Паническо разстройство - 49

• 32 310
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Аз пак се чудя на хора, казващи НЕ ИСКАМ да пия вече АД...
Скрит текст:
Е то не е до искаш или не искаш. След инфаркт и стент пиеш хапове до живот. И кво става ако кажеш не искам? Да не би сърцето да е по важно от мозъка, че едното може да го третираш (не лекуваш) , а другото не? Ми с диабета да не е по различно? А разните ендокринни и автоимунни? Абе хора, как ги мислите тия работи? И аз знам как се спират по схеми медикаменти, но те се спират по преценка на лекаря, не на пациента!
Когато трябва да ги спреш по здравословни причини, нямаш избор.
Стрина Калина, благодаря за дългия пост. За мен беше много интересен.

Това са глупости , медицински казано.

Стрина Калина , ти си пример как трябва да протече лечение с АД. Точно това е начина - когато започнеш да забравяш, да пропускаш и изобщо изключваш за хапчетата, значи си добре и те вече не са патерица. Това е най доброто развитие на лечението.

# 316
Здравейте, чета Ви отдавна, но сега събрах сили да пиша. Предстои ми екскурзия и бих се радвала на вашите "хитринки" за справяне с ПА по време на екскурзия. Минаха вече 5-6 години от последното ми пътуване, та можете да предположите, че съм доста притеснена.

# 317
Стрина Калина, моята история е подобна, аз издъжрах без ад 11 години. Справях се с всяка ситуация и разпознавах симтомите. Докато не дойде този срив в момента. Понеже вече схм изплувала един път без ад, тогава бях бременна и не ми позволиха да пия, се надявам да се справя и сега. Просто бях забравила колко гадно може да бъде. Чак не мога да повярвам какво си докарах пак, и едвам бутам сега Sad

# 318
Според мен това за нуждата от АД е строго индивидуално, затова е лекарят. Аз съм от 20 год така и чак преди 3 ми изписаха АД след тежка криза, като определено след като го спрях съм много по-добре, докато пиех АД -с него бях ужасно зле, състоянието което е описано тук дето дори и до баня не можеш да стигна, при мен беше докато пиех Ад-то.
Но хора, които го спират и се влошават - явно имат нужда от него.
Всяка болест е различна и има индивидуално лечение, колкото и на нас да ни изглежда еднакво.

На мен са ми страхови състоянията, категорично - може би в края на краищата от смъртта. Всеки път от различни неща се обострят, объркват ми живота, така е, но коя болест не го прави. Сега ми се насъбра много наистина и ще си дам време, категорично времето лекува, въпрос е дали ще си го дадеш.
Според мен точно това, че не си даваме време и почивка води до ескалация. Не че винаги може, но трябва да си налагаме. Примерно ако всеки един от нас точно в момента на тежка криза, каже майната и отиде в планината за една седмица забравяйки за всичко, ще се върне напълно възстановен и работоспособен. Повярвайте ми, а не - ние зацикляме, насилваме се и ескалират нещата.
Аз помолих за два дни почивка, казах че след 2те седмици докато бях болна и работих се чувствам на предела и просто не мога- нищо не ми казаха, дадоха ми ги, а колко се притеснявах че ще откажат. Поразпределих задачите на работа, да не ги мисля някак и ще видим, ако трябва после ще си взема още два дни. Винаги юни ми е някакъв такъв месец на тотално изтощение, сякаш зимата, докато всичко е натагадък се стягаш и в топлото се отпускам. Покрай тежкото заболяване на свекъра ми, всички други проблеми вкъщи и т.н. просто нямаше как да не стигна и до усложнения. Но няма да се дам, ще почина, ще излизам повече и ще се възстановя- дано.

Започнала съм да приемам, че при мен е така. Всичко се изживява тежко и дълго, емоциите ме държат и се стига до тия състояния. Дори неща, които при другите хора отминават за миг, мен може да ме оставят в размисли
 и тъга по-дълго. Сестра ми се прибраха от чужбина, аз ревах цял ден като си тръгнаха дори не отидох да ги изпратя. сигурно ще ми се смеете, но съм си такава и сто хапа да изпия, няма да се променя.

Ходенето по лекари и пускане на изследвания за толкова години не ми решават проблема, поне на мен, обострят го. Виждате колко сме различни. Така че всеки трябва да прави това, което го прави да е добре- ако са АД - нека да пие АД, ако са билки - да пие билки, не мисля, че има универсален модел точно тук. И ако тук някой напише на мен това ми помага - примерно еди каква си билка, а на друг -не. Не мисля че трябва да се насилваме с години да ги пием, защото помагали на друг.
Като пример на мен ашвагандата не ми се отрази никак добре също, ако има желаещи бих му я подарила.

