UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 924
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 855
Швейцария за първи път от 1938 г. насам продължава напред на голям форум (световно или европейско), т.е. елиминират свой съперник?!

Малка корекция - за пръв път от световното 1954 г, на което Швейцария е домакин, достигат до 1/4 финал на голям турнир.
Техните успехи на световно са 1/4 финал през 1930, 1938, 1954 и 1/8 финал през 1994, 2006, 2014, 2018. Като на световните през 1934 и 1938 няма групи, а са турнири с директна елиминация в стил национална купа и започване от 1/8 финал, т.е. елиминарт само по 1 съперник, докато през 1954 има групи с по-особени правила от сегашните - групите са с по 4 отбора, но всеки отбор играе 2 мача, т.е. не е всеки срещу всеки и там Швейцария и Италия завършват с равни показатели в групата и играят допълнителен мач, за да определят кой да играе на 1/4 финал.
Техните успехи на европейско са 1/8 финал през 2016 и 1/4 финал или повече сега през 2021 (2020). И така този 1/4 финал сега изравнява онова постижение от 1954 г.

# 856
Мбапе се извинява, а Дешан казва, че когато има успехи, те са заради футболистите, а когато има загуба, виновен е треньора. И той поема своята отговорност. Е та да не сме ние виновни я.

# 857
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Каква вечер, какви мачове... Страхотно преживяване, огромна емоция. Голяма наслада беше, макар че и двата отбора, за които виках загубиха. Гледаха ми се дузпи, получих ги Heart Eyes Много бира се изпи  BeersStuck Out Tongue Winking Eye

Днес с нови сили - прогноза:
Англия - Германия  2:3
Швеция - Украйна  1:2 Soccer

# 858
Мравчице,помня те,ако и ти ме помниш- взех че родих една Зорница 😁
Снощи ми направи впечатление физиономията на Мбапе,жал ми стана .Предположих,че ще го разкостят даже ,ами нормално да се извинява .
За Англия съм и за Швеция.

# 859
Мравчице,помня те,ако и ти ме помниш- взех че родих една Зорница 😁
Снощи ми направи впечатление физиономията на Мбапе,жал ми стана .Предположих,че ще го разкостят даже ,ами нормално да се извинява .
За Англия съм и за Швеция.
Bobchita привет! Помня те, как да не те помня. Да ти е здрава и късметлийка Зорница. Пък и името й прекрасно. Моята дъщеря сутринта като разбра, че снощи отупаха Франция  и   облещи очи  -  ама каак?  Ами я така. След малко ще вляза да прочета как " им се радват " тук. И аз съм за Англия и Швеция.

# 860
  • София
Значи Швейцария няма да вземат купата, то е ясно. Въпросът е, че играят освободено, което е абсолютен плюс. Излизат като абсолютен аутсайдер, никой нищо не очаква от тях и да бяха паднали снощи, никой няма да ги упрекне. та това е Франция. И такива отбори обикновено печелят от този факт. Същото се отнася и за Чехия.

За какво се извинява Мбапе? Той не е машина. Прекрасен млад талант. Много се надявам да не се срине психически сега. Гледа напред и това е. Физиономията му снощи беше покъртителна. Да си само на 22г., а всички да са вперили поглед в теб.

Днес чета, че Де Бройне и А. Азар са аут за 1/4 финала. Лошо, много лошо за Белгия.

# 861
Що пък да е ясно, че Швейцария няма да вземат купата? Не съм толкова сигурна. Очаквам всичко вече. Силно се надявам победител в туртурнира да е някой аутсайдер и не толкова голям колос, ей така за разнообразие. Дори ще жертвам любимата Германия в името на това Joy

# 862
Германия и аз жертвам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 863
Вчера беше един прекрасен ден за футбола, истински празник. Simple Smile Винаги когато някой аутсайдер победи фаворит, си спомням онова лудо американско лято през 1994 година и ми става едно хубаво и носталгично... Кой си е мислел тогава, че България ще играе полуфинал... И кой си е представял, че фаворитът на букмейкърите за шампионската титла ще отпадне още на осминафиналите... Бях твърдо за Швейцария, но както обикновено, ми стана жал за загубилите, в случая французите. Ако Петър Василев - Петела коментираше снощния мач, би възкликнал - "Представям си сега какво е в душата на Килиан Мбапе". Simple Smile Дълги години ще сънува тази дузпа, дано има психика и не се срине.

# 864
  • София
Прекрасни думи на Пеле.

Keep your head up, Kylian! Tomorrow is the first day of a new journey,
@KMbappe
https://sportal.bg/news-2021062823452676719

# 865
Днес е голямото дерби. Този мач е абсолютно непредвидим, всичко е възможно. Това е от типа мачове, в който моментното състояние няма чак такова значение. Англия в момента са по стабилният отбор. Най здравата защита на първенството. Единственият отбор на Европейското без допуснат гол. Англия почти и никакви опасности не допуснаха пред своята врата през цялото първенство до момента. Докато Германия, е трагична в защита на това първенство, в сравнение с тях. Англия се движи по шампионски график, взима мачовете пестеливо, с 1-0 като големите шампиони съхраняват сили, за решителните битки. Германия е излючително нестабилна, направи един супер мач, и 2 слаби, като единият направо беше трагичен, докарвайки инфарткни мигове за своите фенове, които не са свикнали през историята често да виждат с толкова мъка отбора да излиза от група на голям форум. И отново Англия влизат като лек фаворит, в сблъсъка от тежка категория срещу Германия. Отново ситуацията се повтаря, като последната среща на голям форум която си дадоха, през 2010 г., отново на 1/8финал, на световното. Отново Англия влиза като лек фаворит в срещата тогава, заради по звездният си състав по онова време, в сравнение с малко по младият и неопитен немски състав тогава. Букмейкърите са дали по същият начин за онзи мач, както и днес съвсем леко предимство на Англичаните, около 55 на 45. Но в такъв сблъсък, белязял някои от най важните моменти в цялата история на футбола, просто няма как да има фаворит, дори и лек, мача си е 50 на 50 отвсякъде. Ще гледаме нещо подобно като Канада-Русия на хокей, Фюри-Джошуа, (за съжаление на боксовите фенове този мач пропадна Grinning), Джокович-Надал, но във футболен вариант. Сблъсък на титани, с огромна фенска маса по целият свят, излизаща много извън границите на Англия и Германия. Сблъсък в който ще впери очи целият свят, най рейтинговият мач на Евро 2020, който ще събуди интерес сред най голяма, глобална и широка фенска маса. Този мач е класика, защото през историята е белязал някои от най историческите моменти в развитието на най популярният спорт, цар Футбол. Дори последното издание на тази класика на голям форум, преди 11 години, е точно такъв мач, оказал влияние върху целият футбол, и надхвърлящ по важност конкретното първенство. Онова което се случи на онзи мач, доведе до днешният футбол, тласна футбола в посока, технологията на гол-линията, вар, модернизацията на футбола, в търсене на по голяма справедливост като съдийски решения.

