UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 947
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 840
  • Другата България
Е.....здраве да е.
То аз хвърлях едно око, ама не е същото като да седнеш с бирата и цацата пред ТВ и да викаш повече от мъжа си.
Но резултатът ми харесва.
Дори много ми харесва.

# 841
  • София
Швейцария и Испания успяха да издържат психически днес. Браво!

# 842
Дидие Дешан се помисли за недосегаем и прекалено велик и съдбата го наказа.
1) сменя схемата в мач на директна елиминация?!
2) слуша играчите си, какъв му е авторитета тогава. Да направят Погба играещ треньор.
3) включва смешника Лангле?! последния е издънката на сезона, а не и играл футбол от много време
4) вади при 3-2 Гризман, играча, който може да задържи топката, да изпроси нарушения, да забави темпото и т.н.

Мравчице,
ти си във Франция доколкото разбрах. Знам, че ти е кофти, но горе главата.
Ще ми е любопитно да разкажеш тук какъв е отзвука във Франция след този шок.
Но не сега, а утре като събереш повече информация от телевизии и медии.
И по-конкретно ме интересуват мненията за Дешан и Мбапе... Simple Smile
Дяволче, страхотна тема си спретнал. С малко закъснение, да ти благодаря за това.
Да, живеем във Франция. Аз не можех да гледам непрекъснато, та резултата го разбирах по виковете от съседите отсреща. Като затихнаха разбрах, че е зле. Ще ги сдъвчат тук. Като се прибираха от ЮАР искаха да ги линчуват, на летището яко охрана. Утре ще прочета и ще докладвам.

# 843
Цитат
И кой нареди така играчите за дузпите? Турнирът не тръгна добре за Мбапе, а Дешан го сложи да бие 5-та дузпа??? На 22г? WTF?
Аз доколкото знам тренъорите слагат най добрите изпълнители на дузпи, на 1-ва, 3-та и 5-та които са най важни и ключови. Като най добрият изпълнител се слага на 5-та, а вторият най добър на 1-вата. Явно Мбапе, на тренировките е показал че е много силен на дузпи. Те имат вече специални методологии, по които измерват качеството на изпълненията на дузпи на различни играчи, точност, скорост на удара. Но предвид възрастта му, дори и да има най добри показатели за дузпи, Мбапе. може би беше по добре да бие 1-вата, а не 5-тата, напрежението щеше да е по малко и може би щеше да е вкара. Но тогава пък друг трябваше да бие 5-тата. Когато много често напрежението е на връхна точка, защото пропуск при 5-та дузпа е фатален, за разлика от по ранните дузпи, където пропуск може да бъде наваксан. Но да Мбапе, е твъде млад за да го сложиш да бие 5-та дузпа, колкото и добре да ги изпълнява.

# 844
Тъкмо влизам, за да кажа, че всички са разочаровани от Мбапе, а никой не обсъжда безумията на Дешан. Що за тактика беше това?
Клема́н Лангле́ не е помирисвал топка в Барселона от не помня кога. Играчите на Франция си завъртаха местата толкова пъти през мача, че накрая и те самите се объркаха кой къде играе. Страхотен гол на Погва и страшно арогантно държание на терена от същия- танци, пози ...... При 3:1 франсетата повярваха, че мачът е свършил. Хората са казали "не казвай хоп преди да си скочил".
И кой нареди така играчите за дузпите? Турнирът не тръгна добре за Мбапе, а Дешан го сложи да бие 5-та дузпа??? На 22г? WTF?

Някой пита, дали швейцарците ще имат още победи на турнира? Това е без никакво значение. Те планът го преизпълниха. Сега каквото дойде. Към тях никой няма очаквания.

Какво става с Осман Дембеле? Отново контузия, отново операция и поне 4м извън терена. Не му върви на това момче. Не знам, дали има по-неуспешен трансфер за Барселона в последните години.
Ами аз написах, че ми е интересно дали швейцарците ще имат още такива мачове, или това ще е еднократен проблясък. И не ме интересува дали са преизпълнили плана си. Важното е да продължава първенството с класни двубои. Не само един мач. Защото Испания винаги предлага добър футбол, шоуто е на ниво винаги, дори и когато губят. Хърватите също показват не за първи път борбен дух и добра игра. А швейцарците, дори и победили един от  фаворитите, за мен не са от класата на Германия, Италия, Белгия и Испания. Но пък, току виж, ме опровергали. А дано, ама надали.
Joy

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 03:01 от cardhu

# 845
Швейцария ще е много интересно какво ще направят с Испания. Ако може днес за нещо да сме недоволни, това е че дербито Испания-Франция няма да го има на 1/4финал. Ама пък Швейцария такова чудо направиха днеска, чудо за което аз казах днеска по рано, че извънземни трябва да кацнат на стадиона и да заиграят в техният отбор, за за да отсранят страховитата Франция. Но те го направиха, и то го направиха не с глуха защита, да кажеш ама те се окопали цял мач, Французите пропускали цял мач и не могли да им пробият защитата, пък те с една контра, да вкарат и да ги елиминират. Швейцария се надиграваха с Франция, отсраниха ги с футбол, не с паркиран автобус, или с опълченците на Шипка. Швейцария не излъга Франция, Швейцария надви Франция. Та ще е интересно с Испания как ще играят. Щом с футбол отсраниха Франция, могат и с Испания да го направят. Но с Испания, ще им е по трудно. Защото днес въпреки всички перипетии през които минаха испанците с хърватите днес показаха прекрасна игра. Е, може би в защита има какво да се желае, но Испания изглеждаше днес впечатляващо, а и за разлика от французите, като изоставаха от хърватите, играта им не се развали, даже още по силна стана. По здрава психика демонстрираха от Французите.

