МАЙското дете обича без да го държат, сам́о да тича (78)

• 11 423
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Айде на последните дни от циганското лятооооо....  Whistling

Сиска весело изкарване на село и дано "новите" роднини не те ядосват.

Avgusta това пия-бия е страшен хит  hahaha .

Дианче съжалявам за вашата злополука - случват се такива работи - няма как да ги опазим на 100%. Важното е да няма големи поражения.

Честито на патерица на именниците и на рожденника!

# 211
  • Варна
Първо честито на всички имали повод за празнуване последните дни.
Августа, е това се казва оправен младеж. Знае основните думи на мъжката психология. Joy
Дианка, дано вече да се е оправило Любачето.
Мартеа, честито за газта. По-скоро да се оправя Теа.
Браво за справилите се с дневното кърмене. Иво за сега си суче и през деня и през нощта.
Иво вчера падна от една табуретка и си сцепи веждата. Тече доста кръв. Цялото му оченце се беше напълнило. Направо грозна гледка. Докторката каза, че юнак без рани не можел, но днес клепача му е целият син. Много е палав тоя моя син.
Според лекарката Детелинка вече е здрава и от понеделник е пак на градина. Мен ако питат още доста и хърка носа, но както каже медицината.

# 212
Здравейте и от нас.  smile3525
Имаме си 2 нови зъбчета newsm47
Ники също беше паднала много лошо и се беше ударила точно по очето,имаше голяма рана,но сега вече е добре.Има леко белегче, което се надявам да изчезне.
Сега спим и после отиваме на разходка.Ники спи само 1 път на ден по 1,2 часа. smile3524 Sleeping
Кога мислите да махате памперсите?Аз мисля след зимата вече да започвам, защото и да се напишка в гащите няма да и е студено.

# 213
Здравейте   :love
много странно е`4уството да пи6е6 след дьлго отсьствие.
Успях да про4ета само последните постинги и ми стана много мило   Heart Eyes, колко ли много неща сьм пропуснала ???? Нашия комп се раzвали, сменяхме хард диска и поради тотална липса на време, в4ера успяхме да инсталираме нета. Анди е страхотен батко, когато се радва на бебето каzва оо ооо и го милва по главата, дава му биберона (добре, 4е малкия не я понася). Аz сьм хрони4но иzморена, кьрмя малкия преz 2 4аса с иzклу4ение на ве4ерта,там прави една голяма пауzа.
Надявам се вси4ки май4ета да са добре, мнооооого целувки, иzвинявам се zа маймуницата  Hug

# 214
Eхоо, здравейте Grinning

Много отдавна ме няма, нямам и нет вкъщи за известно време, та не съм насмогнала да ви прочета, затова само ще рапортувам какво е положението у нас.

Бързам да ви се похваля, че Миша от пет дни не носи памперс като сме у дома Mr. Green Mr. Green Стори ми се, че е назрял момента и реших смело напред. Засега е имало само един гаф, и то по моя вина, защото не я разбрах овреме какво иска. Иначе е перфектна. Не ме дърпа да ходи на гърнето, но аз периодично я питам иска ли да пишка и тя ако иска, се запътва към банята. Днес пробвах обедното спане да мине без памперс- мина без инциденти. От две нощи пък сутрин се събужда със сух памперс, та сега обмислям дали да не рискувам и за през нощта. Само навън още не смея да я пусна по голо дупе Laughing Много съм щастлива, мислех си, че ще ми трябва много повече време да я свикна, а пък то се оказа, че не са нужни особено много усилия Grinning

Зъбите й са 15, остана само втори долу вдясно да порасне от първата пратка. Иначе си е все 10кг, расте на височина само Laughing
С говоренето няма напредък, бръщолеви си нейните безмислици. Само научи да казва "айде" вместо чао Laughing

Ами това е, надявам се всички да сте добре, да сте здрави и да сте много щастливи, като ми се върне нетът ще наваксам Hug

Целувам ви всички Heart Eyes

# 215
Здравейте милички Hug
И Теа отдавна спи само веднъж през деня- за 1 или 2 часа, но понякога ако не е спала добре през нощта спи и преди обяд за около 30 минути и аз съм супер доволна, понеже успявам да сготвя Simple Smile примерно или да свърша нещо друго..., моята маймунка кротува само като спи, много е крива  Heart Eyes и непрекъснато иска внимание, трудно се заиграва сама, единствено в кошарката стои самичка за около 30 мин. докато и писне и изхвърля всички играчки... Joyи край на свободното време...не знам как ще се справям с две бебета ooooh!, щото моята пуканка си е все още бебе Wink
И ние имаме лек напредък с говоренето- освен нейните си неща, казваме "Айде де",щото мама все това и повтаря като е на гърнето Simple Smile, после "кака ака", което в превод е "ака ми се" или "пиша ми се" Joy- последните няколко дни почти непрекъснато повтаря "ака,ака" и аз все очаквам че ме лъже hahaha, пък то детето просто му се пишка/ака и чака да я сложа на гърнето...;
Моята майка я е научила да показва как се чешат маймунките по главата Joy; направо ме разбиха като ми показаха първия път...;знаем "как кашля баба",щото тя пък пуши много цигарки и кашля често...те такива неща я учат моите близки Heart Eyes Днеска баща ми и свири на китара, пък баба и пееше, а Теа се попика да се смее...;дърпаме струните и ще станем или музикантка или електричар, щото ръцете все в кабелите, или компютърен гений, щото клавиатурата и мишката са първи дружки или пък глезана, щото напоследък все се гушка и "мааамааа"...не и излиза от устата, а аз с такова нетърпение чаках сама да изяви желание да гушка, а сега няма отърване...дали не усеща че има още едно малко бъдещо човече Thinking
Мегстар кураж мила! Hug Умората ще попремине /дано Praynig/, само децата да са здравички!
Kremenchen welcome
Браво на Миша на Fairy за вършенето на "важните работи" на точното място  smile3501
Адашката ни Теа на Мартеа да оздравява! spoko
Любачето на Diana_T и  Ивчо на Despinka също да се възстановяват бързо след премеждията  action032
Гушнете децата от мен!  Hug 55

# 216
МразиМ такива дни.... нали виждате колко е часа... а ние сме будни от вече час... бройте го 5,30 по новото време  #Crazy . Калоян е с течно ако от вчера, но не е често и малко се чудя какво да го правя. Не е от зъб така поне мисля щото имаме вече 16 парчета, не е вирусно надявам се, щото не мрънка да го боли и има апетит... та такиви работки. Днес иди дойди - ще ядем и спим както дойде, но от утре сме вързани с времето и стандартния си режим, заради кухнята... как ще го постигнем обаче....  newsm78 .

Бравос на Миши за свалянето на пампата. Мисля нямаме друго майче без памперс? Да се запише в заглавната страница Мишата smile3501 .

Иви2000 ма и вие доста сте напреднали с гърнето - бравос!

Изчезвам че дребния е докопал гъбата за чинии и я дъвчоти  Sick .

# 217
Добро утро!  bouquet

Фейри, страхотен напредък с гърнето! Моята мома вече казва "Аааки" но не винаги иска да ползва гърнето.

Цитат
Моят син от вчера вече вкара нов мохабет в употреба-търчи из къи и крещи ПИЯ-БИЯ, ПИЯ-БИЯ    ...много смешен.

Това е култово! Joy

Охооо, Мегстар, здравей! Hug Страхотен батко е Анди!
Не е лесно, а? Ще се справиш, с теб съм Peace аз с едно едвам се оправям...

# 218
Браво на Михаелка за гърнето! Ние сме много далече от този момент, днес си се наака на пода, както се разхождаше по голо дупе и се изплаши и почна да реве Simple Smile

Мегстар, браво на теб, как се справяш с двамата, а и успяваш да кърмиш!

