Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на паническо разстройство?
Какви са причините за паническото разстройство?
Какво представлява агорафобията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на паническо разстройство?
-
Какви са причините за паническото разстройство?
Паническото разстройство може да бъде предизвикано от биологични, поведенчески и психодинамични фактори. Биологичната причина се дължи на генетична предразположеност и химически дисбаланс в мозъка, докато поведенческата е свързана с негативни мисли и отношение към живота, а психодинамичната търси корените в детството.
-
Какво представлява агорафобията?
-
Как се лекува паническото разстройство?
-
Как се изследва инсулиновата резистентност?
От ноември миналата година съм на Золофт 25 мг и Тритико 25 мг... Преди около месец спрях Тритикото, нямах проблеми. Но сега искам да спирам и Золофта. Чувствам се добре в момента, а и искам да ги спра вече преди да е настъпило лятото и да трябва да пътувам, понеже се притеснявам, че периодът на спиране ще бъде труден. С мой роднина психиатър обсъдихме как трябва да се случва спирането и ми каза, че трябва две седмици да приемам дозата си от 25 мг през ден, след което да го спра изцяло. Това добра схема за спиране ли е? Бих искала доколкото се може да избегна страничните ефекти, за да не се върна обратно към тях впоследствие. Чела съм, че трябва да става още по-постепенно, но като гледам в България няма по-малка доза от 25 мг, така че няма как да е по-плавно. Бих се радвала на съвет