Паническо разстройство - 49

• 29 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
b5555 , захар и инсулин бяха ОК при теб, нали?
А витамините - Д, Б12? Ама не само да са в граница... много пъти сме го говорили тук.

# 76
Преди няколко месеца но без ефект от тях, само с билки се излекувах!

Интересно ми е с какви точно билки смяташ че се излекува и сигурен ли си че реално си се излекувал, освен жълт кантарион, защото и аз още не мога да се навия да пия АД и търся какви ли не алтернативи, макар и да не са толкова ефективни...
Пия мащерка, жълт кантарион, пелин, глухачер, лайка, - най полезните, и още много други.

# 77
Жълт кантарион и АД не се пият заедно, доколкото помня.  Та внимавайте!

На мен ми звучи несериозно това с билките. То направо да закриваме темата и да наливаме чая.

# 78
b5555 , захар и инсулин бяха ОК при теб, нали?
А витамините - Д, Б12? Ама не само да са в граница... много пъти сме го говорили тук.
Захар съм изследвал няколко пъти, включително и гликиран хемоглобин, който дава по-голяма яснота, всичко е в норма. Сега погледнах последното изследване - захар 5.08, гликиран хемоглобин 5.32.
Витамин Д и Б12 са от малкото неща които не съм изследвал, предвид факта че всичко друго е ок и хемоглобина ми е висок - винаги над 160,възможно ли е Б12 да е ниско?
Иначе за билките, дори и да не помогнат, поне няма да навредят. Съвсем наясно съм че те не са лекарство все пак.

# 79
Много често магнезия и витамин Б12 са проблема. Дори и нормални с кръвни изследвания, пак може да са ниски. Понеже организма ги дърпа от костите най грубо казано. И винаги има циркулиращи количества. С билките става, но много внимателно с кантариона!!!

# 80
Много често магнезия и витамин Б12 са проблема. Дори и нормални с кръвни изследвания, пак може да са ниски. Понеже организма ги дърпа от костите най грубо казано. И винаги има циркулиращи количества. С билките става, но много внимателно с кантариона!!!
Магнезий съм изследвал, добре е, а така или иначе приемам магнезий от бая време. В такъв случай утре ще си пусна и Б12, да видим. А защо всички казвате толкова да се внимава с жълтия кантарион, какво толкова може да навреди?

# 81
На мен лекар ми изписа Лайф 600 преди време и ме предупреди няколко пъти да внимавам със слънцето, не знам колко е прав, но ми го каза няколко пъти.
Аз съм изследвала Б12 и вит Д преди месец.
Б12- 299 в граници съм, но по-скоро към долна граница
Д- 9.6 тежък дефицит
Приемам Б12 и вит Д. Даже ми завишиха дозата на Вит Д заради дефицита. Приемам 5-HTP, ашваганда и сега ще купя магнезий. Чудя се и за GABA.
Притеснено ми е, че спрях АД сравнително бързо и имам дни, в които ми е замаяно. Чудя се, дали да не върна 1/2т., както каза лекаря, ако не е търпимо, но толкова изтърпях, сега струва ли си да се върна назад. Флунксолът го спрях трудно, но вече 4-та седмица не пия, дали е започнал да се чисти от организма?

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 18:38 от Анонимен

# 82
Пак казвам, серумния магнезий дори и в норма, пак може да е дефицитен. Ако има екстрасистоли или палпитации, най-вероятно е така. И ако ще приемате пагнезий, задължително Магнерот. Другите форми просто са компромис.

# 83
Пак казвам, серумния магнезий дори и в норма, пак може да е дефицитен. Ако има екстрасистоли или палпитации, най-вероятно е така. И ако ще приемате пагнезий, задължително Магнерот. Другите форми просто са компромис.
Да, аз точно заради екстрасистолите приемам Магнерот вече половин година. Иначе беше към горната граница когато го изследвах. Не знам защо досега все си мислех че Б12 няма нужда да пускам, но утре ще го направя,да видим какво ще излезе там. Честно казано сз много ще се радвам ако всичко излезе заради дефицит на нещо,което разбира се е поправимо, обаче досега всичко винаги е в норма... То за това се и побърквам така. 😃

# 84
Да, аз точно заради екстрасистолите приемам Магнерот вече половин година. Иначе беше към горната граница когато го изследвах. Не знам защо досега все си мислех че Б12 няма нужда да пускам, но утре ще го направя,да видим какво ще излезе там. Честно казано сз много ще се радвам ако всичко излезе заради дефицит на нещо,което разбира се е поправимо, обаче досега всичко винаги е в норма... То за това се и побърквам така. 😃
Връзката е обратна, дефицита е следствие, а не причина. Витамините ще помогнат иначе винаги!

# 85
Днес ходих при психиатър, тя ми потвърди мнението да го пия до края на юни през ден, а до средата на юли през два дена и тогава да спра.. Само не разбрах, нали се казва, че не е хубаво да се прескача доза? А по този начин ще се прескача постоянно

# 86
Днес ходих при психиатър, тя ми потвърди мнението да го пия до края на юни през ден, а до средата на юли през два дена и тогава да спра.. Само не разбрах, нали се казва, че не е хубаво да се прескача доза? А по този начин ще се прескача постоянно
И аз това се питах, ама уж така било правилно според док.

# 87

Това са резултатите от днес, какво мислите?

# 88
И на двата витамина имаш недостиг, б12 трябва да е над средата на нормата. Възможно е симптомите да ти се влошават от това. Консултирай се с личен лекар и ти трябват сериозни дози. Витамин Д мнооого бавно и дълго време изисква да се качи. Не пренебрегвай недостига, може това да е твоето решение.

# 89
И на двата витамина имаш недостиг, б12 трябва да е над средата на нормата. Възможно е симптомите да ти се влошават от това. Консултирай се с личен лекар и ти трябват сериозни дози. Витамин Д мнооого бавно и дълго време изисква да се качи. Не пренебрегвай недостига, може това да е твоето решение.
Личния лекар не мисля че ще ми обърне внимание за това, по-скоро аз да си взема някакви добавки, но какви точно да са, доколкото знам обикновените таблетки май нямат голям ефект.

Общи условия

Активация на акаунт