Жалба

• 2 313
  • 57
  •   1
Отговори
Здравейте.
Къде може да се подаде жалба за дете, което не се извежда по цял ден в продължение на месеци?
Работя хоум офис и го чувам по цял ден в съседския апартамент, досега 1 път не са го извеждали.
Това отнема правото му на социализация?! Детето е затворено 24/7.

# 1
Колко е голямо детето?

# 2
Ами вие добре рабтите хоум офис, но самата вие не излизате ли?
Ако и майката е като вас дали пък не го разхождат, когато вас ви няма?

# 3
  • Пловдив
Не се занимавайте с глупости! Децата са шумни, но не можете да задължите някой да си разхожда дете по улиците, защото вие работите от вкъщи.

# 4
Работа от 9-19:00. Майката не го извежда преди това със сигурност 😃 след това също.
Аз излизам, но за да питам, значи съм си направила изводите, че това дете НЕ се извежда с месеци! Не знам на колко е защото  никога не съм го виждала, но предполагам около 3-4г.

# 5
На 4 години вече нали има задължителна предучилищна подготовка? Би трябвало да посещава детска градина.

# 6
А как знаете, че не са няколко деца - над вас, под вас?

Така както го писвате изглежда доста грозно - не знаете какво е това дете, какви нужди има /може да е болно, лежащо, с проблеми или родителите да са така/ обаче сте сигурна, че не го извеждат и ще викате социална служба!
Те какво да ви отговорят със сигнал към НСБОП, че са решили че продавате и вземате наркотици, защото изглеждате странно и с червени очи /от компютъра/?

Принципно смятам, че обществото трябва да е нащрек за занемарени и необгрижване деца, но преди да подавате жалба и тя да бъде просто донос е редно да знаете кои са хората, кое е детето, години, друг съгласен ли е с вас, че детето не се извежда наистина. Защото вие може да го чувате сутрин, обед и вечер, но да е било навън няколко пъти по половин-един час.

Ето - Великден е - занесете яйца и козунаци и ще се запознаете и разберете дали наистина има нужда от помощ.

# 7
Какво му отнемат или не неговите родители, не е твоя работа. Деца са,ще шумят. Или свикваш,или си купуваш къща в гората! Ти не пуска ли наскоро подобна тема? Тогава всички ти написаха,че можеш да имаш претенции от 14 до 16ч и след 23ч през лятото. Толкова.

# 8
Децата са си деца, могат и да са шумни, но не по 16 часа в денонощие, не и нонстоп.
От вкъщи е трудно да се работи хоум офис, факт.

# 9
Направих си труда да видя дали е пускала подобна тема и не намерих.

Ако за момент приемем, че авторката е права, то това е дете в риск. И не разбирам защо така я нападнахте. В почти всички случай на деца в риск, някой е забелязал и уведомил социалните. А тяхна работа е да преценят дали сигнала е достоверен и детето наистина е  в риск.

ПС И аз си мисля, че е добре първо да се знае, дали детето е с увреждания, на легло и т.н. И да се знае със сигурност дали наистина не го извеждат.
Идеята да се използва Великден, да се занесат яйца, козунак, ми изглежда много добра.
Странно ми е, как човек не познава съседите си.

# 10
За кое е в риск детето? Защото според нея,детето не се извежда навън? Това сериозно ли е?
 Ами те и моите съседи трябва да викат социалните,понеже сина ми е много болен от три седмици и си е вкъщи по цял ден.....
Ако чува да плаче,крясъци,да се съмнява за тормоз или че го спукват от бой,да извика социалните. Ама защото според нея не излизало навън....

# 11
Тя очевидно иска тишина и спокойствие докато работи, т.е. детето да не си е вкъщи.

# 12
Ами какво ако пусне сигнал. Да проверят и ако всичко е наред, няма да има проблеми. А ако не е... нали.
Децата с увреждания наистина ли не излизат? Нещо се съмнявам.
Майката на БНД беше лежащо болна, той осигури инвалидна количка да я извежда.

# 13
Ако реално детето не е извеждано с месеци, може да подадете сигнал в Закрила на детето.
А другите какво я нападате? Щом тича и се чува, значи не е болно до степен, че не може да излиза. Може пък родителите да са някакви пияници.

# 14
И те ли не излизат?

Общи условия

Активация на акаунт