UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 63 141
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
ПП. Май ще съм за Чехия. Не ми се смейте , нямат шанс , ама по-натам ще се преориентирам)) Няма да пиша защо, досещате се.
То човек никога не знае, особено на Европейско кой има шанс и кой не. За разлика от световните където никога не е ставала истинска бомба, в смисъл шампион да стане някой аутсайдер, някой дето никой не го е слагал в сметките за титлата, то на Европейски от време на време стават невероятни неща и шампиони са ставали абсолютни аутсайдери. През 1992 г. Европейски шампион става Дания, те даже не е трябвало да играят на първенството, защото остават втори в квалификациите след Югославия. Но заради войната в Югославия тогава Уефа ги вади броени дни преди първенстово и на тяхно място кани Дания, треньора събира играчите от плажовете, защото са излезли във ваканция след края на сезона, а голямата звезда на отбора Михаел Лаудруп отказва да дойде на Европейското. Никой не ги брои за живи тогава, защото докато другите са водели подготовка Дания са били по плажовете в последните дни преди старта на първенството, идват без най добрият си играч..... даже поначало не са се класирали за Европейското, а си тръгват с Европейската титла. Grinning

Но датската сензация бледнее пред това което прави Гърция през 2004 г. В група с домакините Португалия, Испания и Русия. Преди първенството всички фенове, специалисти, анализатори определят отбора на Гърция заедно с този на Латвия за най слаби на европейското, и с най малки шансове за титлата, от всички отбори на първенството. Букмейкърите им дават шанс за титлата около 0,2% като с по висок коефицинт от тях е единствено Латвия. България която играе на това първенство, (последният път когато сме били на голям форум) стои доста над Гърция в прогнозите за Шампион преди първенстото. (Тогава нашите се класират убедително, един от най рано класиралите се отбори, още преди последните мачове в квалификациите) и на нашите им дават по големи шансове. Нашите си тръгват с 3 загуби, Гърция си тръгва с титлата като по пътя преминават освен през Португалия, Испания и Русия, детронират и действащият Европейски шампион по онова време Франция на Зидан, на финала бият домакините от Португалия. Тайната на успеха на Гърците е в изключително грозна, защитна игра, (почти всички мачове ги печелят с 0-1), но печелишва.

Впрочем Европейската титла на Чехия (тогава Чехословакия) е абсолютна изненада през 1976 г. Тогава те детронират приказният тим на Холандия измислил тоталният футбол през 70-те, с Кройф, Нескенс и т.н. и Световният шампион Германия.

Холандия имат страхотен отбор, далеч ще стигнат на това първенство. Защо не и докрая.

# 136
  • София
Цитат
ПП. Май ще съм за Чехия. Не ми се смейте , нямат шанс , ама по-натам ще се преориентирам)) Няма да пиша защо, досещате се.
То човек никога не знае, особено на Европейско кой има шанс и кой не.
Скрит текст:
За разлика от световните където никога не е ставала истинска бомба, в смисъл шампион да стане някой аутсайдер, някой дето никой не го е слагал в сметките за титлата, то на Европейски от време на време стават невероятни неща и шампиони са ставали абсолютни аутсайдери. През 1992 г. Европейски шампион става Дания, те даже не е трябвало да играят на първенството, защото остават втори в квалификациите след Югославия. Но заради войната в Югославия тогава Уефа ги вади броени дни преди първенстово и на тяхно място кани Дания, треньора събира играчите от плажовете, защото са излезли във ваканция след края на сезона, а голямата звезда на отбора Михаел Лаудруп отказва да дойде на Европейското. Никой не ги брои за живи тогава, защото докато другите са водели подготовка Дания са били по плажовете в последните дни преди старта на първенството, идват без най добрият си играч..... даже поначало не са се класирали за Европейското, а си тръгват с Европейската титла. Grinning

Но датската сензация бледнее пред това което прави Гърция през 2004 г. В група с домакините Португалия, Испания и Русия. Преди първенството всички фенове, специалисти, анализатори определят отбора на Гърция заедно с този на Латвия за най слаби на европейското, и с най малки шансове за титлата, от всички отбори на първенството. Букмейкърите им дават шанс за титлата около 0,2% като с по висок коефицинт от тях е единствено Латвия. България която играе на това първенство, (последният път когато сме били на голям форум) стои доста над Гърция в прогнозите за Шампион преди първенстото. (Тогава нашите се класират убедително, един от най рано класиралите се отбори, още преди последните мачове в квалификациите) и на нашите им дават по големи шансове. Нашите си тръгват с 3 загуби, Гърция си тръгва с титлата като по пътя преминават освен през Португалия, Испания и Русия, детронират и действащият Европейски шампион по онова време Франция на Зидан, на финала бият домакините от Португалия. Тайната на успеха на Гърците е в изключително грозна, защитна игра, (почти всички мачове ги печелят с 0-1), но печелишва.

