Паническо разстройство - 49

• 29 873
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Има ли абстиненция след ад ? Спрях го постепенно и изведнъж ми се активираха някакви пагубни мисли. Психиатърът иска да го започвам отново. Аз не искам, ако ги нямаше тези натрапчиви мисли нямам никакъв проблем.

# 61
Здравейте, наскоро бях задала един въпрос, но понеже не получих отговор, ще опитам отново.  Grinning От ноември миналата година съм на Золофт 25 мг и Тритико 25 мг... Преди около месец спрях Тритикото, нямах проблеми. Но сега искам да спирам и Золофта. Чувствам се добре в момента, а и искам да ги спра вече преди да е настъпило лятото и да трябва да пътувам, понеже се притеснявам, че периодът на спиране ще бъде труден. С мой роднина психиатър обсъдихме как трябва да се случва спирането и ми каза, че трябва две седмици да приемам дозата си от 25 мг през ден, след което да го спра изцяло. Това добра схема за спиране ли е? Бих искала доколкото се може да избегна страничните ефекти, за да не се върна обратно към тях впоследствие. Чела съм, че трябва да става още по-постепенно, но като гледам в България няма по-малка доза от 25 мг, така че няма как да е по-плавно. Бих се радвала на съвет Simple Smile

# 62
Чупиш го на две просто, или го режеш. Аз бих намалила на половин хапче всеки ден за известен период и ако съм ок ще разреждам приема.

# 63
Чупиш го на две просто, или го режеш. Аз бих намалила на половин хапче всеки ден за известен период и ако съм ок ще разреждам приема.

Това, което приемам аз, е половинката (те по принцип са по 50 мг), но бих могла да го разрязвам на още по-малко предполагам

# 64
Кажете за след спирането, моля. Така зле не съм се чувствал и преди да го пия... Отминава ли ? Мозъкът ми си играе шеги ли с мен ? Няма как да умра изведнъж, уж знам, но го чувствам така. Много силно го чувствам.

# 65
Спирането трябва да е постепенно. 50 мг золофт се спират около 4 месеца по схема, а 25 около месец.

Анонимен, след като имаш такива симптоми не си за спиране още.

# 66
Абстиненция има. Когато и да го спреш, няма как да минеш без типичните за спирането симптоми и връщане на част от оплакванията. Мозъкът трябва да свикне. Това не означава, че трябва да започнеш пак да ги пиеш. Трябва време. Това ми каза докторът. За колко време се изчиства АД от тялото горе-долу?
opelcorsa, аз натрупах в областта на корема и няма сваляне. Започнах да се примирявам, че това ще ми остане за спомен от АД.

# 67
Спирането трябва да е постепенно. 50 мг золофт се спират около 4 месеца по схема, а 25 около месец.

Анонимен, след като имаш такива симптоми не си за спиране още.

Благодаря, а през този 1 месец през ден ли да ги пия или да ги режа на по-малки? Малко ще е трудно защото самото хапче е много малко.

# 68
Абстиненция има. Когато и да го спреш, няма как да минеш без типичните за спирането симптоми и връщане на част от оплакванията. Мозъкът трябва да свикне. Това не означава, че трябва да започнеш пак да ги пиеш. Трябва време. Това ми каза докторът. За колко време се изчиства АД от тялото горе-долу?
opelcorsa, аз натрупах в областта на корема и няма сваляне. Започнах да се примирявам, че това ще ми остане за спомен от АД.

Горе-долу колко време да свикне ? А защо тази натраплива мисъл, че ще умра е по-силна от преди ? Когато започнах да го разреждам по схемата един ден половинка, другият ден празно, се получи моментът, когато го пия да ми е зле. Така че, не мисля че съм за продължаването му.

# 69
Скрит текст:

Горе-долу колко време да свикне ? А защо тази натраплива мисъл, че ще умра е по-силна от преди ? Когато започнах да го разреждам по схемата един ден половинка, другият ден празно, се получи моментът, когато го пия да ми е зле. Така че, не мисля че съм за продължаването му.
При всеки е различно, но лекарят каза да се въоръжа с търпение и че може да отнеме месеци.

# 70
Аз по някакво чудо се управих без лекарства, приемал съм само Золофт Ремирта и Олфрекс и от време на време Клонарекс, сега се чувствам фанстастично, чая от жълт кантарион ми помага супер много а и проблемите с гастрита изчезнаха, какво нещо е да си здрав физически и психически, билките лекуват!

# 71
Аз по някакво чудо се управих без лекарства, приемал съм само Золофт Ремирта и Олфрекс и от време на време Клонарекс, сега се чувствам фанстастично, чая от жълт кантарион ми помага супер много а и проблемите с гастрита изчезнаха, какво нещо е да си здрав физически и психически, билките лекуват!
Оправи се без лекарства... А тези дето си ги изброил кога ги пи?

# 72
Аз започнах да намалявам приема и понеже са капсули, спрях от раз. Дали ще ми навреди това спиране. Засега над 2 седмици не съм пила, дали да връщам 1/2 или да се боря със спирането, защото тук чета, че ги спирате с месеци.
Внимавайте с жълтия кантарион и излагането на слънце.

# 73
Оправи се без лекарства... А тези дето си ги изброил кога ги пи?

Анонимен: Това с жълтия кантарион и слънцето е мит! Питал съм 3 билкара!
Преди няколко месеца но без ефект от тях, само с билки се излекувах!

# 74
Преди няколко месеца но без ефект от тях, само с билки се излекувах!

Интересно ми е с какви точно билки смяташ че се излекува и сигурен ли си че реално си се излекувал, освен жълт кантарион, защото и аз още не мога да се навия да пия АД и търся какви ли не алтернативи, макар и да не са толкова ефективни...

Общи условия

Активация на акаунт