Ние вчера се виждахме с една готина мама от форума, която беше на екскурзия тук с мъжа си. Много приятно беше.

Мами, кажете някой бабешки лек за хрема...не знам какво да правя вече, две седмици и хремата на Мари все не минава! Замислям се да не е някой алергичен ринит от замърсяването...А и времето ни е такова, стууд и вали всеки ден...

# 219
Мегстар браво на малкия.Ще се справиш. Hug
Браво на Михаела,май е първата без памперс newsm10
Ники днес май спа повече и е един киселяк, направо ми къса нервите Twisted Evil
Да ви питам с какво мажете бузките, че на Ники са и много напукани?
Аниа незнам какво да ти кажа, тук има едни капки за нос по рецепта Коларгол 1 процент ,но се правятпо рецепта.

# 220
Калоян е с течно ако от вчера, но не е често и малко се чудя какво да го правя. Не е от зъб така поне мисля щото имаме вече 16 парчета, не е вирусно надявам се, щото не мрънка да го боли и има апетит... та такиви работки.
Здравейте и от нас!
По повод акото на Калоян и Марти беше и все още е така. Аз в началото си мислих, че е от зъбите, после от храната и накрая трябваше да му направим изследванията за ясла и излезе, че са коли 06, които били от мръсни ръце или се предават между децата. От вчера е на антибиотик #2gunfire
На Михаела БРАВО!!!, а на мама ЧЕСТИТО!
Мегстар браво на теб!
Пожелавам ви приятен ден!

# 221
Благодаря ви за поздравите, да ви се връща Mr. Green Макар, че сега си създадох повече работа- само я дебна да не би да иска да прави нещо, а аз да пропусна Laughing Днес съм решила да я изведа и навън без памперс, ще се заредя с резервни дрехи мощно Laughing

Kamij, аз бузките на Михаела ги мажа с excipial- това е бадемово масло, много помага, на нея кожата й е много бяла и изсъхва лесно, а пък и много често се появяват пъпчици, та само това я оправя.

Диана, сега прочетох за инцидента с Любчо  Confused Дано вече да е добре и бързо да му минават всички цицини и ожулвания Hug

Ние пък онзи ден имахме инцидент с акумулаторна кола, от тези, които ги има из градовете и децата се возят с тях. Както си вървяхме по площада, изведнъж една джипка се вряза със страшна сила в количката ни. Не мога да ви кажа защо не я видях, някак си ми дойде като от небето. Добре че се заби встрани, та не удари Мишка. Родителите бяха до детето, но недостатъчно близо, та да го хванат, като виждат накъде върви. Скараха му се, но изобщо не си направиха труда да ми се извинят. Crossing Arms А аз гледам Миша- нищо й няма, не плаче, не се е ударила и тръгнах. И след пет метра виждам, че си държи обувката в ръка, явно е паднала от удара и като тръгнах да я обуя, се разплака. Милата чак тогава отреагира на случката.  А аз я успокоих и чак тогава се разтреперих, след дъжд качулка Laughing

Мегстар, дано да ти се намира възможност да почиваш повече, представям си какво е с бебе и малко дете.  Hug

# 222
Ето ме пак  Grinning,
исках да питам как е положението с тоалетната и благодарение на Мишата раzбрах. Анди си полzва гьрнето само zа игра, бута го като количка, в реzултат на което муzикалния сенzора се е раzвалил и няма муzика. На тоzи етап не раzполагам с време zа гьрне и нашето привикване ще почака.

