ОСМИ клас 2020/2021 - Време не остана до финала, и осмокласната година - отлетяла!

• 32 053
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Някъде в Европа...
ТуиГ, леле, да 😃..не бях съобразила. Благодаря! 😘
green_down, съжалявам, че съм те притеснила. Аз много се натъжавам като се случи нещо такова 😞..Относно организацията ти е право детето - двата дена извозването не беше наред и голяма част предпочитаха да тикат, вместо да чакат Зил-а; изнасянето на информация по микрофона - също...За снимките ще ти пиша ЛС в кой профил да ги погледнеш 😉

# 646
  • София
Невероятни са снимките на Аир. И ти, и Грийн как издържате? Браво за смелостта ви! Стон, с нетърпение чакам клипчетата – много го обичам този спорт, а Данчо Йовчев е невероятен талант.
Звън, не работим на едно място. Моите прегледи бяха в Бизнес парка.

# 647
  • Между гори и планини
Моя днес е имал класно по английски. Миналата седмица контролно правиха. Имаше е да пише за човек който го вдъхновява и писал за Румен Радев, нали е пилот, изгледал е всички клипчета с него докато пилотира.
Сега учи по български език,  усещам как една седмица ще се треса от нерви и ще съм на мента, глог и валериан, много ги преживявам всички контролни и класни.
Като капак, зеленчуковата градина е нападната от вредители , или от лошото време не се развива и ми действа депресиращо.

# 648
хаха, ако е някой фен на ББ учителят - кофти Simple Smile)))
Доня, не се шашкай, щади си здравето. Контролни/класни, голям праз. Нищо не зависи от тях. Детето си учи, добро е, възпитано, помага ти... какво повече да искаш Simple Smile

# 649
При нас предстои класна работа по БЕЛ, два часа ще бъде. Есе и тест, както и по АЕ. Спокойна съм, каквото- такова.

Не знам на къде отиват нещата в образованието ни, но щом се стига до частни уроци по математика и български във втори клас, явно не е на добре.( това по разкази на майки на деца в начален етап).

# 650
  • о`майна лунна нощ е
Абсолютно сериозно - Радев е един от най-добрите военни пилоти в България. По отношение на сегашното му амплоа единственото, което ще кажа, е, че заради него вече не гледам президенската реч на нова година. Но като военен - няма грешка. Не един от познатите ми е бил под негово командване и хората изпитват огромно уважение и до сега. Та нека пише Стивън, защото наистина има за какво.

Аз съм го ударила на уволнение. Наборът вчера каза, че тази седмица не очаква атаки с изпитвания, защото е натрупал достатъчно оценки на отделните дялове, изпитвали са го на граматика, на думи, на рекции, а имало съученици, които все още нямат оценки. Та очаква да е в периферията на бурята и друг да го отнесе.
Обаче сестра му, ох, сестра му .... Няма да ми звънне да ми се изповяда за поредната оценка 4,20 по основен предмет, но няма да пропусне да ми се обади и да пита - дойдоха ли ми дрехите от "Шейн" . Тук още не съм претръпнала, но вече шия белия флаг.

# 651
Днес съм много досадна, извинявам се за което...
Понеже дребното откакто е ваканция се чуди как да си оползотворява времето, та от няколко дни ѝ щукна да си прави опити - сипва си вода в малки съдчета, оцветява я с различни цветове, слагайки в нея малко парче хартия, предварително оцветено с флумастер, молив, тънкописец и наблюдава как се държи парчето хартия в различните цветове.
Та по този повод всички сега се забавляваме с това: https://www.youtube.com/watch?v=0g8lANs6zpQ

Наборът рече: "Ех, ако и моите часове по химия бяха такива..."

Та в този ред на мисли, Бисе, не знам на къде отива образованието ни...

# 652
  • у дома...
Гледаме с Ани предаване за многознаци и многодетни семейства по TLC. И ме пита"Представяш ли си 11 пъти да минеш през 7-ми клас и кандидатстване". Рязко поисках да си сипя...

