Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 65 472
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Тези изследвания са контролни на левкоцити и чернодробни

# 106
Тези изследвания са контролни на левкоцити и чернодробни

Ясно, ами защото започвате информация с какво заболяване сте и какво приемате, а изследванията нищо общо с това и затова попитах

# 107
Не знам това MID% и среден обем на тромбоцити какво значат. И като ги видях, че са завишени реших да ви попитам. Просто имам час при лекар чак след месец, а и тя в момента е отпуска... 😟😟

# 108
И двата показателя са съвсем малко извън граници първо, второ показателите в ПКК се тълкуват общо на фона на цялата картина, не случайно се изследват заедно. Понякога някой от тях може да е с отклонение и въпреки това всичко да е наред.
MID  мисля, че бяха общ брой на моноцитите, еозинофилите и  базофилите.
Ср.обем на тромбоцитите има отношение към съсирването на кръвта, кървене, склонност към тромбоза. Но като гледам самите тромбоцити, те са по скоро ниски.

# 109
Благодаря Ви! 😊😊💐

# 110
Моля да ми кажете в норма ли са резултатите, особено тези за съсирването на кръвта и холестерола.

# 111
Те са добре, но хемоглобинът не - имате ли анемия или някаква друга причина да сте с нисък хемоглобин?

# 112
Здравейте! В момента съм на терапия с Донафил 10 дни заради инфекция, преди това приемах антибиотик и полижинакс. Колко дни трябва да изчакам за да пусна контрола, за да не повлият лекарствата. Донафил ще даде ли отражение?

# 113
Здравейте!
Дали тук мога да се обърна с въпрос относно кожен тест за алергии?
Правихме днес на съпруга ми, който почти не умря след ужилване от пчела.
Оказа се, че има алергия към ужилвания от пчели и пиле 5.5, но от теста излезе, че има и хистаминова непоносимост отбелязана с 4.4 / не знам какво значат тези стойности/.
Има ли сред вас някой запознат, който може да ми каже тези показатели какво значат и за хистаминовата непоносимост за кои храни трябва да направим допълнителен кръвен алергологичния тест?

# 114
Цитат на: the doors link=topic=1т337079.msg43043012#msg43043012 date=1624391713
Те са добре, но хемоглобинът не - имате ли анемия или някаква друга причина да сте с нисък хемоглобин?
Резултатите са на майка ми,след фенестрация,не и се ядяло месо.Започна да яде месо на всяко хранене,дано се оправи.

# 115
  • София
Здравейте,

Моля за помощ при разчитане на следните резултати:

Виждам, че при натоварването с глюкоза КЗ е в референтни, но дали са оптимални стойностите?
Гликораният хемоглобин не е ли висок?
И този креатинин под долна граница?

Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 116
Гликираният ХБ е висок, а лошото е, че няма инсулин, така че реално, не се вижда дали има или няма проблем.

Редактирам се, не съм видяла втората снимка. Инсулинът ми се струва добре. Все пак е добре да се четат тези резултати на фона на анамнеза.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 21:55 от Миоки

# 117
Гликираният ХБ е висок, а лошото е, че няма инсулин, така че реално, не се вижда дали има или няма проблем.

Има отдолу инсулин - 4,8 е

# 118
Здравейте, бременна съм в 21 г. с. нормални ли са резултатите?

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 17:47 от bubanka

# 119
  • София
Според мен (сравнявайки с моите, когато бях бременна) са ок. Имайте предвид, че СУЕ е възможно да се повиши още. Моето над 80 ли беше последно..., такива спомени имам. Бях се притеснила много, хем лекарят ми казваше, че всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт