UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 949
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 825
Аз ви казах че Франция не са фаворити при дузпите, защото напрежението ще е смазващо. И както многократно се е случвало в историята, сега се случи отново, на напрежението не издържа най големият в отбора, този на който всички разчитат. Бъдещият крал на футбола Мбапе се присъединява в историята към Марадона, Сократес, Платини, Баджо, Бекъм, и още един куп легенди не издържали на напрежението да изпълнят дузпа на голямо първенство когато целият отбор, цялата нация, очакват от тях да вкарат.

# 826
След като вчера европейския шампион беше детрониран, дали тази вечер няма да стягат багажа и вицешампионите?
Въпреки, че имах такова усещане, не ми се искаше да става така.
Класикът го е казал: "Самтаймс люн, самтаймс уин."

# 827
Кой ще ми плаща валериана ей! Какъв ден, за контраст утре скука?

# 828
Ами това е! Разкошен мач! Бях за Франция в началото, но сега се радвам за Швейцария. Заслужиха си тази радост!

Имах усещането, че Мбапе ще изпусне. Прекалено му дойде напрежението, то се четеше в очите му. Най-голяма звезда, бие решаващата дузпа... Браво на вратаря на швейцарците! Ще го позлатят!

Много голяма радост беше днешния ден за футболните фенове. Ще спя доволна, ако успея да заспя, защото направо треперя от вълнение.

# 829
Аз отивам да плача за хърватите. Не се смейте, но исках Франция да продължи, за да бие Испания и Хърватия да бъде отмъстена. Smiling Imp

# 830
Амиии, да им е честито на швейцарците.  Интересно, дали ще е кратък проблясък, или ще ги видим да правят и други такива мачове?

# 831
  • София
за мен Франция - Швейцария бе мача на деня и на турнира.
А не Хърватия - Испания, защото тук имаме абсолютен шок и сензация. А бих казал и по-качествен мач със страхотни отигравания.
Не че Испания - Хърватия не бе шоу, но имаше и безумни отигравания във фаза защита и грешки, а тук имаше просто всичко и то на една идея по-високо ниво.
В допълнение и пълните трибуни, чисто футболната атмосфера и драмата с дузпите.

Франция отпадна насред Париж. Така де, малкия Париж...

# 832
Аз отивам да плача за хърватите. Не се смейте, но исках Франция да продължи, за да бие Испания и Хърватия да бъде отмъстена. Smiling Imp

Споко, бе жена! Щвейцарците ще бият Испания и Хърватия ще бъде отмъстена! Аз ще викам за швейцарците срещу Испания.

# 833
Каква вечер обаче какви мачове. 2-та най добри мача на Европейското до момента бяха един след друг. А през какво минаха Швейцария, първо започнаха чудесно мача, издържаха на мощният натиск на Франция в началото, вкараха гол, така стресираха петлите че не можаха да се съвземат над час игрово време. После вече виждаха как ги отстраняват при отсъждането на дузпата обаче пропуск на Родригес (Родригес е най щастливият човек в момента, защото пропуска му се оказва че не е фатален. Grinning ) Рухнаха психологически след пропуска, Франция най после след пропуска повярваха че катастрофата няма да се случи, успокоиха се заиграха без напрежение, смазаха Швейцария и само за няколко миннути преобърнаха целият мач. Швейцария бяха приключили вече още при 2:1, при 3:1 си представете какво е било разочарованието за Швейцарските фенове, като знаят колко близо са били да хвърлят сензацията, на една вкарана дузпа разстояние. И въпреки това Швейцария възкрасна от отвъдното, като птицата феникс, от 3:1 да се върнат в мача, срещу световният шампион и в последните минути да стигнат до 3:3. После в продълженията, колко близо бяха до гола Швейцария в 1-вото продължение когато бяха по добрият отбор. Във второто трепериха, защото Франция бяха по добри натискаха ги, но се опазиха от гол, и стигнаха до дузпите. През колко емоции преминаха, швейцарските фенове през този мач, през пълната палитра няколко пъти. Преживяха и инфарктната дузпа която Лорис беше на косъм да спаси, при дузпите, за да стигнат до най великата си победа в историята.

# 834
  • София
Швейцарците не можели да бият дузпи?

амиии, да видим:
три пъти са стигали до дузпи на голям форум и имат три загуби
днес също изпуснаха решителна дузпа, защото ставаше 2-0 в момент в който Франция си бяха глътнали граматиката
швейцарците бяха в поредица от 4 последователно изпуснати дузпи, включително тази на Родригес от конкретния мач.

ама ето на, футбола и спорта като цяло е крайно рисков за каквито и да било прогнози...

Simple Smile

# 835
  • Другата България
Аз работя тази вечер и нощ, естествено.
Вечерта на двата най-добри мача за момента.
Дали съм карък!?
Обаче хвърлях по едно око, естествено съм доволна за Испания,  колкото и да харесвах хърватите, все пак след Италия Испания е моят фаворит.
Обаче Швейцария-йес, йес, йес!
Поредно доказателство, че когато някой е натоварен със супер очаквания, напрежението го срива.
Независимо дали е отбор или играч.
Нагледно показно видяхме, не за първи път.
Но един претендент, при това силен, по-малко. Което е добре за моите отбори.
Та аз доволен. Soccer

# 836
Само да припомним глупостите на някакви си там компютри - предрекли финал Англия и Франция с победа за Франция, а пък Холандия на полуфинал. Колко ресурс е похарчен за глупости, които не работят. Ние тук в бг-мама такива прогнози ги пишем без пари и са с не по-малка точност Grinning

https://bntnews.bg/news/superkompyutar-predreche-pobeditelya-na- … -1160444news.html

# 837
  • София
Дидие Дешан се помисли за недосегаем и прекалено велик и съдбата го наказа.
1) сменя схемата в мач на директна елиминация?!
2) слуша играчите си, какъв му е авторитета тогава. Да направят Погба играещ треньор.
3) включва смешника Лангле?! последния е издънката на сезона, а не и играл футбол от много време
4) вади при 3-2 Гризман, играча, който може да задържи топката, да изпроси нарушения, да забави темпото и т.н.

Мравчице,
ти си във Франция доколкото разбрах. Знам, че ти е кофти, но горе главата.
Ще ми е любопитно да разкажеш тук какъв е отзвука във Франция след този шок.
Но не сега, а утре като събереш повече информация от телевизии и медии.
И по-конкретно ме интересуват мненията за Дешан и Мбапе... Simple Smile

# 838
Аз работя тази вечер и нощ, естествено.
Вечерта на двата най-добри мача за момента.
Дали съм карък!?
Обаче хвърлях по едно око, естествено съм доволна за Испания,  колкото и да харесвах хърватите, все пак след Италия Испания е моят фаворит.
Обаче Швейцария-йес, йес, йес!
Поредно доказателство, че когато някой е натоварен със супер очаквания, напрежението го срива.
Независимо дали е отбор или играч.
Нагледно показно видяхме, не за първи път.
Но един претендент, при това силен, по-малко. Което е добре за моите отбори.
Та аз доволен. Soccer
Simple Smile Карък си, тия 2 мача на всичкото отгоре и в един ден, и един след друг, като футболни шедоъври, в последните години, не мога да се сетя за такива уникални мачове. Просто и 2-та са сред най добрите в цялата история на Европейските първенства. Може би в последните години, чудото което направиха Барселона с ПСЖ, когато ги отсраниха след загуба с 4-0 в първият мач, победата с 6-1 във вторият, онова беше исторически мач. Но там гледахме как един отбор от звезди, мачка друг отбор от звезди през целият мач и постига исторически обрат. А тука видяхме всичко, и много голове, невероятни обрати, всеки от отборите и техните фенове минаваше от пълно щастие, до пълна агония и обратно, по няколко пъти, невероятни въкрасвания на отбори в последните минути, при наглед загубени мачове, обрати, огромна сензация, дузпи, днес 2-та мача бяха реклама на футбола. Което е много добре, защото в последните години се говори все повече и повече, че футбола сериозно почва да губи популярност, особено сред младите, заради компютърните игри, и многото други забавления които предоставя днешно време, средната възраст на феновете му се вдига. С днескашните 2 мача, които бяха уникални. На миналото Световно, и на миналото Европейско не мога да се сетя за такива мачове, тези 2 мача дълго ще се помнят, са най добрата реклама на футбола привличаща фенове.

# 839
  • София
Тъкмо влизам, за да кажа, че всички са разочаровани от Мбапе, а никой не обсъжда безумията на Дешан. Що за тактика беше това?
Клема́н Лангле́ не е помирисвал топка в Барселона от не помня кога. Играчите на Франция си завъртаха местата толкова пъти през мача, че накрая и те самите се объркаха кой къде играе. Страхотен гол на Погва и страшно арогантно държание на терена от същия- танци, пози ...... При 3:1 франсетата повярваха, че мачът е свършил. Хората са казали "не казвай хоп преди да си скочил".
И кой нареди така играчите за дузпите? Турнирът не тръгна добре за Мбапе, а Дешан го сложи да бие 5-та дузпа??? На 22г? WTF?

Някой пита, дали швейцарците ще имат още победи на турнира? Това е без никакво значение. Те планът го преизпълниха. Сега каквото дойде. Към тях никой няма очаквания.

Какво става с Осман Дембеле? Отново контузия, отново операция и поне 4м извън терена. Не му върви на това момче. Не знам, дали има по-неуспешен трансфер за Барселона в последните години.

Общи условия

Активация на акаунт