100-те Национални туристически обекта – 6-а тема

• 57 826
  • 501
  •   1
Отговори
# 480
  • shumen
Ceci,мисля,че е възможно.Ние сме ходили,но не помня какъв ден беше.

# 481
  • Пловдив
Мислим след разглеждане на Дряново, Дряновски манастир и пещера Бачо Киро, да останем за една нощувка в Дряново и на другия ден да продължим към Боженци.. Някой с препоръка къде да отседнем?

# 482
Мислим след разглеждане на Дряново, Дряновски манастир и пещера Бачо Киро, да останем за една нощувка в Дряново и на другия ден да продължим към Боженци.. Някой с препоръка къде да отседнем?
Привет,
Аз съм спала в Боженци в Капитановата къща. Има голям чардак с уникален изглед към Стара планина и калдъръмените улички на селото. Имат механа и готвят супер. Минус беше липсата на климатик (поне в моята стая), както и комарник. Спането беше кофти, защото ми беше горещо, а от комарите не можех да отворя прозорец

# 483
  • in Wonderland
Много пъти сме били в района на Кърджали и все не оставаше време да идем на Перперикон, но тази седмица вече успяхме.
Много ми хареса, поддържано, красиво и много митично място.
Скрит текст:

# 484

Слагам в спойлер, за да не решите, че е рeклама.
Скрит текст:
В Хотел Антик сме спали ние преди време като ходихме в Дряново. Много ни хареса - чисто, хубаво и ресторант има. Единственият проблем беше, че чаршафите бяха някакъв изкуственяк.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 23:59 от delia

# 485
За Дряново препоръчвам хотел “ВСК Кентавър”. Имат много хубав топъл външен басейн и закуската беше също много добра.

# 486
  • Русе
И ние сме в района Кърджали и ние харесахме Перперикон Simple Smile

# 487
  • Горна Оряховица
Здравейте, може ли информация къде се публикуват списъци с имената на участници за награди с брознови и сребърни значки? Като ходихме да вземем значките, казаха да следим списъците в август месец, но нещо не откривам.

# 488
Публикуват ги на сайта на БТС, но тегленето мисля е в края на август и може все още да не е минало за тази година. Виждам, че още стоят за 2023 - 2024.

https://www.btsbg.org/nacionalni-dvizheniya/100-nacionalni-turisticheski-obekta

# 489
  • Бургас / Славейков
Здравейте, може ли информация къде се публикуват списъци с имената на участници за награди с брознови и сребърни значки? Като ходихме да вземем значките, казаха да следим списъците в август месец, но нещо не откривам.
Следя и аз за списъците имаме две книжки с по 100печата ,взех вече значките .Успех и на вас .

# 490
Здравейте,

Вчера бяхме до Враца, като това не ни е първо посещение и много харесвам града и околията, и определено има какво да се види и къде да се разходите.
Преди време сме ходили до Леденика и е впечатляваща пещара, не забравяйте да си вземете яке. Отпред имаше и нещо като кът за деца.
РИМ има цяла зала посветена на Рогозенското съкровище, има и част посветена на АЕЦ Козлодуй.
Центърът е много приятен, а заобикалящия Балкан правят нещата още по-красиви.
Миналата седмица ходихме до Черепишкия манастир, честно казано за мен не беше особенно впечатляващ, а на места и доста запуснат.
Вчера се качихме до Дядо Йоцо, определено си заслужаваше шофирането през дефилето. Минахме да видим Ритлите и после до къщата на баба Илийца, която за съжаление се оказа в обедна почивка, а нямахме време да чакаме.
На връщане към вкъщи се отбихме и при Калето в Мездра. Нищо впечатляващо честно казано, не бих посетила отново.
Някой има ли представа какво се случва с марките и стикерите на НД-Обичам България ? Супер трудно се намират, дори и на местата, където се предполага да ги продават.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 16:42 от KristinaGeorgieva1994

# 491
Още една идея за уикенд разходка - Кюстендил.
Вековните секвой наистина за забележителни и красиви, не ги пропускайте.
Крепост Хисърлъка също, личи си че я поддържат и е приятно и красиво местенце за разходка. Има и къде да хапнете.
Галерия "Майстора" - Дори и да не сте от най-големите почитатели на изкуството, творбите на Майстора са част от историята и култура ни.
Отделете време и на музей на Димитър Пешев и ако не знаете какво е направил се запознайте с делото му.

# 492
За секвоите четох,че най-големите в България са в парка в Сандански...

# 493
За секвоите четох,че най-големите в България са в парка в Сандански...

Най-старите секвои в България са на 130 години и са в село Богослов.  (семена от Калифорния)
Секвоята изглежда внушително и доста преди да е на 100 години пък какво да говорим за стотици.
Hands Plus1

# 494
Не е от 100-те НТО, но тази събота посетих с. Медвен и къщата на Захари Стоянов. Запустели и забравени места, но къщата има хубава, поддържана градина с много нацъфтели китки. Бедна експозиция от към артефакти за Захари Стоянов , но научих още един любопитен факт за него - бил е член на Русенската масонска ложа.  Посетете и се вдъхновете !

Общи условия

Активация на акаунт