Паническо разстройство - 49

• 30 825
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, от около 45 дена пия золофт и почти нямам подобрение, ако го има, то е за ден-два, сутрин 50 и вечер 50. Паник атаките не отминават, въпреки че нямаляват. Но като ме удари, ме удря силно, с часове ме държи. Стягат ме мускулите на краката, кара ме да ги клатя често. В същото време ходя на 30 минути по малка нужда.
Имам чувството, че цялото тяло ме стяга. През това време често не ми стига въздух, болки в гърдите, дори в мускулите на ръцете съм имал. И това нещо продължава с часове. Едвам го издържам. И ксанакса не помага в този случай, колкото и да го пия. Всеки ден имам недостиг на въздух, без значение на деня. Смятам да ходя пак на Психиатър и да го смени. Вече 3-4 месеца и не мога да изляза от тази дупка.  Колко АД смених и нищо. Пълен блокаж.
Не знам как да ги блокирам тези паник атаки като се появят, защото не протичат минути или час, а часове. И имам чувството, че сами си отминават. Ксанакса може ме успива и успокоява, но точно на това не действа грам.

# 226
След снощното фиаско днес цялата треперя, излизах по работа и едвам се прибрах. Какво е това чудо. Има чувството, че не мога да си координирам действията и това ме плаши много. 1/2 лексотан. магнезий и валериан, мента, глог. Дали ще се оправя или да започвам отново Велаксин? Явно ще се побърквам. Страх ме е, че става нещо с мен. Егати кризата!

# 227
Ех, спомням си времената на половин лексотан, сега ми е малко смешно. Пийте цял малко да се осаферите и си подреждайте тогава главата.

Аз още се чудя, дали след пет дена да не започна да го намалявам с половинка. Не знам дали десет дена ще издържа.

# 228
Аз съм в такава криза- треперя, едва ходя, правя някакви движения като тикове, замаяно ми е, замъглено ми е зрението, вие ми се свят. Не съм била така много отдавна.
Спиране не АД, спиране на флуанксол и след това боледуване от нещо гадно с главоболие, гадене и разстройство. Това сякаш ме довърши. Отделно взех да бъркам букви при писане. В ужасна паника съм. Док е на мнение да се завръщам към АД и ми се реве. Довечера ще взема цял лексотан.

# 229
Аз не мога да разбера как очаквате хапчетата да ви прекратят паник атаките и гладните симптоми.? Няма такова хапче... Защо не пробвате паралелно и психотерапия? Трябва да се работи много по начина на мислене и възприятието към всичко заобикалящ.. Има си причина за появата на това и тя трябва да се открие и "проблема" да се реши. Мислите си че като почнете да се тъпче те с тия АД и всичко е цветя и рози... Не е и никога няма да бъде така... Трябва си работа върху себе си-който може сам, който не може с психотерспевт

# 230
Чета и се хващам за главата! Първо - всеки с тежки симптоми, пречещи му на ежедневния живот - на психиатър. Не за билчици и капки, а за медикаменти.
Второ - има над 16 вида антидепресанти, които работят по различен начин. Няма как да се уцели от първия път винаги правилния. Но паник атаки не се лекуват с тях.
Трето - паник атаки се лекуват с медикаменти и психотерапия комбинирано.
Четвърто - фобиите и депресията, които започват след ПА също се лекуват с АД и няма друго решение.
Пето - от сърце не се умира така лесно и внезапно по принцип. При Ериксен футболиста никой ли не се запита какви бонус медикаменти са взети, и то от най ново поколение стимуланти?
Шесто - пулс не е клиничен показател за нищо общо казано. Високо кръвно също е високо, но ако е неврогенно, няма особена опасност. Сърцето като всеки мускул е доста здрав и не бива да се подценява. Болките в гърдите, гърба и ръцете са с неврологичен характер при 99% от хората под 40г. , А пък жените отделно са защитени от сърдечни проблеми до 50г. Възраст. Говорим без диабети и други бонуси. Затова си сядайте на задника и почвайте лечение незабавно!

