.

# 259
......
Цитат

Аз не мога да се реша още да започна АД, иначе имам изписан есцитил. И как да го почна като не мога да си избия мисълта, че имам нещо на сърцето, та как да лекувам друго, отделно с тези странични ефекти. Обаче като гледам рано или късно ще трябва да го започна. Или първо да се обърна към друг психиатър не знам и аз.
Е, аз се реших уж за доброто на семейството и сега си бера плодовете. Нямат спиране.

# 260
Чудя се, след 5-7-10 дена ли да започвам да намалявам наполовина лексотана. Нито ден не ми се иска повече, ама ме притеснява да не направя по-голяма каша.

# 261
Чудя се, след 5-7-10 дена ли да започвам да намалявам наполовина лексотана. Нито ден не ми се иска повече, ама ме притеснява да не направя по-голяма каша.
Говори с лекаря си, питаш за трети път тук, изказаха се мнения, но ние не сме лекари все пак.

# 262
Значи, аз бих ти казала да го намаляваш на 1м, не на дни. Аз намалявах АД на дни и сега съм в положение пак да го започвам т.е. вероятно ще изтърпя отново негативите на натрупване, а изтърпях и негативите на отнемане. Нетърпението е лош съветник.
Докторите са на мнение да се пият доживот, за да живееш добре. Дай още 1г, после ще мислим, после още 1г. и след 3г. се оказа, че пак да опитаме още 1г, пък ще видим. Схема за отказване никой не споделя, а аз плащам ли плащам на доктори.

# 263
Нямам доверие на никакъв лекар. Вече ги познавам достатъчно. От 10 лекаря ти дават 10 начина за спиране. Преминали хора, или хора Във нещото, са ми по-ценни от мненията на лекари.

# 264
Аз съм с усещането, че за тях схеми за спиране не съществуват. Започваш и това е докрай. Продумам ли да спиране: "ама защо сега? Живей си така. В Америка така живеят и са щастливи" и толкова.
Ей ме сега, с всички негативи на отнемане на АД и вместо да кажат някаква схема, те искат да увеличат мг.

# 265
АД го спрях от раз, бензото обаче зор.

# 266
Как от раз? На мен точно от раз ми каза док и стана мазало. Замаяност, гадене, треперене, липса на концентрация, мозъчна мъгла. Страшно е.

# 267
Кажи идея за бензото, как процедираш опелкорса ? Аз бих издържал през деня, мисля (надявам се), но вечер се събуждам и имам нещо като халюцинации и не знам думата дори, как се казва, дереализации ли що ли.

# 268
Аз съм с усещането, че за тях схеми за спиране не съществуват. Започваш и това е докрай. Продумам ли да спиране: "ама защо сега? Живей си така. В Америка така живеят и са щастливи" и толкова.
Ей ме сега, с всички негативи на отнемане на АД и вместо да кажат някаква схема, те искат да увеличат мг.

Аз пък съм била свидетел много пъти, как лекуващия ме ендокринолог, само като чуе, че пациента пие някакви АД-първата му работа е да му ги спре. Значи, все пак има и хора, и те съвсем не са панацея. И като казвам психотерапия, нямам предвид обикаляне от психиатър на психиатър.... Тревожното разстройство се оправя с когнитивно поведенческа терапия. Бензо може да ви пристъпи симптомите, но няма да промени начина ви на мислене, нито ще елиминира проблема, който ви докарва тая симптоматика.... Понякога е необходимо за кратко време... Вие зорлем се правите наркомани.... Ами положете някакви усилия де...

# 269
Как от раз? На мен точно от раз ми каза док и стана мазало. Замаяност, гадене, треперене, липса на концентрация, мозъчна мъгла. Страшно е.
На мен ми беше зле от Ад, много спях и не бях ОК и така 6-8 месеца. На третия месец го намалих но нещата не потръгнаха и си го спрях сама някъде след 6-8 месеца. Даже се почувствах супер. Явно не е бил моя хап.
Бензо също съм спирала два пъти от раз, мисля че тия схеми са лъжем та мажем, но всички викат схема. Бензото го спрях при двете бримености от раз но месец поне беше ад. Затуй сега искам плавно, тъй като гледам не става точно и наесен ще пробвам от раз. Защото лятото ми е тежък сезон. Планирам да отида при личната да ми изпише малка доза, да я деля.
Анонимен и мен вечерта ми е мъка. То и само вечер го пия.
За да го спра от раз е нужно да спра да ходя на работа един месец. Но иначе май няма да успея.

Общи условия

Активация на акаунт