Сега 11 години по късно, ще гледаме отново тази класика на голямо първенство. Някои герои за немците от онзи мач, като вратаря Нойер и Мюлер, който носи победата за Германия с 2 гола в онзи мач, ще ги видим отново и днес. Младата надежда тогава Крос, също е бил в немският състав. Единствените играчи от 2-та отбора били на Мондиал 2010 които ще видим и днес на терена, да пишат новата глава в историята на тази класика. И то на Уембли, най подходящото място да бъде написана. Какво да кажа за самият мач, всичко е възможно, всякакви прогнози тука е възможно да се сбъднат. Ще кажа така, ако има справедливост в природата, баланс, ако по някакъв начин в природата и вселената, нарушеното равновесие винаги се възстановява, този мач трябва да завърши по един начин, победа за Англия, и то с дузпи срещу непобедимите на дузпи на големи форуми немци. (Само веднъж в историята те са губели на дузпи на голямо първентство, през далечната 1976 г. на финала на Европейското срещу Чехия, всички останали случаи през последният близо половин век, а те не са един и два, Германия винаги е печелила стигне ли се до дузпи, Англичаните са точно обратното. Grinning). За това се готвят от 9 месеца в английският състав. От 9 месеца Англия тренират дузпи на всеки лагер сбор на националният, знаейки в исторически план дузпите колко страдание и отпадания са донесли за всички английски фенове на острова и по света. На това Европейско Саутгейт е решил да възстанови природният баланс. Преди Европейското той каза че през последните 9 месеца заедно с неговият помощник Холанд, са подобрявали техниката за изпълнение на дузпи на англичаните, съставили са рейтингова система, работят усилено над дузпите месеци преди Европейското. При тренировките на дузпи най добри показатели са имали Кейн, Рашфорд, Хендерсън и забележете Пикфорд, нещо много любопитно. Представяте ли си сценарий в този мач да се стигне до дузпи, а при дузпите да се стигне до ситуация и вратарите Пикфорд, и Нойер, който за мен е най добрият вратар на 21 век, а е и най добре играещият с крака вратар, да изпълняват дузпи. Като нищо съдбата може и това да ни е подготвила за тази класика. Но понеже футбола не се подчинява на някакви природни закони, аз ще кажа Германия, но ще стискам палци за Англия. Просто англичаните достатъчно страдаха през последните десетилетия от Германия, и ако има някаква вселенска справедливост днес те трябва да отсранят Германия, без значение как, в редовното време, в продълженията, при дузпите с победен удар на Пикфорд, Grinning , няма значение как, те достатъчно страдаха последните десетилетия срещу Германия на големи първенства, днес трябва да си го върнат. Но понеже футбола не се подчивяна на някакви сили свише, имам чувството че днес отново Германия ще се смее последна след сблъсък на директна елиминация срещу Англия, точно както и през 2010, и през 1996, (когато днешният тренъор на Англия прави фаталният пропуск при дузпите срещу немците) и през 1990, и през 1970 г.

За другият мач си мисля че по класният отбор са Швеция, но Украйна са много опасни и силни на контраатака, така че и този мач е с доста неясен изход.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 16:28 от Никола Тесла

# 866
  • София
* Вчера, в третия от осминафиналите, станахме свидетели на най-резултатния ден в историята на еврофинали във фаза с директна елиминация.
В два изиграни мача бяха отбелязани умпопомрачителните 14 гола?!
Хърватия - Испания 3:5 (3:3)
Франция - Швейцария 3:3

За днес,
ще стискам палци на Германия и Украйна, а прогнозите са ми:

Англия - Германия 1:1 / 2:2 след продължения и дузпи за да е пълна драмата. Германия продължава! А англичаните отиват да тренират още 9 месеца дузпи... Grinning

Швеция - Украйна 2:1
уви... силни са швеЦите, ама нищо чудно и тук да гледаме дузпи. Украйна е неудобен отбор за шведите.

Иначе относно Мбапе. Нито един гол на първенството, само 1 асистенция и пропусна решаващата дузпа за класирането на своя отбор, но всички му съчувстват и подкрепят. За мен Мбапе бе най-голямата дупка на това първенство. Всякакви сравнение на този етап с Роналдо и Меси са меко казано нелепи. Той е далеч и от Бензема и от Златан, какво говорим за двамата великани. И в ПСЖ в решителните мачове в ЕКТ го няма!
А за Алваро Мората, псувни, закани и заплахи???
В абсолютно луд, лицемерен и несправедлив свят живеем!

# 867
  • Другата България
Аз също не го разбирам това с Мората......

# 868
Мората вчера имаше основна роля за победата на Испания, отбеляза за 3:4 което беше решителен гол, та би трябвало вече да спрат да го нападат.

Ситуацията с отпадането на основният фаворит за титлата Франция, взриви всякакви предварителни прогнози, и на букмейкъри и на специалисти и на футболни личности, които преди първенство сочеха като освновен фаворит Франция, и твърдяха че тази Франция едва ли някой ще успее да я спре. Сега след като основният фаворит го няма и останаха 10 отбора, според букмейкърите, имаме изключително интересна ситуация с много отбори с изравнени шансове за титлата. Европейското е изключително непредвидимо в момента като основни фаворити.

