Кой да гледа детето

• 7 122
  • 116
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша със няколко въпроса или по скоро тема, която ми се върти в главата от известно време насам.

Покрай мен няколко двойки се разделиха вече по ред причини. Това, което наблюдавах в тях е, че бащата в повечето време си гледаше детето/децата. Което ме води към въпроса нова мода ли е вече майките да си гледат децата по-малко? При мен е подобен случай. Разведен съм, като основната причина е, че аз гледах основно детето откакто се е родило.

Друг пример е двойка около мен и давам пример какво се е случвало ( това, което са ми казвали ) бащата приспива детето, а майка му излиза вечерта и се прибира чак на сутринта. Нормално ли е това? Не говоря за еднократни случай, а за редовно действие.

Семействата са млади и за съжаление с деца на около 3-4 години.

Защо бащите са станали по-грижовни? Защо майките не си гледат децата?

# 1
Смени си обкръжението бих казала аз.
Край мен подобни случаи няма.
Ако има разводи - то бащата си развява коня и майката се грижи за децата. Това, което ти описваш никога не съм го виждала.

# 2
Това са си отношения, уредени между двамата родители. Динамиката в различните семейства е различна. Отстрани може да изглежда по един начин, а в действителност може да е нещо съвсем различно и да няма нищо укоримо. Не бих си позволила крайни изказвания и генерализации като “майките не си гледат децата”.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 03:58 от Rebel Rebel

# 3
  • София
Доста тролско-провокативна тема.
Бащите не са малоумни, че да не могат да гледат собствените си деца.

# 4
  • София
Запазват се тези семейства, в които двамата са партньори, а не единият да прави нещо, другият да хойка. Независимо от пола.
И двамата е добре да си гледат децата, защото не са само на единия. И за дома важи това. Но и за общуването между двамата, защото те не са само родители, но не са и свободни електрони.
Баланс трябва и комуникация.
Надали обаче разводите са, понеже единият гледа децата. Wink Вероятно са поради отсъствието на другия.
Полът няма значение.

# 5
  • София
Ха, миналата година с жена ти сте си взимали отпуск, за да ходите на спа, пък тази вече си разведен, защото си си гледал детето.

За лъжите трябва повече акъл.

# 6
Ха, миналата година с жена ти сте си взимали отпуск, за да ходите на спа, пък тази вече си разведен, защото си си гледал детето.

За лъжите трябва повече акъл.

Препречотох първия пост.
Да, това беше много забавно - развели се защото гледал детето.

# 7
  • София
Защо бащите са станали по-грижовни? Защо майките не си гледат децата?

Щото са много гадни тия майки, мноооооого гадни, ужас, ужас! Добре, че бащите са толкова читави, че за оцелее поколението!

Предполагам, че това се търсеше с тази тема. Надявам се, че се справих добре и сега можеш да спиш добре.

# 8
Интересна тема но всичко е строго индивидуално.Мисля че и законодателство в България трябва да се промени.ЗАЩО?В доста странни включително и в Турция се въвежда майчинство и за бащите .И ,да съгласна съм че всичко е строго индивидуално.Покрай мен има бащи (разведени), които си търсят децата и искат да си ги гледат ,а жените са проблемните.

# 9
  • София
Даниела, у нас бащите също имат право на отпуск за отглеждане на дете.

# 10
  • волно калдъръмче
И кво стана: на жената не й харесва да я действат като инкубатор, да чисти и обслужва 24/7, ами ти даде за малко детето, за да отиде на бар и ти опищя орталъка. След като мине еуфорията, започват самостоятелните почивки.

Най-сигурна е боса, бремнна и до печката. И без пукнат лев. Така няма къде да ти бяга. Аман от недорасляци начи!

# 11
Къде се децата сега ,като  е толкова калпава майка? Кой ги гледа? Децата имат нужда от двамата си родители постоянно. Като не стават родителите - страдат децата.

# 12
Къде се децата сега ,като  е толкова калпава майка? Кой ги гледа? Децата имат нужда от двамата си родители постоянно. Като не стават родителите - страдат децата.

Калпава - друг път. При майката са си със сигурност.

# 13
е, беснее по цели нощи според автора, аз чета написаното и питам.

# 14
  • София
На “защо майките не СИ гледат децата?” какво да отговориш?! 😂

Защото нито фурната, нито мивката, нито децата са СИ нейни.

Общи условия

Активация на акаунт