МАЙското дете обича без да го държат, сам́о да тича (78)

• 11 422
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Хихи, сега е ред да питам моят татко това-онова Grinning Като заговорихме за двойници, Сиска, все забравям да ти кажа - има една реклама, билборд, на някаква банка беше, та мацката от рекламата ми е едно към едно с теб - страшно готино излъчване има. Та аз пък като я видя, все за теб се сещам Grinning Аз тогава не разбрах точно какво е станало, но ти стискам палци бързо да пребориш тази мудна бюрократична машина.

# 76
  • Варна
Мартеа, на твое място щях да им спретна един скандал на тия. То бива ама те направо се оливат понякога.
Сиска, много ти е готин кечистът.
За пишлето - нищо не сме забелвали. На Иво си му и покрито изцяло и баща му не дава въобще да пипам.
За завиването - аз се похвалих, че снощи спа с чувалче без да протестира ще видим как ще е тая вечер, но въпреки чувалчето му бяха студени ръцете. И какво прави все е натикан в мен като спи има си цяло легло но предпочита да се пъхне в мен да го топля.
За пантофките - проблема при нас е, че умее да отваря ципове и няма спасение. Май трябва даизмисля и аз като Сиска някакви терлици. Каката така я носих, но бях изплела преди да се роди. Сега нямам нерви а и желание да седна пак да плета, а няма кой да ни оплете.

# 77
Здравейте,Ант, браво за гърнето,Ники нащо съвсем го отсвири.
Тиа, ама ние сме нон стоп навън,просто вчера ми беше много студено.Не съм от тези майки ,където ще си прибират детето като стане малко по студено Wink
Сиска много е сладко клипчето smile3501
Мартеа, дано всичко се реши с отоплението  Nature Sunny
Ники си се отвива, а ние си я завиваме
 Grinning
Сега отивам да оправям трапезата, чеще имаме гости  bigdance2
Лека вечер.

# 78
Сиска, нашата пишка си е покритичка отвсякъде Simple Smile ConfusedНа няколко пъти съм пускала теми все за нея, и все противоречиви отговори. Половината викат - не пипайте нищо, не дърпайте, физиологично сама ще се отлепи, половината- забелили пишоната рано. Нашто педи обаче каза, че според него на Пламен пишката няма да се отлепи сама и ни праща при някакъв професор да я отвори Sad Много ме е страх и ми се свива сърцето като знам как ще го боли. Аз продължавам да се "ослушвам", за какво не знам, със сигурност докато се ослушвам тя няма да се отлепи сама newsm78. В началото я подръпваше баща му, показала се беше наполовина главичката, после като продължихме, в никакъв случай силно, на няколко пъти се получиха нацепвания и спряхме. От тези нацепвания като че ли повече зарасна кожичката. Уф.
Ант, браво на Яворчо за гърнето!
Мартеа, тези бюрократщини за пореден път доказват колко прост народ сме. Освен да се въоръжиш с търпение...
Пламен спи в чувалче, но му окъсява и ще преминем на поларено гащеризонче за целта.

# 79
Вярно е че мненията са много противоречиви относно отварянето на пишондрите, но пък не са малко случаите, при които се налага оперативна намеса в по-натам (2-3 годинки), което вече доста стресира детето. За мен родителите, които са решили, че ще вършат тая процедура (не навивам никого, не осъждам никого, не налагам мнение дали да или не) трябва да го свършат по-рано, за да се травмира по-малко детенцето.

Деспина а някакъв вариант за пантофки с катарами? Някой да се преправят? С терлици не се ли хлъзгат дечицата? Калоян както тича из къщи, все ще има да пада... така ми се струва...

Мартеа здрави нерви трябват!    bouquet 

# 80
С терлици не се ли хлъзгат дечицата? Калоян както тича из къщи, все ще има да пада... така ми се струва...

Дени не се пързаля с терличките. Ей сега го мъчим с пантофки да ходи вкъщи, но не са му сгодни изобщо. Не е свикнал вкъщи да ходи с подметки, колкото и меки да са. Терличките са му много сгодни. Взехме от онези пантофки, които са като животинки (нашите са куче), и те може да се каже че са без подметка и също са му много удобни и ще ги използваме. Проблем е единствено, че като му ги обуем непрекъснато си вири краката, дърпа кучето за ушите и вика "Бау-бау" Laughing Ето ги - http://foto.bg/data/2637/medium/SSA44609.JPG

Ние вече сме започнали да забелзваме патката, стигнали сме до половината (не ние де, педката), а сега от половин година никакъв напредък - страх ни е да дърпаме повече. Сигурно ще и кажа на педката да я дръпне. Ще го боли милото, ама пък така - свършена работата наполовина....какъв е смисъла

# 81
Добро утро Sad

Равносметкате след около две седмици ясла е: течащ нос, свирепо разстройство, зачервено гърло и Т 37,5.  Confused

Днес я спряхме от ясла и свеки ще я гледа тези два дена... Уикенда аз естествено... Мъчно ми е за детенце  Sad Cry Cry
От няколко дена като се върне от градина все гледа са се гуши в мен, или да ме държи за ръка - а съм я пуснала, а започва луд рев и тръшкане.... Само да е гушната - доволна, щастлива, бърбори и се смее... Милото ми детенце Sad То на мен не ми е добре също и ме боли гърлото.. гаден вирусен сезон.. Представям си на нея какво й е Sad

Ама и аз съм патка... вместо да си взема болнични и да си гледам детето... ще им треперя тук непрекъснато на тъпите ми шефове Sad Аман вече от кривина....

# 82
Здравейте, мили майчета. Hug
Сиска, кечиста е много сладък. Heart EyesНавлязъл е вече сериозно в големия спорт. Wink
Относно забелването на пишока - незнам докъде сме стигнали. Rolling EyesТа съм решила другия месец като ходим на консултация да питам педката.Иначе продължавам да забелвам всяка вечер. Confused
Шуша, стискам палци детенце да се оправи по-бързо. PraynigА и щом можеш да си вземеш болнични, възползвай се.Те шефовете така или иначе все са недоволни и криви. Wink
Мартеа, съчувствам ти.Дано скоро се оправят нещата при вас.
Ант, поздравления за гърнето.  bouquet
Иначе и моя синковец не търпи чувалчета.По сто пъти на вечер ставам да го завивам.Но... поне пък носи пантофи вкъщи.Всяка сутрин след като го облека ми ги носи да му ги обувам. Heart Eyes

# 83
че като му ги обуем непрекъснато си вири краката, дърпа кучето за ушите и вика "Бау-бау"

Joy  Joy  Joy

# 84
  • София
Мартеа, дай Боже Wink Simple Smile
Добре, че таткото ви е уфатен..на нас парното ще ни излезе 7500, но след монтажа цената може да се качи или падне. Дано е второто Simple Smile Важното е, че зимата ще е топло Simple Smile
За общината, какво да ти кажа...до човек си е. Майка работи в община и винаги се връща с бонбони, защото хората са доволни от нея. Жената е съвестна, а хората някак си не вярват, че някоя общинарка не си клати краката и не иска рушвети. Така, че...бюрокрацията са самите хора, които ги мързи, та ги боли.

Ант, браво на Явор Grinning

Сиска, радвам се н ахубавите новини  Hug Любачето спи със спално чувалче, дебело и му е екстра. За следобеден сън правя, като Гуш. Увивам около кръста и гърдите пелената и подпъхвам под лактите. Така както и да се завърти е завит.

Шуша, бързо оздравяване на малката Hug И не си патка!

И Любака е с хрема, но всички около нас са така и съм спокойна...ходиме си в парка с компанията и менкаме кърпички Simple Smile Кихат в хор, даже се надкихват...мислех си, че е от зъбите, но май си е като предното вирусче и ни повтаря.
Пък нашето дЕте го е страх от гумени ботушки..най-накрая намерих, страхотни, евтини, обух му ги и той като ревна, пищи, гледа си крака...и се отказах да му ги купувам Confused

# 85
Пък нашето дЕте го е страх от гумени ботушки..най-накрая намерих, страхотни, евтини, обух му ги и той като ревна, пищи, гледа си крака...и се отказах да му ги купувам Confused
Diana какво се е уплашило детето от тези ботушки Hug
Shusha бързо оздравяване на малката принцеса, и околомен всички мами с деца на ясла разправят че така се гушкат вечер миличките Heart Eyes
Днес поне слънчице напече и веднага стопли  Nature Partly Sunny

# 86
Привет на всички майски мами и дечица!

# 87
  • София

Eхеее, къде се загубихте, бре морскииии! Направо ни бяхте забравили, признайте си! Момъкът доста порастнал и готин станал  Heart Eyes

# 88
 Хей, здравейте от нас  Grinning
 Shusha дано по-бързо да оздравеете и бързо да свикнете с яслата.Явно е голям зор,но всяко дете го понася различно,някои се адаптират по-бързо,други по-бавно,но май всички минават през периода с боледуването.Стискам палци при вас всичко да е наред.
 При нас въпроса с чувалчето е следния слагаме я едва след като заспи,защото тя като е будна не търпи такова нещо.Тъи като ние винаги я слагаме по-рано в леглото и тя прави вътре всякакви упражнения докато заспи,а чувалчето ще й пречи.След като заспи дълбоко двамата с баща й я пъхаме в чувалчето.Тя по-принцип спи дълбоко така,че не е проблем,но последните два пъти я поразбудихме и тази нощ реших да пробвам беа чувалче.Резултатът бе ,че аз цяла нощ ставах да я завивам и ръчичките все й бяха студени,така че пак ще минем на варианта с чувалчето.
 Сиска пантовките ви са много сладки,дано Дени да им свикне и найстина да ги използвате по предназначение,че сигурно са и топлички.

# 89
Оооо, Ро  bouquet

Ксения, не мога да позная Валимир на снимката от подписа ти  Crazy Къде са му бузите на детето! Издължил се е доста май Grinning

Станислава така пищи като си види якето #Crazy Претенции ли имат вече newsm78 Ще и дам аз едни претенции...

Шуша, да оздравявате Peace
Ант, браво на Явор!
Мойта мома казва "Аа" и се държи за памперса, но в повечето случаи вече е късно. Явно се усеща какво става, но сега пък не иска да сяда на гърнето.

Мартеа, дано приключите скоро с всички неуредици и да си изкарате топла и спокойна зима.
Това последното го пожелавам на всички!

Общи условия

Активация на акаунт