По-нужно от всичко друго, дори и от лекарствата, ни е спокойствие.

# 319
Здравейте! На 21 години съм и пия Есобел и  Флуанксол от 5 месеца. Качих 10 кг. И сега вече мисля, да ги спирам и искам да сваля тия килограми не мога да се гледам в огледалото направо. Дънките вече ми теснеят и ще изпадна в някаква зверска депресия, ако не успея да спра да шишкавея. Някой някакъв съвет?

# 320
Здравейте! На 21 години съм и пия Есобел и  Флуанксол от 5 месеца. Качих 10 кг. И сега вече мисля, да ги спирам и искам да сваля тия килограми не мога да се гледам в огледалото направо. Дънките вече ми теснеят и ще изпадна в някаква зверска депресия, ако не успея да спра да шишкавея. Някой някакъв съвет?
Здравей!  Първо горе главата, второ спри въглехидратите, започни малко спорт и ще започнеш да отслабва. От личен опит ти говоря. Депресантите  просто ни правят по у или, според мен, залежаваме се, хапване си повече и така трупа е килограми. Ще успееш!

# 321
Здравейте! На 21 години съм и пия Есобел и  Флуанксол от 5 месеца. Качих 10 кг. И сега вече мисля, да ги спирам и искам да сваля тия килограми не мога да се гледам в огледалото направо. Дънките вече ми теснеят и ще изпадна в някаква зверска депресия, ако не успея да спра да шишкавея. Някой някакъв съвет?
Здравей!  Първо горе главата, второ спри въглехидратите, започни малко спорт и ще започнеш да отслабва. От личен опит ти говоря. Депресантите  просто ни правят по у или, според мен, залежаваме се, хапване си повече и така трупа е килограми. Ще успееш!
Не е сигурно, без да звучи стряскащо. Така "хубаво" качих килограми от АД, които не се свалят, че стигнах до ендокринолог, който потвърди, че е от АД + категоричното мнение на пси, че АД са довели до качване на това тегло. Сваляне трудно, бавно и докато си на АД почти невъзможно.

# 322
Опелккорса, аз съм от хората, дето билки и всякакви булшитове от този род не ми действат. От как съм сега с проблема дадох десетки левове за де каквото се сетиш билково и тн и ефект нула. Няма ли си химия, не става.

За кг и лекарствата - флунакосола много качва кг. Когато го пиех качих около 8кг за 6месеца, никога не съм била преди това толкова пълна. Не съм много висока и малко да кача ми личи много. Та минах на детокс режима на Гайдурков - за две седмици минах на суровоядство - плодове, зеленчуци и сурови ядки и свалих тези кг. А лекарствата си продължиха. Продължих после на плодове до обед и един ден в седмицата на плодове и зеленчуци. Не качих повече нищо отгоре.

# 323
6м са нищо пиене. След близо 4г. пиене свалянето е не невъзможно, но мега трудно.

# 324
Здравейте от мен.
Исках да ви питам, дали някой от вас е пробвал с енерготерапевт? Да сподели впечатления.

# 325
Много е рано за спиране, но ако се чувстваш добре намали флуансола. Като цяло добре е да говориш и с психиатъра.
Аз бях на същото лечение, първо ми намалиха флуанксола, после есобела.

# 326
Здравейте , някой от вас да е диагностициран с атипична депресия ? Какъв антидепресант ви изписаха?

# 327
  • София
Георги при проблем със сърцето пиеш хапчето защото от това ти зависи живота, ако не го изпиеш може да умреш. Не съм чула някой  да е умрял от Паник атака. ПА не е животозастрашаващо състояние , това си  е мое мнение. Аз лично  за себе си съм решила да се боря без хапчета и до сега се справям. Мнооого е гадно , но не е невъзможно. На мен плуването много ми помага и като цяло всяка физическа активност. Колкото повече се заседявам, толкова по-зле ставам.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 13:20 от Ellie_0001

# 328
Лексотанът, който спирах... много зле ми повлия спирането. Липса на всякакъв контрол. Чудя се, защото преди Ксанаксът и Диазепамът не ми действаха добре дали да ги пробвам. Искам да върна старото положение, дори да съм малко дрогиран. Лексотанът вече не ми влияе добре - даже той ми влошава още повече състоянието. А състоянието ми е нетърпимо. Надявам се да не умра или да не полудея. Затова искам да върна старото положение с Ксанакс или Диазепам. Мнения МОЛЯ.

# 329
Абстиненция. Аз съм в такова състояние при спиране на АД. Консултирах се с двама лекари, това е положението. Трябва да изтърпиш съдбата си. Всеки организъм реагира различно.

Общи условия

Активация на акаунт