Впрочем Европейската титла на Чехия (тогава Чехословакия) е абсолютна изненада през 1976 г. Тогава те детронират приказният тим на Холандия измислил тоталният футбол през 70-те, с Кройф, Нескенс и т.н. и Световният шампион Германия.

Холандия имат страхотен отбор, далеч ще стигнат на това първенство. Защо не и докрая.

Да бе, не знае. Валерко знае "на ЕП най-вероятно ще победи отбор от Европа, но във футболът нищо не е сигурно".Sweat Smile

Аууу, тази титла на Дания няма да я забравя. Как ги събраха от плажовете в последния момент и феноменалният П. Шмайхел.

# 137
Еха, какъв головалеж през второто полувреме!

# 138
  • София
Истинско шоу
Мача на турнира с огромна разлика пред останалите. Simple Smile
Шоуто е винаги от 22:00 ч. казах ви аз... Grinning

# 139
  • София
Ееее, мачът на мачовете засега на турнира! Soccer

# 140
Тъкмо си виках, че всичко е ясно с 2-0 и влезнах да се чипкам и....какво виждам 2-2, докато се пооправя и върна от банята пак 3-2 , еми...тези не знаят ли , че Фанка има тоалет по това време, не ги е срам. Малиии много обичам да има голове, то това му е красивото, ама на такива първенства рядко, всеки гледа защита и ...то добре, че има после дузпи, да не се мотат много-много. Доволна съм, ама най-хубавото изпуснах.

# 141
Разкошен мач, но ме е яд, че украинците се разсеяха и не успяха да обърнат напълно мача.
Иначе, аз като любител на играта на защитниците съм направо потресена какви голове пускаха в тая среща Joy

# 142
Шотландия - Чехия - 1:2
Полша - Словакия - 1:1
Испания - Швеция - 3:1

# 143
  • София
Великолепен мач на Нидерландия и Украйна, браво на лалетата, които както все друг път досега, с изключение на Евро 2012, стартират кампанията си с победа.
Млад отбор са обаче, личи им, че има трябва "турнирен" опит, но играта им е красива. Дотук съм очарован от Италия, Англия и Нидерландия. Все млади отбори.

Днес:
Шотландия - Чехия - 1:0
Полша - Словакия - 2:0
Испания - Швеция - 2:1

# 144
  • София
Между другото гола на Ярмоленко бе едва първия от началото на европейското с удар извън наказателното поле! 😮

# 145
  • Далечният изток
От мен малко по-завоалирана прогноза, като Никола Simple Smile
Шотландия - Чехия - 2
Полша - Словакия - 1
Испания - Швеция - 1 (тук с малки колебания за Х)

Хубава седмица на всички!

# 146
  • София
Скрит текст:
Великолепен мач на Нидерландия и Украйна, браво на лалетата, които както все друг път досега, с изключение на Евро 2012, стартират кампанията си с победа.
Млад отбор са обаче, личи им, че има трябва "турнирен" опит, но играта им е красива.
Скрит текст:
Дотук съм очарован от Италия, Англия и Нидерландия. Все млади отбори.

Днес:
Шотландия - Чехия - 1:0
Полша - Словакия - 2:0
Испания - Швеция - 2:1

Нидерландия кове яко качествени кадри. Имам чувството, че всяко едно поколение им е от добро по-добро. Откъде вадят толкова таланти, не знам.

Днес имам проблем- харесвам Испания и Швеция и се чудя кого да подкрепя.

# 147
Шотландия-Чехия  1:1
Полша- Словакия.  2:0
Испания-Швеция   2:1
До вчера се чудех дали изобщо ще се играе този мач.

# 148
  • София
Кой мач, прешъс, и защо да не се играе?

# 149
Кой мач, прешъс, и защо да не се играе?
Испания-Швеция, заради случаите на коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт