Как да продължа напред?

• 10 776
  • 205
  •   1
Отговори
# 195
Не си виновен, бе, човек, просто си направил лошо вложение, случва се на всеки. Като всичките пари в една банка и тя вземе та фалира. Simple Smile Като е жив и здрав човек, и иска, винаги ще намери начин да излезе от ситуацията, животът е пред теб. Клише е, ама е верно, щото си е така. Хубаво е, че не продължаваш да мрънкотиш, че си в дупката, все пак главата си я вдигнал. И това ще мине и замине, като много други неща. И друго ще дойде, ама в никакъв случай не седиш и чакаш. Нали знаеш, животът си е борба, наготово малко неща се дават. Другото е както си го направиш!

# 196
  • По света и у нас
Ами добре - не можел да се запознава онлайн, не можел да възобнови връзка с старите познати, не можел и нови познанства да завърже, ми тогава стой си сам, явно това искаш. И искаш да те съжаляваме.
Често зад “не мога” стои “не искам”. Нищо чудно, че мацката е отлетяла от теб. И няма да завъдиш нова, защото си депресант.
Кой ще иска да седи с такъв?
Аз имам още идеи за теб но няма да се хабя. Хайде приятно темерутстване.

# 197
Скоев, имаш ли някакви интереси? Извинявай ако си писал, не съм чела всички мнения.
*Ако имаш хоби си намери група във фейса със сходни интереси.
Пиши из темите, станеш ли по-разпознаваем и ще видиш как лесно ще завържеш и страничен разговор с хората.

*Из фейса има и групи за организирани масови събития.
Примерно пролетта се организираха хора за засаждане на дръвчета, за чистене на боклук от дадена местност и т.н. Ако имаш интерес към подобни събития отиваш, заприказваш се с по-опитните или с онези, които снимат случващото се. Молиш ги за контакти за да получиш снимките след това, после като им пишеш за снимките се заприказваш за събитието и виждаш дали човека отсреща е по-приказлив и може да бъде някакъв събеседник.

*Пътуване/Почивка.
Отивай на някоя организирана екскурзия. Хем ще си оползотвориш малко отпуската, хем ще си в група с нови хора и вероятността да захванеш приказка с някого е голяма.
Друг вариант е да отидеш някъде - на море в бунгало, на палатка, в някоя планинска хижа ... На такива места в 90% от случаите хората са отворени за нови приятелства и дори да си по-дръпнат, ако не стоиш скрит в стаята те сами ще те повикат да се присъединиш към тях. От там насетне зависи от теб дали ще се справиш с разговорите Simple Smile
Отделно може да пътуваш до град, в който имаш някой стар приятел/познат и просто да му пишеш 'Ей, в град Х съм. Ще се радвам да се видим за по кафе'.

*Спорт.
Ходи на фитнес ако ти харесва. И там има приказливи хора.
Колоезденето е идеален вариант за организиране на група. С малко писане из групи за колоездачи да речем можеш да си намериш 2-3 човека за по-дълги разстояния уикенда да речем.

*Куче.
Кучкарите често създават приятелски отношения със себеподобни.

Отделно игнорирай бившата. Подобно поведение е типично за някои жени, и винаги в свързано с едно - да поддържа спомена за себе си за да има вратичка за действие ако с новия не се получи.

# 198
Ами добре - не можел да се запознава онлайн, не можел да възобнови връзка с старите познати, не можел и нови познанства да завърже, ми тогава стой си сам, явно това искаш. И искаш да те съжаляваме.
Често зад “не мога” стои “не искам”. Нищо чудно, че мацката е отлетяла от теб. И няма да завъдиш нова, защото си депресант.

Подкрепям. И аэ аамо самосъжаление и поэиция на жертва усещам, даже не депресия точно, ами настройка эа живот като цяло. Това е иэключително отблъскващо. Има шанс да се поправи и то голям, но никаква готовност да поеме нещата в свои ръце, може би эащото не му е навик.

Според мен само спортът и спортния дух могат да го оправят това състояние, но аэ и съм леко преубедена-отпуснати, неэаинтересовани, неспортни хора, които пият всекидневно бира не ме привличат по условие. Joy Сигурна съм, че ако тръгнеш да тренираш и направиш хубаво тяло, със сигурност има какво да подобриш по външността си, не саао ще ти потръгне, ами и ще се эапоэнаеш с нови хора. По фитнесите/груповите тренировки шанс эа комуникация бол. Има и спортни групи в нета на бегачи, эа други спортове и т.н.

# 199
Ако темата беше пусната от жена, досега да е наругана, че е паразит, който не може да живее без гостоприемник - съвсем както е в урока по биология от основното образование Simple Smile Че е патологично прилепчива, задушила е другия във връзката и пр.

# 200
Наистина мелодраматизма идва в повече и цялата работа да нямаш познати дори е прекалено странна.
На всичкото отгоре звучиш като някаква претенция Simple Smile ша ма прощаваш. Ти това не правиш щото ще развалиш семейство, ти онова не правиш щото те геймъри ... ми не ходи и в планината, защото евентуално може да настъпиш клечка. Това да пазиш връзката/двойката на други са детинщини - кой каквото има и цени си го пази, ти гледай себе си.
Та ако се чудиш защо така те понападнахме - дразнещи са фазите, които демонстрираш от "аз отдадения на 100% зарязан" сега го играеш "аз добрия самотник с кръгла нула познати". Пък го дава и претенциозен и свенлив.

Значи човек е образно като мишена - има близки и роднини, втори кръг е приятели и колеги с които се разбита, трети кръг съседи и хора с които се е посприятелил в живота си, после следват хора които поздравява, бивши съученици, работещи някога заеднон, бивши на познати. Не вярвам чак толкова да ти е празна мишената и ни един да няма с който да спреш да поговориш и да опиташ да скъсиш дистанцията.

# 201
PrimaDonna
Скрит текст:

snowwhite12
Скрит текст:
Подкрепям. И аэ аамо самосъжаление и поэиция на жертва усещам, даже не депресия точно, ами настройка эа живот като цяло. Това е иэключително отблъскващо. Има шанс да се поправи и то голям, но никаква готовност да поеме нещата в свои ръце, може би эащото не му е навик.

Според мен само спортът и спортния дух могат да го оправят това състояние, но аэ и съм леко преубедена-отпуснати, неэаинтересовани, неспортни хора, които пият всекидневно бира не ме привличат по условие. Joy Сигурна съм, че ако тръгнеш да тренираш и направиш хубаво тяло, със сигурност има какво да подобриш по външността си, не саао ще ти потръгне, ами и ще се эапоэнаеш с нови хора. По фитнесите/груповите тренировки шанс эа комуникация бол. Има и спортни групи в нета на бегачи, эа други спортове и т.н.

the Дорис
Скрит текст:
Наистина мелодраматизма идва в повече и цялата работа да нямаш познати дори е прекалено странна.
На всичкото отгоре звучиш като някаква претенция Simple Smile ша ма прощаваш. Ти това не правиш щото ще развалиш семейство, ти онова не правиш щото те геймъри ... ми не ходи и в планината, защото евентуално може да настъпиш клечка. Това да пазиш връзката/двойката на други са детинщини - кой каквото има и цени си го пази, ти гледай себе си.
Та ако се чудиш защо така те понападнахме - дразнещи са фазите, които демонстрираш от "аз отдадения на 100% зарязан" сега го играеш "аз добрия самотник с кръгла нула познати". Пък го дава и претенциозен и свенлив.

Значи човек е образно като мишена - има близки и роднини, втори кръг е приятели и колеги с които се разбита, трети кръг съседи и хора с които се е посприятелил в живота си, после следват хора които поздравява, бивши съученици, работещи някога заеднон, бивши на познати. Не вярвам чак толкова да ти е празна мишената и ни един да няма с който да спреш да поговориш и да опиташ да скъсиш дистанцията.

Здравейте,
съжалявам, че така разбирате нещата, нямам за цел да ме съжалявате, просто искам да споделя нещата такива каквито са. Преди тази връзка, аз си имах всичко/така да се каже/, но както вече знаете не е така. Както споменах по-горе близките са извън пределите на България - връзката е по телефон или социални мрежи. Не знам, защо си мислите, че съм бил такъв и във връзката ми, просто в момента както се казва, паднал духом човек, и малко по-малко гледа да си стъпи на краката /в голяма част, благодарение на вас/. Като човек който няма с кой да сподели е нормално да пиша във форум, колкото и зле да звучи, просто искаш да си споделиш мъката. Във връзка с по-горе написаното от мен, че не искам да развалявам връзка на друг човек и т.н. искам да кажа, че, нямам желание, разбирам,че всеки човек сам си отговаря за тези неща, да ги пази или съхранява, но въпреки това, както са казали хората: Не прави това, което на теб не искаш да ти го направят, за това мисля, че така е правилно и редно. Може би за тези години нещата доста са се променили и в момента може това да е грешно нямам си идея. Благодаря Ви за по-горе написаните неща, нямам проблем от нападките, те дори са по-опресняващи.

_Зизy_
Скрит текст:
Скоев, имаш ли някакви интереси? Извинявай ако си писал, не съм чела всички мнения.
*Ако имаш хоби си намери група във фейса със сходни интереси.
Пиши из темите, станеш ли по-разпознаваем и ще видиш как лесно ще завържеш и страничен разговор с хората.

*Из фейса има и групи за организирани масови събития.
Примерно пролетта се организираха хора за засаждане на дръвчета, за чистене на боклук от дадена местност и т.н. Ако имаш интерес към подобни събития отиваш, заприказваш се с по-опитните или с онези, които снимат случващото се. Молиш ги за контакти за да получиш снимките след това, после като им пишеш за снимките се заприказваш за събитието и виждаш дали човека отсреща е по-приказлив и може да бъде някакъв събеседник.