# 653
Бисе, аз също се потресох, че голяма част от съучениците на малкия ми син ходят на уроци по математика.
Споделих на една майка, че може би ще го оставя в кварталното училище до 7 клас, но смятам да тръгне малко по-рано на уроци по математика, да не разчитам само на подготовка в седми клас, както направих с брат му. И от нея разбрах, че вече децата ходели... В трети клас. Пак закъсняхме.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 17:08 от Amanda.D

# 654
Не знам на къде отиват нещата в образованието ни, но щом се стига до частни уроци по математика и български във втори клас, явно не е на добре.( това по разкази на майки на деца в начален етап).
Да, напълно е възможно ако класната не е читава. Това са първите 4 години в училище и пропуски в този фундамент биха били фатални. Та ги разбирам хората, но по-скоро бих сменила клас и училище в такъв случай.
Има и друг момент: не винаги се касае за пропуски, а за това, че с частни уроци много семейства надграждат за влизане в математическа паралелка след 5 клас. Няма лошо, стига детето да го влече този предмет обаче. Иначе си е мъка.
Ужасно съм благодарна, че на моите се паднаха много добри преподавателки в начален курс.
И при образованието е като при всичко друго, много неща зависят от добрите кадри.

За класните: още не знам кога ще е това по МАТ. Каза, че е изрешила всичко по учебник и помагала, да се оправя. Нито мога, нито искам да се притеснявам, тя си гони задачите сама. Когато иска помощ, си казва и помагам. Но се случва все по-рядко.
Сега имат интересна тема за есе по философия - за пристрастеността и зависимостите. Дадох някои идеи, нека си ги развие сама. Много го обичам този предмет, провокира към мислене, а май и тя го харесва.

# 655
  • Между гори и планини
Гледаме с Ани предаване за многознаци и многодетни семейства по TLC. И ме пита"Представяш ли си 11 пъти да минеш през 7-ми клас и кандидатстване". Рязко поисках да си сипя...
Хаха, ужас! Кумата ми е с породени деца и синът й е набор, тая година е ред на дъщеря й. Горката!
Ние гледахме за най-стриктните родители, защото по философия учили на тая тема. Мисля, ме детето ве оцени като златната среда, която отива лееекичко към среброто.
А като много мрънка, че все чистя, му пускам поредицата за разни мизерници,  които никога не са чистили домовете си.

# 656
Айде, юруш на маслините. Упс, на гимнастиката
  https://www.facebook.com/watch/109584117582747/1150339795477440/ 
Това са част от клиповете от вчерашните финали на момчетата от нашия отбор. Надявам се да е читава връзката.

# 657
  • софия
Много добър Оги. Браво!
Снощи и аз гледах Данчо Йовчев. Страхотен човек, страхотен!

Не вървят на добре нещата, ако от втори/трети клас се ходи на уроци за компенсиране на пропуски. Не мога да си го представя. Ако е така, то няма нужда от училище.

# 658
За уроците от втори клас, мисля че проблемът е комплексен и има няколко измерения.
От една страна качествените опитни учители започват да изчезват, от друга родителите са доста заети и нямат време или желание да се занимават ежедневно вкъщи с децата и от трета, предлагането на извънучилищно образование значително се увеличи и става финансово и организационно по-достъпно и възможно.
Въпрос на избор - разбирам и двете страни. Минала съм и през помощта вкъщи и през курсове от 3ти клас. Не съжалявам и за миг нито за парите, нито за времето инвестирано в начинанието - изплатиха се многократно, не само като знания, но и като връзка с преподавателя, организация, самостоятелност и изграждане на характера.

# 659
  • Между гори и планини
Браво на Оги! Само него гледах! Зад минута съчетание се крие къртовски,  упорит труд! Браво!
Относно уроците, аз активно помагах и проверявах домашни до тая година. Дори, ако сега седна и чета, вероятно ще мога пак. Но математиката я оставих на учителката,  по български взима урок 1 път седмично само, а му трябва повече. За това прави много упражнения,  които аз проверявам. Волю - неволю,  научих материала.
Иначе Стиви имаше съученици които ходеха на школи и уроци по математика и английски от първи клас и то не защото им е зле преподавано, или са глупави, а заради родителски амбиции.  По темата реферат мога да напиша. Аз бах най-неамбициозната майка в класа 🙄

Общи условия

Активация на акаунт