Паническо разстройство - 49

• 29 900
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
И на двата витамина имаш недостиг, б12 трябва да е над средата на нормата. Възможно е симптомите да ти се влошават от това. Консултирай се с личен лекар и ти трябват сериозни дози. Витамин Д мнооого бавно и дълго време изисква да се качи. Не пренебрегвай недостига, може това да е твоето решение.
Личния лекар не мисля че ще ми обърне внимание за това, по-скоро аз да си взема някакви добавки, но какви точно да са, доколкото знам обикновените таблетки май нямат голям ефект.
Съветвам да прилагаш Б12 мускулно, а не през устата, доста по-голям ефект има. Аз правя два пъти годишно по един курс мускулно и откакто го правя се чуствам доста по-енергична и не съм болнава като преди.

# 91
И на двата витамина имаш недостиг, б12 трябва да е над средата на нормата. Възможно е симптомите да ти се влошават от това. Консултирай се с личен лекар и ти трябват сериозни дози. Витамин Д мнооого бавно и дълго време изисква да се качи. Не пренебрегвай недостига, може това да е твоето решение.
Личния лекар не мисля че ще ми обърне внимание за това, по-скоро аз да си взема някакви добавки, но какви точно да са, доколкото знам обикновените таблетки май нямат голям ефект.
Съветвам да прилагаш Б12 мускулно, а не през устата, доста по-голям ефект има. Аз правя два пъти годишно по един курс мускулно и откакто го правя се чуствам доста по-енергична и не съм болнава като преди.
На мен ми слагаха мускулно преди да родя. Имаше ефект определено. Иначе съм чувала, че е добре, ако се приема на спрей. Най-лесно се усвоявало. Аз сега пия капки, после ще си взема спрей. Някъде четох за 4000IU първите два месеца, после контрола и намаляване на дозата.
Откакто спрях АД започнах да пишкам често и пак ме обхвана хипохондрията. Аман!

# 92
На мен ми слагаха мускулно преди да родя. Имаше ефект определено. Иначе съм чувала, че е добре, ако се приема на спрей. Най-лесно се усвоявало. Аз сега пия капки, после ще си взема спрей. Някъде четох за 4000IU първите два месеца, после контрола и намаляване на дозата.

Как и колко време ги спира?

# 93
Скрит текст:
Как и колко време ги спира?
Не питай. Флунаксолът го спирах 2 пъти от раз (1т/ден ми беше дозата) неуспешно (по препоръка на лекар). После започнах да деля хапчето на 2, после на 4 и т.н.
АД пиех по 1т/ ден и док каза отведнъж, защото дозата е ниска. Да, ама не. Започнах през ден за около седмица. После делях капсулата на 2, колкото и да не е правилно и после спрях. За около 3 седмици, може би. Сега имам дни и така, и иначе.

# 94
Тук във форума има теми и за двата витамина, май в раздел профилактика, потърси с търсачката. Витамин Д си бях взела от аптеката - Вигантол капки, капах си на езика по 7-10 капки на ден, отнема месеци, при това ако усвояваш добре.

# 95
bear999, защо питаш? Дали е възможно да е от спирането на АД? Аз четох, че при спиране може да се получи дори инсулт и направо се втрещих.

# 96
Така, Витамин D - Now Vitamin D 5000UI всеки ден за 50 дни , после през ден.
Витамин Б комплекс е по сложно - Solgar B-complex 100, 30 дена тройна доза, после вече нормалната. И пак след това изследвания.

# 97
Витамин Б комплекс е по сложно - Solgar B-complex 100, 30 дена тройна доза, после вече нормалната. И пак след това изследвания.
Мерси много, само че защо б комплекс, а не само Б12?

# 98
bear999, защо питаш? Дали е възможно да е от спирането на АД? Аз четох, че при спиране може да се получи дори инсулт и направо се втрещих.

Понеже и аз от днес ги спирам, затова питах. Иначе не съм чувала за такова нещо, дори и да е вярно, едва ли важи за човек, който не е по принцип под риск от инсулт.

# 99

Понеже и аз от днес ги спирам, затова питах. Иначе не съм чувала за такова нещо, дори и да е вярно, едва ли важи за човек, който не е по принцип под риск от инсулт.
Според мен спирането зависи и от колко време ги пиеш. Аз- над 2г. Иначе се шашнах с този размазан поглед, пишкане и т.н. и споделих с док притесненията си. Каза, че е синдром на отнемане и ще отмине, ама аз съм си паникьосана, де. Имах и силно сърцебиене, както и ярки сънища. Започнах 5 HTP заради серотонина в мозъка, вероятно организъмът е свикнал да се набавя чрез АД.

# 100
Мерси много, само че защо б комплекс, а не само Б12?
Защото оралните витамини са в синергия и зависимост. Б12 не се усвоява без Б6, Б6 без Б1 и т.н. Взаимосвързаност има. Б12 най често е цианокобаламин, която форма е най добра, но при дефицит на другите Б витамини не се усвоява.

# 101
Може ли в Синдром на отнемането да има по-засилен проблема, заради когото са пити ад ? Игра на мозъка някаква ?

# 102
Може ли в Синдром на отнемането да има по-засилен проблема, заради когото са пити ад ? Игра на мозъка някаква ?
Не трябва да има синдром на отнемането. Щом го има, значи не е излекуван проблема. Принципно АД се пият пият и когато наистина помогнат, човека постепенно забравя да взима дози, разрежда, пропуска и в крайна сметка спира да ги пие. Това е идеалния вариант. Всичко друго е недоизлекувано състояние!

# 103
Имам предвид, че не вярвам вече в ад и искам да опитам други неща, но не ме оставят мислите ми, а ми го спряха максимално постепенно. Приемам недоизлекувано състояние, но сега е по-силно и от преди приема.

# 104
Имам предвид, че не вярвам вече в ад и искам да опитам други неща, но не ме оставят мислите ми, а ми го спряха максимално постепенно. Приемам недоизлекувано състояние, но сега е по-силно и от преди приема.
Какво значи да не вярваш в АД?!? То не е въпрос на вяра, а на лечение. То и във ваксините не вярват много хора, ама като хванат ковида, и тичат после за ваксина, че били страшни неща. Каквото и друго да се опитва, не става. Много малко хора , под 2%, успяват с адаптогени и билки. Огромна част обаче не успяват и основно залагат на алкохола.

Общи условия

Активация на акаунт