Букмейкърите също като мен са изключително впечатлени от преобразяването на Испания, и страхотната игра която демонстрираха срещу хърватите. Аз вчера коментирах след мача с хърватите, че Испания игра изключително впечатляващо, нямат нищо общо с Испания от първите 2 мача и с тази игра за мен те са основен фаворит. Успяха да отворят шампанското както каза Енрике, от третият опит срещу Словакия, и така се разиграха оттогава, че ако шампанското остане отворено, може да ги видиме и с титлата. Така смятат вече и букмейкърите. Ако помните след лошият старт колко се свлякоха Испания, бяха 8-и или 9-и фаворит, Само Холандия бяха зад тях от основните фаворити. След като Испания се преобрази букмейкърите ги правят основен фаворит за титлата. Е, разбира се и заради отпадането на Франция, което изведнъж улеснява доста испанците по пътя им към титлата, защото се оказа че вместо Франция следващото им препятствие е Швейцария, което е по лесно преодолимо. Другият основен фаворит е Италия, те са 2-и фаворит в момента също и заради отпадането на Франция която и от техният път се разкара. Италия обаче има много сериозно препятствие в лицето на Белгия, заради това са 2-и фаворит. Иначе това са 2-та най впечатляващо и силно играещи отбора на Европейското. Обаче ако преодолеят Белгия, която вече изглежда доста преодолима без Де Бройне и Азар, и заради това Белгия се свлича назад в прогнозите, вече са зад и Англия и Германия, двата основни фаворита Италия и Испания ще се срещнат на 1/2финал, във финал преди финала според букмейкърите.

Шансове за титлата след сензационното отпадане на основният фаворит Франция:

Испания    23%
Италия       21%
Англия       17%
Германия   13% (като по слаби им определят шансовете защото показват слаба защита и нестабилност, люшкат се от супер мач, до трагичен мач, пък им предстои и тежък мач, но това важи и за Англия, който спечели ще се изтреля при Испания и Италия)
Белгия       11% (Белгия увяхнаха според букмейкърите, без Де Бройне и Азар, макар все още не са за подценяване, те имат широк състав, но наистина без 2-мата си най големи звезди и най добри играчи, шансовете за титлата сериозно им се свиха, отколко изглеждаха преди първенстово, те бяха 2-ият фаворит след Франция)
Дания           7% (скритият фаворит на първенството според букмейкърите, скритият фаворит се нарича отбора с най големи шансове от тези които не са фаворити)
Швейцария  3%
Чехия             2,5% (забележете Чехия, един от големите аутсайдери преди първенството, те бяха в групата на най големите аутсайдери преди първенството, вече имат доста сериозни шансове, за гръцкото чудо, 2,5% при положение че преди първенството бяха при Шотландия, Уелс, Словакия, и дебютантите Финландия и Македония с най малки шансове, в момента са 8-и фаворит, вярно че само от 10 отбора, ама още са в играта за гръцкото чудо Simple Smile )
А последният 1/8финал според букмейкърите противопоставя отборите с най малки шансове за титлата след показаното до момента на Евро 2020
Швеция       1,5%
Украйна       1%

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 18:04 от Никола Тесла

# 869
  • Другата България
Именно, Тесла.
Аз вчера както казах, гледах с половин око, но бях впечатлена от Испания, нищо общо с предишните мачове, писала съм, че въпреки пристрастността ми към Италия и всичко италианско Барса е моята голяма любов Heart, форевър!
И вече съм раздвоена между двата отбора - този на Италия и снощната Испания.
Дори мисля, че ако испанците играят до края така, както снощи, имат много по-голям шанс от италианците за титлата. Това си е мое лаишко мнение, не чета и не следя в нета, защото нямам никакво време, чета теб, Дяволчето, Роналд, както и момичетата в темата, и съм ви благодарна за инфото, което синтезирате и споделяте.

Общи условия

Активация на акаунт