Евровизия (Тема 27) Italy

• 35 265
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз също не съм на мнение, че представянето на Виктория може да бъде приемано като провал. Нито харесвам повече песента на Кристиан Костов, която беше уж по-успешна. България явно винаги държи да участва с нещо много издържано и смислено, а се вижда че някой път печелят хората, които са по-експресивни и някой път дори абсурдни, като Нетта, Кончита и тн. Не съм писала тогава в темите във форума и не знам какво сте обсъждали, но едва ли ако бяха наши представители, всички мнения щяха да бъдат ласкави. Защо пък да не е Дара, или Тино наистина? Мариана Попова, София, Поли... все певици с гласове данни, но явно незапомнящи се. Не знам каква трябва да е рецептата, но мисля че и самото участие е успех, на олимпийския принцип.

# 91
Прочетох сега тази тема и последната страница от предишната, така че надявам се да не повтарям предишни изказвания, но просто много искам да споделя някъде. Не съм гледала Евровизия с такъв интерес и следене никога, последно когато беше Крис гледах финала и се надявах той да спечели.

Изобщо не разбирам критиките към Виктория, изгледах няколко клипа от Х Фактор и дори там разбирачите в журито така я нападат, че просто нямам думи. Тя ми изглежда като такъв благ, добър, търпелив и трудолюбив човек и такова отношение към нея е не само обидно, а и непрофесионално. Песента и ми хареса, според мен имаше шанс да е малко по-напред във финалната класация. Да, съгласна съм, че и визията и стила на песента много напомня на Били Айлиш, но в крайна сметка това е популярно и харесвано точно в диапазона 16-24г., така че не я виня или обвинявам за избора на песен. А и от друга страна, Били Айлиш не е единствената или първата, която да прави такава музика, просто е супер известна в момента и сравнението е неизбежно. Реалано мисля, че ако беше изпълнила песен, която дори да е повече като джаз парче със силния си глас като в Х Фактор щеше да успее много повече, но пък не знам дали така би привлякла чуждестранно внимание към творчеството си по този начин. Лично аз съм напълно за след няколко години пак да ни представи тя.

А за догодина много ми се иска да се включим с песен на български, пък дори и чалга изпълнители да пратим нямам против. Сръбкините са поп-фолк трио, но бяха супер свежи, готини и симпатични. И песента им беше забавна, и изпълнението, и на интервюта и пресконференции се държаха чудесно. Бяха усмихнати, не се държаха супер сериозно да се обиждат и така нататък, а и от публиката получиха добър отзив. Единственият проблем при нас е, че нашите чалгари са все на плейбек 😂. Много бих се радвала, който и да ни представя, да пее на български. Особено тази година се доказа, че песните на роден език се справят чудесно.

Относно тазгодишните победители съм много доволна. Бях започнала да ги слушам няколко седмици преди Евровизия да започне и даже не знаех, че ще представят Итали, и не се бях интересувала кога ще е тази година Евровизия докато не засякох края на първия полуфинал. Така че ги подкрепях тях най-много. 2019 пак много харесах италианското включване. Клеветата, която я пуснаха, че Дамяно се друса в международен ефир веднага след победата си, беше толкова грозна и не на място. Не мога да си представя колко унизително е било за цялата група и се надявам да съдят този, който е пуснал слуха.

Финландците също ми бях симпатични, но текста им беше малко детински. По-скоро ми звучеше като нещо, на което 16-17-годишни биха се кефили. Въпреки това и тях ги подкрепях. Също много харесах рускинята, която в Русия толкова са я нападали и самата нея, и песента и, но се радвам въпреки това, че успява да участва в Евровизия.

# 92
# 93
Да, още от Х Фактор е така- към другите очаквания Х, към Виктория- ХХХ. Аналогично и за критиките...
Италианците ще продължа да ги заобикалям отдалеч и занапред 😁
Тази снимка на Кристиан да не е извадена от някакъв контекст (не съм отварялa линка)?
Скрит текст:
Тъкмо слушах тази версия на Beaitiful Mess:
https://youtu.be/tI1fnFkgzs8

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 18:48 от dolce miele

# 94
Ами точно докато се гледа на каквото и да е различие като "гейска работа и лош пример за младите" не мисля, че много ще напреднем в класациите. Не съм чела статии относно Монескин, но и без да го правя, съм сигурна, че подобни изказвания се правят и за тях - дали ще е, защото момчетата бяха гримирани и с лакирани нокти, на токчета или с дълги коси, критики хиляда сигурно има и за тях от българските медии.

# 95
И аз не съм съгласна с критиките към Виктория, пее възхитително и с емоция, просто песента е прекалено арт за
консуматорското общество, в което живеем, а и препратките към Били Айлиш бяха очевидни. Обаче тя внесе естественост, интелектуалност и чувство в това, иначе евтинеещо, издание.

За следващата година обаче, силно се надявам да не стигат до Дара, или когато и да било, за Евровизия, страшно антипатично и нагло излъчване има.

А италианците спечелиха, според мен,  защото най-вече грабнаха публиката със сценичното си присъствие и бунтарска харизма отколкото с песента, защото и тя не беше кой знае какво, честно казано.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 18:44 от Dewi D

# 96
При Монескин обаче пък различната им визия спечели (аз лично не съм противник на различното, но цялостното им излъчване и поведение е много далеч от това което за мен е приятно, песента също не я намирам за специална). Ето, много хора се припознават и асоциират с тях...

# 97
Кристиан се прави на корейско момченце, но не му достига чар.

# 98
Кристиан се прави на корейско момченце, но не му достига чар.

На тази снимка аз не виждам момченце :Р

# 99
Предполагам, че идеята е била нещо в този стил, но не му се е получило: https://www.google.com/search?q=korean%20actor%20long%20hair%20f … =1343&bih=625

# 100
Таз Корея кога стана толкова модерна Grinning
На холандците припевът е  Yu No Man Broko Mi , запомних го от надписа на екрана на сцената, защото се чудех как хем чувам нещо, как хем не може да е това (броколи Grinning)

# 101
  • в сърцето на един мъж...
Таз Корея кога стана толкова модерна Grinning
На холандците припевът е  Yu No Man Broko Mi , запомних го от надписа на екрана на сцената, защото се чудех как хем чувам нещо, как хем не може да е това (броколи Grinning)

А, значи не само ние в къщи сме го чули Simple Smile Изобщо не мога да си го преведа адекватно Simple Smile

# 102
  • London
Има нещо, което ми боде очите. Що за обръщение е "полурусначето"? Само у наше село с коментира кой син, кой оранжев и тн. Щом имаш паспорт от една държава си точно толкова българин, китаец или нигериец колкото всички останали и така е по белия свят. Кога ще се научим и ние?

# 103
  • DE
Не знам от кога е модерно, но аз слушам кпоп от 12 години Bowtie
Само Дракона може да се завтика с китки и да не изглежда нелепо, другите са подражатели Sweat Smile

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 23:54 от дането

# 104
Снимката е от фотосесия с Евгения Меднедева.Жълтите вестници могат да си пишат каквото искат. https://www.instagram.com/p/CPDeSmYhbE0/

Общи условия

Активация на акаунт