Всичко за Instagram / Инстаграм – 2

• 74 445
  • 633
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, Забелязах странно нещо в инстаграм. Снимка, под която има примерно 230 харесвания ( броят не е скрит), но ако решиш да ги преброиш реално се виждат само 130 примерно. Някой има ли идея как се получава? 😀

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 10:33 от Новак2023

# 211
  • София
Когато дъщеря ми се опита да последва някой, се изписва съобщение: "опитайте отново по-късно. Ограничаваме колко често можете да правите определени неща, като например следване на хора, за да защитим общността ни!". Случвало ли се е на някой и каква би могла да бъде причината?

# 212
  • Wonderland
Когато дъщеря ми се опита да последва някой, се изписва съобщение: "опитайте отново по-късно. Ограничаваме колко често можете да правите определени неща, като например следване на хора, за да защитим общността ни!". Случвало ли се е на някой и каква би могла да бъде причината?

Прекалено много хора е последвала и много снимки е харесала, което кара Instagram да приема активността ѝ като спам, бот. Това е стандартна защита на платформата срещу опити за злоупотреба.

# 213
  • София
Rapunzzell,благодаря! Знаете ли дали има шанс някога системата да махне това ограничение за последване или вече няма да има това право?

# 214
  • Wonderland
Rapunzzell,благодаря! Знаете ли дали има шанс някога системата да махне това ограничение за последване или вече няма да има това право?

Ааа, махат го! Най-много ми е седяло ден на мен, но обикновено за няколко часа пада. Simple Smile

# 215
  • Sofia
Е, при мен седя около 10 месеца забраната. Simple Smile Пък нищо особено не бях правила преди това. Съвсем наскоро ми махнаха ограничението.

# 216
Вчера и аз бях харесала доста неща от новия инстаграм и ми показа това ограничение .

# 217
  • In transit
Здравейте, можете ли да ми кажете, как мога да се оттърва от един спамър, който постоянно ме тагва. Много е досадно. Не мога постоянно да репортвам акаунтите, защото се сменят. Всъщност даже не знам дали е бот или човек, но иконката на ника му е една и съща...само акаунтите се сменят.

# 218
Здравейте, можете ли да ми кажете, как мога да се оттърва от един спамър, който постоянно ме тагва. Много е досадно. Не мога постоянно да репортвам акаунтите, защото се сменят. Всъщност даже не знам дали е бот или човек, но иконката на ника му е една и съща...само акаунтите се сменят.

Когато му блокираш акаунта има опция да блокираш и бъдещи акаунти създадени от него, не знам дали по IP ги следят или нещо друго, та пробвай така.

# 219
  • In transit
Благодаря, ще пробвам. Дано помогне.

# 220
На мен преди 3-4 дни ми превзеха Инста профила буквално за минути. 😬
...
Как става това "превземане"? Ползвате лесна за отгатване парола ли? И как така се сменя поща, нали иска потвърждение от поща/телефон, които само вие владеете?

# 221
Единственият ми съвет е да не си правите ИНСТАГРАМА да е свързан със Фб. Защото е възможно да ми хакнат и него.

Ако вие имате профили, които подлежат на хакване, какво значение има дали влизате с данни за Фейсбук или други?
Нямам двуфакторно удостоверяване, но ако не греша, даже ми излиза съобщение, ако се логна от друго устройство. Не разбирам как е възможно някой, ако отгатне паролата ви, вие да не може да я смените и съответно му отрежете достъпа?

# 222
  • ВАРНА
На мен преди 3-4 дни ми превзеха Инста профила буквално за минути. 😬
...
Как става това "превземане"? Ползвате лесна за отгатване парола ли? И как така се сменя поща, нали иска потвърждение от поща/телефон, които само вие владеете?

Честно, идея си нямам как стана.
Паролата ми не беше никак лесна.
Поглеждам си телефона, имам имейл за потвърждение /проба за влизане от необичайно място/, докато отворя приложението - иска ми парола и не мога да вляза. Пускам си код на телефона, идва, въвеждам го - грешен… След няколко минути опити /проба с друг код, нов опит за логване/ пробвах разпознаване чрез снимка. Направих видео на моето лице както иска инста, пишеше - отговор до няколко дни. Получих имейл след няколко минути, че не разпознават лицето.
В това време мъжа ми влиза в профила ми - следва ме в инста - профилната снимка сменена и всички постове - снимки вече са изтрити. След още няколко минути - вече и имейла беше неактивен.
Всичко това стана сигурно за десет - петнадесет минути. 🤷🏼

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 14:14 от de3demonka

# 223
  • Стара Загора
А с тези профили играете ли в игри, публични или поверителни са, активни ли сте, имате ли голям брой последователи?
Помня преди време, че имаше оплаквания от хора, които участват в giveaway и в последствие им хакват профилите.

# 224
  • ВАРНА
Phoenix_, публичен беше профилът, участвала съм от време на време, но само в проверени /на познати/ giveaway. Нямах много последователи, под 500 бяха. Идея си нямам с какво би бил полезен такъв профил на някого ... Както и да е, нищо не може да се направи вече. Както се казва, прежалих го.

Общи условия

Активация на акаунт