Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 838
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Някой има ли актуална информация за състоянието на пътя към екопътека "Бяла река" частта от Калофер до манастир "Рождество Богородично"? Чета разни отзиви, че е много лош Sad С ниска кола може ли да се мине или каква е алтернативата за стигане до пътеката?

# 436
  • Пловдив
Пътят е ужасен наистина. Просто много бавно трябва да се кара и внимателно. Не мисля, че има алтернатива. Ние сме с джип и пак видяхме зор, не знам как е с лека кола.
Срамота е, че до такова красиво място пътят не се поддържа ама изобщо.

# 437
  • София
Аз оставих колата в началото на черния участък от пътя. До там е асфалт на големи дупки, но внимателно могат да се заобикалят. После е пръст, тук там с коловози и е леко стръмно. Като се слезе в долината на реката пак е асфалт и то без много дупки, но до там е .... Слизаха всякакви коли. Аз не посмях. Походихме пеша 4 км до същинската част на пътеката. Инфото е от юли тази година.

# 438
Здравейте,

Извинявам се, ако въпросът ми не е за тази тема, но все пак да попитам тези от вас, които са посещавали язовир Въча и екопътека Чилингира - мислите ли, че краят на октомври е подходящо време за посещение? Също така има ли автобусен транспорт до комплекс Чилингира или може да се стигне само с автомобил?
Благодаря.

# 439
Би трябвало да има автобуси Пловдив - Девин, но не знам спират ли там.
Дали е подходящо зависи от времето в момента - била съм на Пирин през октомври и беше много хубаво.

# 440
  • Стара Загора
Оставям моя пост за екопътека Чилингира и за това, с което ние я съчетахме за разходка за един ден в края на октомври. Тогава времето беше чудесно (не като сега), слънчево и топло (за по тениска), но не се знае, до края на октимври може пак да стане такова.

# 441
Там където започва екопътеката на Чилингира, има малко заслонче и на него табела с разписание на автобуси, явно спират там, най-добре се обадете в комплекса и питайте.

# 442
  • Най-красивата страна
Еко пътека ,,Под пръските на водопада,, -Тетевен.Води до водопад,,Скока,,
Много лек и приятен е пътя,подходящо е за деца.
Точно до водопада има беседка и барбекю,пейки.

Еко пътека - скален манастир ,,св.Марина,,.-намира се до пещерата Проходна ,Луковит.
В началото е лек пътя,много е красиво,стига се до брега на река.От там вече е трудно да се изкатериш по стълба в скалите до самия манастир.
Ние се качихме,но бяхме с големи деца-12-13г.
От горе има разкошна панорама,пейка и чешма.
Хората с малки деца останаха на брега на реката.

Еко пътека ,,Искър-Панега,, Златна Панега
Много приятно място.
В почивните дни обаче е пренаселено.
Пътеката е равна и  е край реката ,има мостчета,много пейки,беседки.
Минава се покрай пещерата,,Темната дупка,,
И накрая на пътеката има автомати за кафе ,безлкохолни,кроасани...

Еко пътека Еменски водопад,село Емен ,Велико Търново
Пътеката започва от центъра на селото, има табела.
Нямаше хора,когато ходихме ние.
Върви се покрай реката,но после става по-сложно,не е обезопасено.
С големи деца успяхме да стигнем до водопада.
Заслужава си.Мястото е много красиво.

Еко пътека Кръста-Априлци.
Също много лек път.
Подходящо и за малки деца.
Излиза се на една поляна над градчето,разкошна панорама.
Има беседки,може да се качите и на самия кръст.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 12:34 от -veni-

# 443

Боянският водопад от днес.

# 444
Изглед към Еменския каньон

Мостчето преди водопада Момин скок

И самият водопад, много красиво място, за съжаление маркировката и табелите не са най-добрите.

Но човек може да се мотае в околността по Еменската екопътека цял ден безгрижно и без усилия, може да иде до язовира, само дето и там има доста боклуци, които развалят впечатлението от красивата природа.

# 445
  • у нас
Мостовете как са? Още от преди 2-3 год съм чела че са изпочупени и опасни

# 446
В момента може да се мине само по един (този на снимката)Останалите са непроходими.Ние сме ходили преди 2-3 години и едва ли нещо ще се подобри.

# 447
Така е, както отбеляза dt. Не знам дали си личи подстъпът към панорамната площадка над водопада - за съжаление там всичко е разрушено.

# 448
От вчера - водопад “Рилска Бистрица” и пътеката до там. Чудесна еднодневна разходка. Все още има къпини покрай пътеката, която не е трудна, но продължителна - 2-2,5 часа в зависимост от темпото и посоката.
Скрит текст:

# 449
  • София
Миналата неделя бяхме на водопад Рилска Скакавица. Началото на пътеката се намира след Сапарева баня и Паничище. Пътеката тръгва от местността Зелени Преслап. До там се стига като се следва пътя за лифта за Седемте Рилски езера, но преди него се завива вдясно по тесен асфалтиран път с доста дупки.
Пътеката не е трудна, но има едно по-голямо изкачване. За 1 час се стига до хижа Скакавица. Кухнята работи до 15ч. Ние не знаехме и решихме да хапнем навръщане. Груба грешка - не стига, че нямаше храна, но и полянката пред хижата беше вече почти изцяло в сянка.
След това до самия водопад се стига за около 40 мин. В зависимост колко високо искате да се изкатерите по камъните под водопада. Той е най-високият в Рила - 70м. Имаше малинки покрай пътеката.
  .

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 13:22 от dechy

Общи условия

Активация на акаунт