Жалба

• 2 328
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
И аз подозирам, че това е потребителката от миналата тема, но с различен никнейм.
Историята е едно към едно - работи хоум офис и има шумно съседско дете, което не е извеждано по цял ден. В другата тема просто децата бяха две (пак ориентировъчно на 3-4г).

Щом се натъртва пак за хоум офиса, значи реално проблемът не е, че авторката се е загрижила за социализацията на изтормозеното дете, а че й пречи да работи. Хора, не разбрахте ли, че при хоум офиса никой не ви е длъжен да ви пази тишина извън определените часове (14-16 и след 22/23ч). Щом ви е шумно вкъщи, винаги можете да работите в офиса.
Няма задължение по закон, че децата трябва да се извеждат. Те могат да се извеждат на разходка (в гората) и пак да не се социализират, ама тогава нямаше да пускате тази тема.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 00:13 от Brin de muguet

# 16
В закона изрично не е написано и че трябва да се хранят и къпят децата. Обаче някакси се подразбира.

# 17
Никой няма да откликне на сигнал "В съседния апартамент има някакво дете, което не знам с кого живее, нищо не знам за него, но според мен не го извеждат."

# 18
  • Варна
Зависи как е представен сигнала. Може и да откликнат. А авторката вместо да пише тук, да вземе да попита Гугъл. Със сигурност ще намери отговор на въпроса си без да я изядат с парцалите.

На мнението на Лори съм.

# 19
Авторката никога не го е виждала това съседско дете,но предположи,че е на 3-4г,което от месеци не е извеждано,сигурно и родителите му не познава,вероятно и тях никога не е виждала....

# 20
Brin de muguet Аа, значи родителите не са длъжни да се съобразяват с другите, а хората, които работят от вкъщи, или например са болни или са в отпуск, са длъжни да търпят по цял ден шума от детето. Така ли?

# 21
  • Sofia
Хайде да се повторя от миналата тема.
Кои са тези месеци, през които не е извеждано детето? Ми то доскоро беше студено, имаше силен вятър и валеше, даже сняг имаше в началото на месеца. Всички площадки около нас бяха пусти. Тоест едва ли е единствената, която не си е извеждала детето тези месеци. Едва наскоро започнаха да се връщат децата по площадките. И какво - ще подадем жалба масово срещу всички тези родители, че не са си извеждали децата по площадките зимните месеци ли!

BellaSv, не съм казала подобно нещо. За да работиш ХО, трябва да имаш условия за това. Ако не ти се получава да работиш хоум офис (все пак това е жилищна сграда),  винаги го има вариантът на място в офиса - там няма деца, ремонти, лаещи кучета и гърмящи телевизори

# 22
И да го извежда като е студено за колко време? 30мин до час,после пак вкъщи. Къде ще обикалят в студа,че съседката хоум офис да е на спокойствие? Аз примерно не стъпвам в детски кът,заради болните деца, които водят там. Моя и без това всеки месец е болен по 10 дни,само това ми трябва,и да се чудя къде да отида,че да не ми извикат социалните,че не си извеждам детето....

# 23
  • София
Сигурна съм, че чета тази тема за втори път.
Вероятно детето се извежда, но все пак не са летни месеци и едва ли могат да стоят повече от два часа навън. Ако детето/децата са по-шумни, може недостатъчно да й се вижда на авторката, но това не е повод за жалба.

# 24
  • София
Никой няма да откликне на сигнал "В съседния апартамент има някакво дете, което не знам с кого живее, нищо не знам за него, но според мен не го извеждат."
Направо е смехотворно това.
Авторката се сърди, че съседите й пречат да превърне жилищния блок в офис сграда.

Ето я другата й тема - https://bg-mam.ma/t/1763292

# 25
Аз на нашите съседи детето съм виждала да го извеждат два или три пъти защото просто се движим в различни часови пояси, а с ММ и двамата сме хоумофис. Човек преди да има собствени деца има 333 теории как се гледат. Като заима свои не му остава нито една за своите, пък какво остава за чуждите. Мисля, че авторката е по-добре да обърне внимание на себе си и на собствения си душевен комфорт, отколкото да  съди прибързано. Тя не знае нищо нито за тях нито за детето. Какви ли не случаи съм виждала, които изглеждат отстрани странно, като не знаеш какво се случва в къщата на съседите.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 00:06 от _re_ge

# 26
Тази авторка си е за бан.
Има два профила, пише в едни и същи теми. Дори пуска сходни теми от двата профила. Психарска история.

Ако наистина е бременна, да се моли на нея да не и викнат социлните.

# 27
Не ми се вярва да не са го извеждали досега.Имам дете на 2 години, което не се спира.То и на мен тогава да викат социалните. Днес пак вали и няма да може да сме навън. За целия ден когато е хубаво  времето имаме 4 часа разходка и 2 часа сън. Колкото и да е голямо детето няма как по цял ден да крещи и тропа сега са с телефоните .

# 28
BellaSv, не съм казала подобно нещо. За да работиш ХО, трябва да имаш условия за това. Ако не ти се получава да работиш хоум офис (все пак това е жилищна сграда),  винаги го има вариантът на място в офиса - там няма деца, ремонти, лаещи кучета и гърмящи телевизори

Има и споделени офиси – хем работещите ХО не са подложени на терор от съседските деца и ремонти, хем и се социализират.
Притесних се за авторката, честно. Не е нормално по цял ден сама вкъщи от 9 до 19, така човек може да подивее.

# 29
Преди 10-11 години, когато бях с бебе и дете на 4 комшиите над нас имаха куче и дете на около 10-11 години. Прибираха се вечер след 22:00 и се почваше прахосмукачки, гостите, див шум до 2 или 3 през нощта. Таванът се тресеше, когато имаха гости с деца. Поне не беше всяка вечер, но комшийката под нас дълго време мислеше, че моите деца вдигат този шум, а моите заспиваха в 20:00 и никакъв шум не беше в състояние да ги събуди - нито купон над главите им, нито ремонт с къртене и пробиване.
Възможно ли е шумът да не е само от съседите над авторката, а от някъде другаде да идва?
Другото, което е, че ако човек е изнервен и с изострена чувствителност може и най-лекия шум да го дразни, а кучета и котки могат да вдигат шум като играещо дете. Детските пантофи също са с твърди подметки, които, ако си отдолу се чуват като тропане с токчета.

Общи условия

Активация на акаунт