# 231
Чета и се хващам за главата! Първо - всеки с тежки симптоми, пречещи му на ежедневния живот - на психиатър. Не за билчици и капки, а за медикаменти.
Второ - има над 16 вида антидепресанти, които работят по различен начин. Няма как да се уцели от първия път винаги правилния. Но паник атаки не се лекуват с тях.
Четвърто - фобиите и депресията, които започват след ПА също се лекуват с АД и няма друго решение.
Пето - от сърце не се умира така лесно и внезапно по принцип. При Ериксен футболиста никой ли не се запита какви бонус медикаменти са взети, и то от най ново поколение стимуланти?
Шесто - пулс не е клиничен показател за нищо общо казано. Високо кръвно също е високо, но ако е неврогенно, няма особена опасност. Сърцето като всеки мускул е доста здрав и не бива да се подценява. Болките в гърдите, гърба и ръцете са с неврологичен характер при 99% от хората под 40г. , А пък жените отделно са защитени от сърдечни проблеми до 50г. Възраст. Говорим без диабети и други бонуси. Затова си сядайте на задника и почвайте лечение незабавно!
Благодаря Георги!!! Имаме нужда от теб, да ни влезеш малко здрав разум! Ти как си, по добре ли се чувстваш?

# 232
Аз съм добре, със свойте добри и лоши дни, като цяло съм добре. Нямам оплаквания сериозни, золофта ме вади от депресията полека.

# 233
Аз съм добре, със свойте добри и лоши дни, като цяло съм добре. Нямам оплаквания сериозни, золофта ме вади от депресията полека.
Радвам се да го чуя!!! Това е чудесно, лека полека, се случват нещата!! Много е трудно сигурно... Но ще се борим смело!! Бъди здрав!!

# 234
the_demon, не знам защо мислиш, че не ходим на психотерапия и сме се хванали само за АД, ама нА, ходим и по лекари, а те изписват АД.
Георги, аз лично 3г.+ бях на АД+ флуанскол. Да, имах значително подобрение, но и доста неща поразбутах с АД. Боря се. Не казвам, че е лесно. Изпадам в страшни моменти, като снощи, но се опитвам да се боря. Ако видя, че нещата не отиват на добре, отново ще прибегна до хапчета, няма как.

# 235
Цитат
Пето - от сърце не се умира така лесно и внезапно по принцип.

Ето това аз не мога да го проумея и това е положението, ама и сърцето не ми позволява да го проумея...
От известно време почти нямам екстрасистоли, днес какво ми стана изведнъж както си вървях ми стана нещо много странно. Сякаш две или три последователни екстрасистоли, последвани от пауза и супер силно сърцебиене след това . Май излязох от ритъм ли не знам какво точно е и от тогава не съм на себе си. Естествено ходих в болницата, но то вече си беше спокойно сърцето, не знам какво стана изведнъж, но беше много страшно...

# 236
Само едно ще ви кажа - докато при всяко потрепване на мускулче подскачате и хуквате за апарата за кръвно или към спешното, докато постоянно си измисляте нови страхове и болести, и АД няма да ви помогнат. Те не са някакво чудо и са малка част от лечението. Продължавайте да задавате на мозъците си модел на поведение " прескочи ми сърцето - ще си премеря кръвното - високо ми е кръвното - болен съм от нещо" и доста ще почакате да се отървете от тая гадост. И го казвам като човек, минал през ПР, а не като някой дето нещо си е чел някъде за ПА.

# 237
Цитат
Пето - от сърце не се умира така лесно и внезапно по принцип.

Ето това аз не мога да го проумея и това е положението, ама и сърцето не ми позволява да го проумея...
От известно време почти нямам екстрасистоли, днес какво ми стана изведнъж както си вървях ми стана нещо много странно. Сякаш две или три последователни екстрасистоли, последвани от пауза и супер силно сърцебиене след това . Май излязох от ритъм ли не знам какво точно е и от тогава не съм на себе си. Естествено ходих в болницата, но то вече си беше спокойно сърцето, не знам какво стана изведнъж, но беше много страшно...

А, и на мен така ми почват атаките и после докато се кротна 1 час.. Но аз свързвам и с яденето на лоша храна, че ми става. Като спазъм. Като съм на супер чисто хранене не ми е ставало.

# 238
Хора, чудя се, дали да започвам намаляването на лексотана през пет дни.

# 239
Само едно ще ви кажа - докато при всяко потрепване на мускулче подскачате и хуквате за апарата за кръвно или към спешното, докато постоянно си измисляте нови страхове и болести, и АД няма да ви помогнат. Те не са някакво чудо и са малка част от лечението. Продължавайте да задавате на мозъците си модел на поведение " прескочи ми сърцето - ще си премеря кръвното - високо ми е кръвното - болен съм от нещо" и доста ще почакате да се отървете от тая гадост. И го казвам като човек, минал през ПР, а не като някой дето нещо си е чел някъде за ПА.
Ето това правя аз и съм сигурна, че хапчета няма да ми помогнат, докато не си помогна аз. Ама ....

Общи условия

Активация на акаунт