*Пътуване/Почивка.
Отивай на някоя организирана екскурзия. Хем ще си оползотвориш малко отпуската, хем ще си в група с нови хора и вероятността да захванеш приказка с някого е голяма.
Друг вариант е да отидеш някъде - на море в бунгало, на палатка, в някоя планинска хижа ... На такива места в 90% от случаите хората са отворени за нови приятелства и дори да си по-дръпнат, ако не стоиш скрит в стаята те сами ще те повикат да се присъединиш към тях. От там насетне зависи от теб дали ще се справиш с разговорите Simple Smile
Отделно може да пътуваш до град, в който имаш някой стар приятел/познат и просто да му пишеш 'Ей, в град Х съм. Ще се радвам да се видим за по кафе'.

*Спорт.
Ходи на фитнес ако ти харесва. И там има приказливи хора.
Колоезденето е идеален вариант за организиране на група. С малко писане из групи за колоездачи да речем можеш да си намериш 2-3 човека за по-дълги разстояния уикенда да речем.

*Куче.
Кучкарите често създават приятелски отношения със себеподобни.

Отделно игнорирай бившата. Подобно поведение е типично за някои жени, и винаги в свързано с едно - да поддържа спомена за себе си за да има вратичка за действие ако с новия не се получи.

Благодаря много Simple Smile

# 202
Aми въпрос на гледна точка е skoev, дали някой ти взема гаджето или дарваш на някого щастието и го измъкваш от ужасни отношения. Разваляш връзка само ако са двама човека, които са щастливи и ти зорлем се вреш. А в социалните медии това няма как да стане - с който се запознаеш там е преценил, че търси нещо ново, а защо го прави си е негова/тяхна работа.
Но хайде да не разводняваме темата!

Сега си на момента "Как да създам нови познанства и приятелства?". Приятелства се създават трудно и точно за това ти писах за мишената на отношенията. Трябва от по-крайните ръгове да придърпаш в по-вътрешните.

Eто ти още един вариант - под статията има много хора, които са писали, че са ужасно самотни - свържи се с някой от тях и се опитай да сте си взаимно полезни - https://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/samota/
Направи си собствено търсене в Интернет на думи като "самотен съм" и вземи, че ти пък се погрижи за тези хора, свържи се, помогни им и на тях и на себе си да прескочат пропастта на самотата. Създай група на такива ако щеш и имайте къде да се видите и с кого да поговорите. Звучи ти отчаяно? Ами не - все някой трябва да организира и опита да направи нещо. Защо не ти?

Ти си добър човек и обичаш да се грижиш и помагаш. Има много каузи, в които може да се включиш и всички там са непознати, дори и да не те обогати с нови приятели ще се чувстваш добре - https://timeheroes.org/bg/browse?fbclid=IwAR3WbILk__1nIS5ejlsGaf … 7s5AkUd9yLBFCEld4. Каузите на Лео пак са такива - http://pomagaite.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%86% … %B8-%D0%BF%D0%BE/

В приютите за животни има доброволци за разходки на кучетата. Пак се събираме големи тумби.
Запиши се доброволец в болница, дом, институция. Да ще ти краде от свободното време, но ще срещнеш неверотно добри и свестни хора.

Проблемът ти /извинявай, че те анализирам и приеми, че я съм права я не/ е, че си инертен. Просто се пускаш по най-малкото съпротивление и оставяш живота и хората в него да ти се случват. Имах близък познат като теб. Той остана сам на 60 години и се оказа, че след развода можел и приятели да създава и поддържа и да намира компании и среда. Просто живота му тегли един шут, за да го накара да се размърда. 

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 11:33 от the Дорис

# 203
Aми въпрос на гледна точка е skoev, дали някой ти взема гаджето или дарваш на някого щастието и го измъкваш от ужасни отношения. Разваляш връзка само ако са двама човека, които са щастливи и ти зорлем се вреш. А в социалните медии това няма как да стане - с който се запознаеш там е преценил, че търси нещо ново, а защо го прави си е негова/тяхна работа.
Но хайде да не разводняваме темата!

Сега си на момента "Как да създам нови познанства и приятелства?". Приятелства се създават трудно и точно за това ти писах за мишената на отношенията. Трябва от по-крайните ръгове да придърпаш в по-вътрешните.

В момента съм точно на това положение с новите запознаства и приятелството.
Благодаря много за съвета с придърпването, не бял се замислял за това честно казано.

# 204
Пич, тва с развалянето на връзка си го избий от главата. Твоята връзка няма как друг да я развали, ако вие двамата не го позволите. Както и ти не можеш да развалиш чужда, ако жената в нея не го допусне. Така че действай и не си набивай в главата излишни ограничения. За останалото- получи достатъчно добри идеи, вече ти ако връзваш кусур на всичко, ясно че няма да стане. Да ти кажа- ако сам не се измъкнеш от дупката, никой друг няма да го направи, дори и да се намери такъв да го иска.

# 205
Всчики имате право, стига толкова със страдание, ниска само оценка, един живот имам, трябва да го живея като хората. Благодаря Ви на всички, много ми помогнахте. Вече почвам да живея, а не просто да съществувам. Админите могат да заключват темата и благодаря на всички които отделиха от времето си, за да помогнат на напълно непознат.

Хубав ден и приятна събота и неделя на всички.

Общи условия

Активация на акаунт