Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 65 490
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Еритропоетин ми е 6,2 при стойности от 4,3 до 29.Някий знае ли, дали е добър резултата.

# 121
  • SOFIA

Здравейте, това  изследване е пуснато за да види моя приятелка дали има антитела за Ковид.
В Цибалаб. Според запознатите с тези изследвания, дали е изкарала заболяването?
Аз си пуснах в друга лаборатория и при мен пише   4599 при >50. Тук е ясно. Но, нейното нещо не го разбирам.

# 122
  • София
Няма нищо за неразбиране. Няма антитела. Или не е боледувала, а ако е, е възможно да е било много отдавна и вече да няма антитела.

# 123

Здравейте, това  изследване е пуснато за да види моя приятелка дали има антитела за Ковид.
Аз си пуснах в друга лаборатория и при мен пише   4599 при >50. Тук е ясно. Но, нейното нещо не го разбирам.

Както Вашия е по-голям 50, така нейния е по-малък от 4,8, какво неясно има. Няма антитела, за да има трябва да са повече от границата т.е. повече от 33,8

# 124
  • SOFIA

Както Вашия е по-голям 50, така нейния е по-малък от 4,8, какво неясно има. Няма антитела, за да има трябва да са повече от границата т.е. повече от 33,8

Благодаря! 🍀
 Знаете ли, пуснах  поста защото ЛЛ  й казала, че на 100% има антитела  щом не са нулеви. Реших, че не съм наясно аз и трябваше да попитам 🤦♀😁

# 125
  • София
Здравейте, направих си изследвания на желязо и ТАТ И МАТ. Качвам снимка на резултатите. При желязото май има лек дефицит, но повече се чудя за ТАТ И МАТ - всъщност тяхната стойност дори не е написана.
Само пише, че е по-малко от 9 и 10. Това какво означава? Прекалено са ниски стойностите им ли? Или пък е нормално почти да ги няма като стойности? Става дума за момиче на 22.

# 126
  • София
ТАТ и МАТ е хубаво да са към нула. Та мисля, там нямате проблем.

# 127
Здравейте, направих си изследвания на желязо и ТАТ И МАТ. Качвам снимка на резултатите. При желязото май има лек дефицит, но повече се чудя за ТАТ И МАТ - всъщност тяхната стойност дори не е написана.
Само пише, че е по-малко от 9 и 10. Това какво означава? Прекалено са ниски стойностите им ли? Или пък е нормално почти да ги няма като стойности? Става дума за момиче на 22.

Колкото са по-ниски толкова по-добре, ако ги няма най-добре. Това показва, че няма автоимунен процес т.е. Хашимото. Но щитовидните изследвани ли са, че има изследване само антитела?

# 128
  • София
Благодаря ви. Не, щитовидните не са изследвани. Само тат и мат, защото на мама й бяха завишени и се оказа, че има Хашимото. Препоръча и аз да ги изследвам, въпреки че Хашимото в 20те рядко се появява.

# 129
  • София
Странно, че не са пуснали поне ТСХ

# 130
Благодаря ви. Не, щитовидните не са изследвани. Само тат и мат, защото на мама й бяха завишени и се оказа, че има Хашимото. Препоръча и аз да ги изследвам, въпреки че Хашимото в 20те рядко се появява.

Абсолютно невярно твърдение! Хашимото може да се отключи по всяко време. 
Не сте запозната явно с заболяванията затова ще се опитам да обясня - Хашимото е автоимунно заболяване при което създадени от организма антитела атакуват щитовидната жлеза и я увреждат във времето, тези антитела организма може да започне да ги създава по всяко време. Отделно е важно каква е функцията на самата щитовидна жлеза - т.е. изследване на хормоните за да се види, добре ли работи, понижена или повишена й е функцията. Може да са ти добре антителата и да нямаш Хашимото, но да не ти е добре функцията на жлезата и обратното, може да имаш Хашимото, но към момента функцията на жлезата да е добре. Затова се изследва всичко - ТСХ, ФТ4, ФТ3 и ТАТ, МАТ.
И всички тези състояния отново повтарям, могат да се появят по всяко време, не ги обвързвайте с години или пол.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 14:22 от mibobo

# 131
Здравейте. Моля за мнение относно тези резултати.

# 132
Здравейте моля за мнение за тези резултати.

# 133
Цвeтелина Иванова 606608 щитовидните са добре. Урината не е добре както виждате и сама, да не сте на ниско-въглехидратна диета или да сте гладувала, че имате толкова завишени кетони

Здравейте моля за мнение за тези резултати.

Хашимото и хипофункция на щитовидната.

# 134
Цвeтелина Иванова 606608 щитовидните са добре. Урината не е добре както виждате и сама, да не сте на ниско-въглехидратна диета или да сте гладувала, че имате толкова завишени кетони

Нямам апетит от известно време насам. Нервна съм, горещо ми е, тревожна съм доста. И не хапвам много много.

Общи условия

Активация на акаунт