ania zа хрема фиzиологичен раzтвор

не обичам да се оплаквам, но щом ме питате да ви оговоря, по_трудно е отколкото си представях Confused, особенно когато сьпруга ми е дежурен. Направихме детска стая zа Анди, zа да мога да кьрмя на спокойствие, но Анди не стои сам в нея, а щом види, че дьржя бебето вдига рьчички да го вzема, а на мен ми се плаче че не мога. Когато нахраня малкия гледам да наваксам прегрьдките с Анди. Надявам се бебето да се успокои когато влеzе в четвьртия месец и да не е постоянно в рьцете ми (в слинга или кенгурото)  Персонално време нямам никакво, но радостното е че вече сьм свалила 7 кг  Laughing

# 223
  • Sofia
Здравейте мами и хлапета! Отдавна не съм писала, ма дано ме помните  Blush
Савата е бесен значи по цялата си глава. Иначе го премериха 88 см. и 14 кг., което мисля си е май множко, за един месец 2 кг и 4 см... Rolling Eyes Ще се радвам да се видим на някоя среща, дано се организирате и да звъннете.
Радвама се на новите попълнения - мами и бебета. Само нещо не можах да разбера за какво сдружение събирате пари newsm78, ако може со кратце да ми кажете...
На мен другата седмица ми предстои хирургичната намеса по коремчето, та ми стискайте палци тоя път да ме закърпят добре. Малко ми е притеснено излизането от упойката, че още помня след раждането как беше.
Пращам целувки на всички  Heart Eyes

# 224
Здравейте!

Размина ни се селото в последната минута SadТака и не отидохме - няма да види детето скоро що е то селото

Тиа, както винаги и в момента върлува поредния вирус с разстройство. Все пак май по-добрия вариант е да е от зъбките, така че дано е от тях и скоро да мине.

Fairy, честито! Това си е голямо постижение HugЩе кажа на Дени да се засрами BlushСамо че да кажа, че нашето гадже не е първото майче без памперс. Една друга майка се похвали със същото постижение преди време, но не помня коя беше, защото не се включва често. Та в тази връзка, има ли все още деца, които дори не искат да седят на гърнето??? Преди време имаше и други, та се поуспокоих, ама да направя отново проверка newsm78

Ania, аз  си имам няколко рецепти за хрема от Здравния форум. Слагала съм на Дени само лучените капки и имат ефект при него. Ние също все още си влачим хремата Tired
***За водниста хрема аз правя капки от лук - настъргвам 1 глава лук и я прецеждам през памук и цедка, след това добавям същото количество преварена вода и капя по 1-2 капки в носа.
***почти цяла глава чесън се настъргва, прецежда се през марля и се добавя малко мед. / да стане като кашичка/.С тампонче за уши намазвам ноздричките на детето и той спи цяла нощ спокойно.
***при хрема - вамазвате ноздрите отвътре със захаросан мед
***В съд се слагат на котлона няколко лъжици брашно да се припичат - дишат се изпаренията.
***При хрема:
1 с.л лайка се завира в около 200 мл вода, прецежда се, на 1 к.ч. от течността се слага 1 ч.л. мед и се разбърква. От тази течност може да се капе през 30 мин. в носа.
Веднага селд капването моето дете изкрава сополките и носа се отпушва, но се иска постоянство.
***Когато на детето му е запушен носа до възглавницата му се слага обелена и разрязана клава кромид лук - диша доста по-лесно.
***лимоновия сок за хремата прави чудеса.
От едно капване нослето се изчисти и детето спа непробудно 4 часа. Проверена рецепта..
Това са от серията бабешки лекове, така че внимателно си преценете Naughty

Kamij, аз не мажа бузките на Дени с нищо. Не знам какво да те посъветвам

Мегстар, целувки на малкия дребос! Ще се справиш!  bouquet

Kroche, радвам се да те видя! Ще стискаме палци за операцията, само кажи кой ден да те мислим и после да обадиш как си Peace А за парите .... става въпрос за парите, които събирахме за подаръци на дечицата на Иви. След гласуване се реши паричките, които останаха да се преведат по сметка на Сдружението на българските майки и Юлинга тази седмица ги преведе.

Общи условия

Активация на акаунт