МАЙското дете обича без да го държат, сам́о да тича (78)

• 11 420
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и от нас.Хладничко е а? Wear Umbrella Wear Umbrella
В нас е около 22 градуса, ние сме без парно, а с радиатор Теси и духалка и съм много доволна.Радиатора е с терморегулатор и пести електроенергия.
Тиа в краяна седмицата го дават 20 градуса.  Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Sunny
Сиска радвам се ,че Дени е добре sohappy

# 46
Валя изложение изток-запад, със стена и половина външна = 16 градуса в спалнята (западна).... това неотопляемо де... да не ме ожалите че не мога да сгрея къщата  Laughing .

Ваксината за която пита Паталина е пожелание - не влиза в имунизационния календар.

Ние имахме успех с печката - конвекторна е, но по корпуса е топла - сложих я на място извън маршрута на дребния, с влизането в стаята му я показах и демонстрирах че пари... и от тогава не я е пипвал.

Бубе и ние все лазим по пода, и днес сложих едно одеало - яка вълна... не става да се завиеш... в резултат имаме няколко падания, малко нерви че това нещо е в средата на стаята....

# 47
  • София
Сиска, радвам се, че ръчичката на Дени е по-добре  Hug

Ние вече включихме печките, защото и у нас е студ.  Валя, завиждам ви за топлия апартамент. При нас и зимата и лятото си е студено. Онзи ден вечерта температурата беше 16 градуса Rolling Eyes През деня се качва до 18, което си се понася. Но след баня няма как... Но пък имаме проблем. Дребното го е страх от печките и не смее да мине покрай тях. Мрънка, идва да го преведа за ръка, проблем си е. Дано свикне.
От другата седмица започва къртене в къщи , защото ще си правим парно. Съдраха ни дупетата с цената, но решихме, че инвестицията си заслужава и то точно с тази фирма. Може би ще се наложи с Любака да се изнесем при нашите и няма да имам нет.

Иначе, дребното много ми помага Laughing Мете, хвърля си дрехите в коша за пране, днес даже простря чорапите на сушилката Grinning Не се оплаквам откъм помощници Crazy

# 48
Привет и от нас. Hug
Сиска, радвам се, че ръката на Дени е по-добре. Grinning Ще стискам палци утре да успеете с прегледа, че да ти е по-спокойно. Hug
И аз днес пуснах климатика. Crazy
Диана, блазя ти за помощника. WinkМоя синковец, освен да разбутва, друго не прави. ooooh!

# 49
Тиа, голям шофер си имаш Hug

# 50
Добро утро. Благодаря за съветите момичета, ще трябва да предприема нещо, защото детенце толкова мрънкаво и неспокойно не е било много отдавна...

Сиска, браво, че ръчичката се оправя. А ти как си, мина ли изгарянето?

ДианаТ, гот е с помощници, нали Simple Smile)) Мойта хубостница засега обича да бърше прах и се опитва да чисти с прахосмукачката Simple Smile Даже се сърди като татито й я вземе от ръцете Simple Smile

# 51
Хи хи, Шуша, и ние сме така с прахосмуча - Момчил иска да чисти сам и това е. Като реша да му я взема надава кански вой. Сестра ми се шегува, че трябва още да го науча да бърше прах и не'ам грижи с чистенето  Whistling

# 52
Здравейте, къде сте всички Thinking
Ние сме си в къщи, че навъм е доста хладно. cold cold

# 53
Тиа  май и аз ще трябва да постеля нещо на земята, но едва ли тя ще го търпи преди време пробвах и Криси го хващаше за единия край и го разнасяше подире си.
Явно ще трябва да постъпя като теб да сложа нещо по тежко.Макар че в стаята сме с ламинат персийски килим и включени климатици но пак на земята си е студено. Flutter
Patelina Shusha големи помощници си имате Heart Eyes

# 54
Да се разпишем.
През уикенда бяхме у нашите, защото таткото ни прави парно вкъщи - по-точно вътрешната инсталация. На метри сме от газта вкъщи, все някакви неуредици, до последно. Иначе сложихме навсякъде алуминиеви радиатори, газовата инсталация е направена, остава само още една бюрократщина, едно разрешение от общината освен това, и да ни свържат. Мечтая си. За скъпотията няма да отварям дума - дотук тотал=4 500. Но поне да ни е топло и дано се изплати. Досега бяхме на камина с вътрешна инсталация, но не става с дете - слугуваш на камината, сажди в стаята... Дано с газта е добре, че освен парите, ми взеха и нервичките.

Сиска, много съжалявам за случилото се! Дано Дени бързо се оправя!

Гуш, искрени поздравления, много ме радваш, шъ знаиш!
Аз продължавам да търся...

Диана, батко, м Wink

# 55
Камий недей така бре - зимъска какво ще правите? Ние направихме една разходка без количка от 5 до 7 и се прибрахме като дядо Коледа с червен нос и бузки.

Ей кви деца имат хората... чистят, подреждат.... ХВАЛА НА ТАКЪВИ  Heart Eyes

# 56
Добро утро  bouquet

Черпавам ви кафенце Heart Eyes
Днес пак е слънчево, ама щипеее... Confused

Ние май ще излезем по-рано, че малката почти няма дебели дрехи.
Станислава се сдоби с истинска кукла с коса до кръста. Тип Барби е, и е много хубава, тежка, абе в смисъл че не е куха...оф как обясних ooooh!
Младоженците се върнаха от странство и и я подариха. Май трябва да я прибера, че няма да оцелее newsm78
... Явно сте си и фотогенични, щото аз не мога да се гледам по снимките Blush

Сиска, ако не излизаше добре дали щяха да те качат на билборд, а? Wink

Иначе, дребното много ми помага Laughing Мете, хвърля си дрехите в коша за пране, днес даже простря чорапите на сушилката Grinning Не се оплаквам откъм помощници Crazy

Дианче,...ммм...една замяна... Wink

# 57
             Влизам набързо, преди да отида да си прибера детето от "Бабек". Да се похваля и аз с нещо. От една седмица насам Явор съвсем съзнателно ми казва кога му се ака ( отново става въпрос за радостта от едно л...но). Вика ми "ака, ака" и аз търча за гърнето. Слагам го, свършва си работата и това е. Култура и чудо! Също обаче трябва да отбележа обаче, че както и Мартеа писа има и много лъжливи сигнали. Често се случва да седне, пръцне 2 пъти и бяга да си играе. Но така ще се научи. На всичко обаче вика "ако", няма "пиш", няма дявол. Много съм радостна въпреки всичко! Имаме само един мъничък проблем, че не дава само да му смъкнеш чорапогащника  и панталоните до глезените и след като си свърши работата да ги обуем по бързата процедура. Почва се едно дърпане на обувки, чорапи, крещене и т.н. Накрая се предавам и остава по голи крачета. А като започна с памперса подивява,че го карам да стои на едно място. Това в рамките на десетина пъти на ден, но ще се оправим. Взех вчера памперс-гащички на Памперс( тук само такива продават) и хич, ама хич не съм доволна от тях. Не стига че са по 0,65 лв., ами и като му ги събуя изобщо не са абсорбирали като обикновенния памперс.
   Иначе сме добре, бърборим на поразия. Сега бягам! Лек ден!

# 58
  • София
Ант, браво на Явор  Party

Ема е на етап яздене на гърнето - в смисъл играе си с него и няколкото пъти когато съм се опитвала да я сложа по голо д, става веднага и сме дотам. Лошото е, че не съм с нея по цял ден и немога да го контролирам аз това обучение, днес казах на гледачката да започне да я слага всеки ден по 1-2 мин да седи на гърнето. Да видим, дано има успех. Хубавото е, че сме с парно и е много топло вкъщи, няма опастност да настине.
Установих, че Ема разбира по-добре арменския от българския, по цял ден и се говори на арменски и е логично. Забавяме проговарянето, но аз не се притеснявам толкова, ще проговори по-късно, но на двата езика, все пак баща и е арменец и трябва да го знае.  Думичките, които казва са много малко

тата - татко
на - дай и дръж
ме - мечо
баба - куче
тете - звездичката, която виси от полюлея в спалнята
"тумммте - тумммта" и "тетън - татън" - нейно си нещо, нищо не значи, просто като си говори сама това казва най-често

Иначе е мнооого любвеобилна, целува и прегръща наред. Много нежно гали бузки и после целува по носа - това го имитира от нас, с баща и така я целуваме. Нооо, може е много добре да се бие!

# 59
  • Варна
Май днес се е оправило времето и всички са на разходка.
Моите са с хрема и си седим у дома.
Да питам как ги обувате сега като стана студено тия деца. Иво не търпи нищо на краката си . До пет минути се е събул от каквото и да му обуя, а не може само по едни чорапи, защото сме на първият етаж и въпреки паркета е студено.
И да се похваля нощес спа в чувалче без да протестира. Знам че за повечето деца е нормално, но при нас си е едно малко постижение.
Дианка, браво за помощника.
Сиска, такава си сладурана на снимките, да не приказваш такива глупости. Радвам се че Дени е вече по-добре.
Браво на Явор за гърнето. Ант, аз съм чувала и от други места, че в началото като слагат децата си на гърне те искат да се събуват. Детелина като тръгна на градина и я научиха освен да смъква всичко до глезените да си вдига и блузата до мишниците и така направо полугола да ходи в тоалетна.
Катка, аз на твое място бих я прибрала куклата. Според мен след поне още една година повече ще я оцени и ще знае как да си играе с нея.
Мартеа, стискам палци да се преборите с всички бюрократи и да си имате парно.
Още нещо да се оплача Иво се е научил да вдига на сгъваемата скошара всички дюшечета и да ляга на плата отдолу, т.е. оказва се направо на земята. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт