ОСМИ клас 2020/2021 - Време не остана до финала, и осмокласната година - отлетяла!

• 32 052
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
Звънче, много интересна задача❤
Покажи де😀
Няма що! Предпочитам да си го беше направила сама и щях да я оставя да се пече, но математиката ѝ е достатъчна. Направихме най-лесното. Със сигурност можеше да е по-хубаво и интересно, но "исках, но нямах желание". Само трябваше да купим нещо двулитрово (Куинс нещо-си - отвратително на вкус).
https://www.youtube.com/watch?v=he215SLuOLI

Просто_майка, хубаво са го замислили. Харесвам проекти - учи ги да работят в екип, да се съобразяват с друг, да приемат и обсъждат чуждо мнение.

`ТуиГ, Laughing Коризалия за хремата. Бъркочите с прополис за нос са убийствени. Веднъж съм пробвала и помня, че няма да повторя.

# 121
  • София
Бързо оздравяване на Митко! Напоследък доста хора се оплакват от разни вируси, ангина около мен. Нещо покрай затоплянето и променливото време избуяха вирусите.

# 122
Аз рано сутринта видях прекрасния младеж на Светлето.Успех и реализация на всички мечти.
                          Не ги познавам ,като бебета,но виждам красиви младежи и девойки. Някак си ти става топло и радостно когато виждаш поколението след теб.Нали на тях разчитаме за да се живее в един по-добър свят.
                         Понеже коментираме езиците та да поискам съвет - давайте добър учител по испански или курсове.Големият внук се бори с него,но никой от нас не може да помага.С граматиката няма проблем,но...му е много трудно.Препоръчайте и книги,филми ...подходящи за прохождащи в испанския. Yum В 8 клас имаха 60 часа за цяла година,а сега препускат и .... сам се мъчи без помощ.ДО - то съсипа основно изучаването на езиците и като няма у нас испанскоговорящ мъката е голяма.

# 123
Един мутиращ тийнейджърски глас ехти във всекидневната, докато обсъжда с приятелите си някакъв код...
Кипи неуморен нърдски труд Joy
И цари страшно веселие... Много се завляват докато творят някакъв безкраен цикъл. Grinning

На Митко му пожелавам да оздравява бързо, че да не изпуска училищния купон!

Просто_майка, много вълнуващ проект са замислили децата! Пожелавам им да им се получи в оптимален вариант - да си поканят най-високопоставената испаноговоряща особа! После, ако е общодостъпен, да ни покажеш и завършения проект.

`ТуиГ, за силна хрема ги карам да си правят промивки на 1 час с https://remedium.bg/tonimer-soft-sprey-za-nos-h125-ml-14106/p. Бързо да се оправя младежът!

Светле, на добър час на абитуриента! Попътен вятър в живота. Balloon

Ще видите,че повечето момчета ще дръпнат сериозно с ученето към 10-11 клас най-късно.
А дано! Grinning

# 124
  • Между гори и планини
Моя напоследък само ръмжи в стаята си. Гласът му много се промени и сега явно се кефи на тоновете и звуците които може да издава. Слава Богу,  нямаше пискливо-стържещ период, просто постепенно стана от детски в почти мъжки глас. Но е много смешно да го слушам как си ръмжи.

# 125
Да се посмеете малко със смешни страшки из живия живот.
Краен срок за предаване на задание - днес, 23:59 ч. Пише, брише, мъти.... накрая измъти. Всичко готово. Влизам в стаята, той ми се хвали, че е готов и програмата работи и междувременно shutdown-ва. Питам го: "Предаде ли?"
Той ми се усмихва, включва обратно компютъра и ми вика: "Добре, че ти казвам какво имам да правя, че да ме подсещаш какво не съм свършил!" Joy и добавя: "сега вече се чувствам истински туесар, писах код до последния момент." Grinning

# 126
  • София
Мога да допълня с разговор отпреди час в колата. Прибирам го от танци и питам как е минал денят, нещо ново в училище има ли. Първи отговор- не. Леко замисляне- ааа, по български правихме изходно. Аз- класно ли имаш предвид? Отговор- да де, класно. Аз- и какво беше? Той- ами писахме есе върху "Дон Кихот". Аз- ти подготви ли се за това класно? Той- амииии, гледах филма и знаех за какво става дума. Аз- каква беше темата на есето? Наборът- мъдрец или ...... дума, подобна на смахнат е Дон Кихот. Grin Confounded Imp

# 127
  • Между гори и планини
А и моят правил днес контролно по английски,  ама не знаел дали е класно. Вчера ми звъня да ми каже,  че има две шестици на две контролни, които нямам и идея кога са правени, явно  присъствено,  защото ги е връщала и той нямал грешки. Утре за първи път ще имат литература от не помня  кога, май последно беше онлайн.  Още са та Декамерон,  явно Хамлет и Дон Кихот ще бъдат претрупани,  имат само 4 пъти по 2 часа литература до края на учебната година и толкова български.

# 128
  • София
Мога да допълня с разговор отпреди час в колата. Прибирам го от танци и питам как е минал денят, нещо ново в училище има ли. Първи отговор- не. Леко замисляне- ааа, по български правихме изходно. Аз- класно ли имаш предвид? Отговор- да де, класно. Аз- и какво беше? Той- ами писахме есе върху "Дон Кихот". Аз- ти подготви ли се за това класно? Той- амииии, гледах филма и знаех за какво става дума. Аз- каква беше темата на есето? Наборът- мъдрец или ...... дума, подобна на смахнат е Дон Кихот. Grin Confounded Imp
Безумец? Simple Smile

# 129
Забавлявате ме рано сутрин:joy:
Отдавна е с вече мъжки глас. Много рано почнаха при него този вид промени. А дори е година по,- малък от набора на осмокласниците.  Иска ми се вече да излиза от периода на хормоналните промени и тийнейджърското отричане, но не знам...
Вчера постоя доста при мен и направо ме шокира с някои теории за смислен живот. Дано само да ме провокира, иначе  Дон Кихот при нас отива повече към дума, подобна на смахнат.
Отвори лаптопа ми и установи, че си губя времето в youtube, защото слушам само музика.
Така и не разбрах той какво точно прави в канала, но подхвърли, че многото свободно време, което има, го ползвал за по- същностни неща, като това  да разбере, че туканите имат много тънка кожа, а експерименти с карти показвали, че шимпанзетата имат по- подходяща памет за училище- зазубряли по- добре. Но това било индивидуално преживяване, егоисти са и не препредават зазубреното на другите.
Вчера направил голям пробив- вдигнал за първи път в живота си ръка в час по музика. По френски му било много лесно контролното, което сигурно означавало, че може много неща да е объркал, защото госпожата го била дала за два часа, а той свършил за един. Било за четене с разбиране и за слушане.
Резервирах за море две седмици- последната на юли и първата на август, но се дърпа и не иска да идва. Дано да го навием...

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 07:36 от Amanda.D

# 130
Наборът е с дебел глас сигурно от края на шести клас. При него сякаш нямаше такъв период да е ту с тънко, ту с дебело гласче. Не го усетих изобщо това мутиране.
Снощи неволно го слушах как говореше с негов приятел докато играеха или правеха нещо друго из мрежата. Та обясняваше моя как щели да му трябват много задълбочени знания по математика и С1 по английски. Бря... какви разговори води. Остава и да поработи за осъществяване на намеренията си. Правило ми е обаче и друг път впечатление как с мен спори, не приема доводите ми, а после с моите думи дава наставления на приятелите си.

# 131
  • о`майна лунна нощ е
И при набора сякаш неусетно гласът надебелява. Пропуснахме моментите с фалцета, но браТчета му яко го бъзикахме преди време. Разчитахме на вродения му мързел да стане и да дойде при нас, подвиквахме името му от едната стая /докато той е в другата/ и се заливахме от смях като отговаряше от там. Но ако наборът понася с телешко спокойствие такива родителски шеги и закачки, то браТчедът е учителят, от който се е образовал как да противодейства на родителските бъзикни.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 11:40 от `ТуиГ

# 132
  • София
И Митко е вече с мъжки глас и въобще и фигурата му стана мъжка, въпреки че е роден края на годината. От снощи не е вдигал температура и се надявам така да остане, за да си отиде в понеделник на училище. Много се надявам да се окаже вярно и за него, че  към 10 клас ще дръпне в училище. Остава още една учебна година при това положение Simple Smile

# 133
  • у дома...
След напъна в седми клас, всичките тези школи, уроци, изпити, отделно ученето у дома, плюс най-шантавата година евър, някакси идва нормално това отпускане тази година. Плюс, че нямат в момента двигателна сила, която да ги дърпа. Миналата година година имаха цели - постигнаха ги. И идва естественото отпускане. Нормално е, иначе ще прегорят.

Когато си поставят следващите цели, ще се мобилизират и ще ги постигнат. Ще видите, че точно така ще стане, само да сме живи и здрави! Естествено ние, като родители, искаме винаги да са "на педала". Но пък и кой не минава в енергоспестяващ режим за известно време, след като е приключил успешно някой проект? Иначе - бърнаут.

# 134
Просто майка, съгласна съм с теб, че трябва да има и" Свободно". 🙂 Не може все да тичаш, трябва и да спреш, за да поемеш въздух.
Ще се справят децата!

Аз снощи реших да отворя учебника по литература. Е, що ли ми трябваше?! През цялото време в училище се набива в главите на децата да използват правилен български език, но в същото време попадам на това:

Общи условия

Активация на акаунт