ОСМИ клас 2020/2021 - Време не остана до финала, и осмокласната година - отлетяла!

• 32 046
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Бързо оздравяване на Митко и попътен вятър на абитуриента на Светлето. Ако изпускам някого моля да ме извини.
Звънче, страхотна реч на Робъртс, такъв тип говорене обичам Flowers Hibiscus. Добре е да им се казват неща, които да ги подготвят за реалностите в живота. Разбира се, нищо не може да ги подготви така добре, както самият живот.

# 106
Мони, да оздравява Митко! Споделям мнението на Аманда, че едва ли във фкц ще е по-различно от фег. Учебниците ги има, упражнения на пазара бол. Щом и желание има, то не е нужно да ходи по график във фкц. Чете, прави куп упражнения за затвърждаване. Ако някъде се затруднява - учители, съученици, някой приятел (твой или приятел на приятел) все ще може с 2 думи да обясни. Не вярвам да има кратери от пропуски, а всичко е от недостатъчно упражнения и просто да ги изглади. За мен курсове лятото са мъчение и грешни пари. Но аз принципно съм с такова мнение за всякакви курсове по неща, които се изучават и в училище. Изключението ми е АЕ, защото така и не случи на учители в училище по предмета (до степен, че последните 3 години нямаха нито 1 час по ае).

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 10:07 от Maria 007

# 107
  • София
Аз съм на път да успокоя собствените си напъни за учене на синковците. Големият без полагане на системни усилия е между 3 и 4 по японски, по останалите предмети е средно около 5 отново без сериозно системно учене.
На малкия пък грам не му пука за оценките - където е 2, там е и 6. Всичко прави сам ако сметне, че му е полезно и интересно. Не преписва (дано това се запази и в бъдеще).

# 108
  • гр.София
Ще видите,че повечето момчета ще дръпнат сериозно с ученето към 10-11 клас най-късно.Поне дотук наблюденията от разнородни дечурлига ми показват това.
И на мен ми е интересно абитуриентите от темата към коя област за следване или работа са се насочили.
 Браво на ФЕГ ,че осигуряват възможност за едновременно учене и на отсъстващите. При нас- тцъ.
Мама Мони,бързо да оздравява Митко!
Бети,стискам палци за хубаво време и за твоите абитуриенти.

# 109
  • София
По баловете (почти) винаги вали. И на моя валя, едно време казвахме, че така ще върви по вода. Освен с това да се успокои човек Simple Smile
Светле, много е хубав и твоят абитуриент! Жив и здрав да е!
Бързо оздравяване на Митко!
Последно от 31. всички са присъствено, нали? Моят днес има класно по мат. Като тръгнах преди малко за работа, още спеше, а уж искаше да го събудя да погледне нещо. По БЕЛ има 5, без да си дава особено зор. Въобще, тази година му мина доста лежерно.

# 110
  • София
Аманда, Мария прави сте по принцип. Обаче…Митко не е Ния. Той е мързелив и ако някой не го пришпорва сам нищо няма да направи. Едва ли дупките са толкова големи (или поне така се надявам) и може би ще е по-добре да поработи с учител за изчистване именно на тези неща. Много се притеснявам ако не се вземат мерки как ще е 9ти клас с разказвателни на френски.

# 111
  • софия
При нас днес имат 2 контролни - по английски при българския преподавател и по мат. Второто направо ще я съсипе. Май са на окръжности. Гледах, че усилено това чертаеше - в, извън разни други фигури. Решава, решава и все уж нищо не знае. Не може да стигне тази така гонена от нея отлична оценка. Само 2% ѝ трябват за ниска шестица. Не знам за какво ѝ е, но много се ядосва.
Днес трябваше да носят и музикален инструмент направен вкъщи. Естествено сподели почти вечерта между кахъренето за задачите по мат. Върнах се в 1. клас "Труд и творчество". Да живее Пинтерест!

# 112
Звънче, много интересна задача❤
Покажи де😀

# 113
  • София
Светле, честит абитуриент Balloon! Да ти е жив и здрав и да има късмет по пътя си!

# 114
  • у дома...
Мони бързо оздравяване на Митко. Сигурна съм, че и лесно ще покрие пропуските по езика, но изцяло подкрепям Аманда и Мария. Тепърва има да надграждат езиците. За лятото Ани иска да ѝ взема адаптирани книги на испански, за да не губи тренинг.

Тази година е последната в България на испанската им учителка. Класът подготвя проект, който хем да им е финален, хем да остане за спомен на Мария Тереса. Замислили са нещо като ТВ предаване. С водещ, новинарски екип, спортна рубрика, лайфстайл, представяне на испански град и традиции в Испания. И интервю с двете учителки по езика. За нас щяло да има субтитри на български.

# 115
  • София
Мама Мони, според мене пропуски е най-удачно да се наваксат с частен учител. То си е вид fine tuning, няма смисъл от курс.

Еха, Просто майка! Колко хубаво! Твоята девойка ли е главна движеща сила на този проект? Звучи ми по нейната част. 😊

# 116
  • Между гори и планини
Колко готино е това с проекта!
Аз много искам да отидем в Испания,  рода на мъжа ми датира от 1230г и произлиза от малък град в Касталия,  имали са замък, герб, като правихме проект за родословното дърво,  излязоха много любопитни исторически факти. Стивън е последният оригинален носител на фамилията.

# 117
  • о`майна лунна нощ е
Наборът се втаса нещо с жестока хрема. Решихме да проведем домашна инквизиция и му пробутахме спрей за нос с прополис, производство на регистриран пчелар. След пръскането рева около час. Много турбо бъркоч е.
Хич не му се връща за постоянно в училище, но няма начин. А сестра му тази сутрин успя да се успи здраво за училище и се появи онлайн по средата на часа. Ясно ми е, че отглеждам първообрази на ленивци -  бавноподвижни креватни бозайници от групата на пълнозъбите, разпространени в региона на Тракийската низина.

# 118
  • у дома...
Ред, моята девойка, заедно с още едно момиче, ще представят новините. По нейните думи, нещо като "Днес Джо Байдън направи еди какво си". Нали мечтае да е репортер. Учителката им по испански (българката) им е дала идея да подготвят нещо и децата здраво са се хванали с идеята. Мислят да поканят за интервю и някой от културния отдел на посолството или поне от Институт Сервантес, щото искали "истински испанец". Но това вече е леко сложно.

# 119
Светле, и аз изпуснах снимката....но пожелавам на Оги здраве и сбъднати мечти!!!
Както и на всички останали абитуриенти в групата!

Общи условия

Активация на акаунт