Обаче какво интересно нещо е футбола. Франция на това Европейско, изиграха 4 мача. Победиха най силният си съперник, Германия, и не можаха да победят абсолютно никой друг от останалите 3 по леки съперника. Унгария, Португалия и Швейцария. Точно проблема на Французите е психологически, с Германия играха най добре, след мача казахме, леле колко са силни и страшни, а точно срещу Германия напрежението е най малко, защото играят срещу Германия, може и да загубят, най нормалното нещо срещу Германия, в останалите мачове в които Франция бяха фаворити, се очакваха задължителни победи от световният шампион и най звезден отбор на Европейското, и просто не издържаха на напрежението.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 03:25 от Никола Тесла

# 846
  • София
Така е, но те са световни шампиони и 90% от този отбор са такива без Бензема и още двама, трима.
И играят в топ отбори. Това че се огъват психологически си е техен проблем и не ги оневинява. Напротив. Това е голяма слабост. Това просто означава, че не са толкова велики за каквито се мислят и те, а и специалистите за каквито ги мислят. Също така означава, че начело имат един слаб треньор (случил да работи с цяла плеяда от първокласни футболисти), в случая Дешан. Нека си го кажем, дори и преди 3 г. в Русия, не играха толкова впечатляващо, просто бяха много силни в защита и Погба и Канте бяхе железни. Но са далеч от златните поколения с Платини и после със Зидан, като бляскавост на терена.
И Франция никога няма да стане Италия, Германия или Бразилия. Пък нека вадят и по 3, 4 равностойни отбора готови за титлата, според 90% от бълващите клише след клише специалисти.
Един спортист без психика е за никъде и колкото и да е талантлив, никога няма да е велик или да бъде дълготраен фактор.
Пълен провал за Франция бе това първенство и нямат никакво оправдание. 4 мача, само 1 победа. Не могат да бият Унгария и Швейцария. Тотален провал.

Няколко факта от този луд ден

* Педри (Испания) стана най-младия футболист в мач от директна елиминация на еврофинали със своите 18 г. и 215 дни.

* На Хърватия - Испания 3:5 (3:3), 7 различни голмайстори се разписаха (автогола не се брои), което е изравнен рекорд на еврофинали с 1960 г. и Франция - Югославия 4:5

Хърватия - Испания 3:5 (3:3) е втория най-резултатен мач в историята на европейските първенства след Югославия - Франция 5:4 от 1960 г.

Франция за първи път получи 3 гола в мача от директна елиминация на еврофинали от 1960 г. насам (тогава губят с 4-5 от Югославия)

Бензема за 7 път вкара 2 гола с екипа на Франция, но все още търси своя първи хеттрик.

Швейцария за първи път от 1938 г. насам продължава напред на голям форум (световно или европейско), т.е. елиминират свой съперник?!

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 08:01 от Diavolo

# 847
Англия - Германия - 1:0
Швеция - Украйна - 2:2/3:2 след продължения/

# 848
Англия - Германия 1:2
Швеция - Украйна 3:2

# 849
  • София
Англия - Германия 1:1, Англия бие след дузпи.
Швеция - Украйна 2:2. Швеция бие след дузпи.

# 850
  • София
Скрит текст:
Цитат
Аз доколкото знам тренъорите слагат най добрите изпълнители на дузпи, на 1-ва, 3-та и 5-та които са най важни и ключови. Като най добрият изпълнител се слага на 5-та, а вторият най добър на 1-вата. Явно Мбапе, на тренировките е показал че е много силен на дузпи. Те имат вече специални методологии, по които измерват качеството на изпълненията на дузпи на различни играчи, точност, скорост на удара. Но предвид възрастта му, дори и да има най добри показатели за дузпи, Мбапе. може би беше по добре да бие 1-вата, а не 5-тата, напрежението щеше да е по малко и може би щеше да е вкара. Но тогава пък друг трябваше да бие 5-тата. Когато много често напрежението е на връхна точка, защото пропуск при 5-та дузпа е фатален, за разлика от по ранните дузпи, където пропуск може да бъде наваксан
. Но да Мбапе, е твъде млад за да го сложиш да бие 5-та дузпа, колкото и добре да ги изпълнява.
Абсолютно + факта, че турнирът изобщо не му тръгна добре и се наслои напрежение в него. Това е все едно да сложиш Мората да бие 5-та решаваща дузпа. Безумие.

Diavolo, съгласна съм за психиката, но той мачът им тръгна така криво, после се окопитиха, и в един момент точно опитните като Погба се огънаха първи и младите момчета не издържаха. Отделно Мпабе стана известен още на 17г. Не е лесно на 17г да те обявят за следващия крал на футбола и очакванията към теб да са огромни.

Днес:
Англия - Германия 1
Швеция - Украйна 1

# 851
Днес съм на 1000% за моите любими вечни фаворити - Германия! Heart

И за Украйна.

Но имам едно много кофти вътрешно усещане, че Германия ще падне от Англия... Confused Дано не съм права... хем Германия са ми любимци, хем Англия са ми много неприятни (ще прощавате всички фенове на англичаните)

# 852
  • София
Днес съм на 1000% за моите любими вечни фаворити - Германия! Heart

И за Украйна.

Но имам едно много кофти вътрешно усещане, че Германия ще падне от Англия... Confused Дано не съм права... хем Германия са ми любимци, хем Англия са ми много неприятни (ще прощавате всички фенове на англичаните)
И аз, признавам си, а сякаш искам die Mannschaft да победи.

# 853
И Германия  отдавна не е това, което беше във футбола. Но аз пък не ги харесвам, та ми е все едно.

# 854
  • Далечният изток
И аз съм за Германия и Украйна, но ще продължат Англия и Швеция... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт