Жалба

• 2 316
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Аз доколкото знам социалните правят проверка при всяко семейство, което се развежда. Задължително. Ей това е безсмислицата. А не когато някой подозира, че над дете се упражнява насилие.

# 46
  • София
Социалните не правят проверки при развод, без да са специално сигнализирани за проблем.

# 47
  • Пловдив
При развод задължително се иска социален доклад, за който трябва поне разговор, ако не посещение. Не мисля, че е същата проверка като при сигнал, но трябва да се отчетат.

# 48
Откога е това, Магдена? На мен не са ми идвали нито на проверка, нито доклад имам при развода.

# 49
  • Пловдив
От около 2000 г., но само ако има деца под 18.

# 50
  • София
Никога и при никой от клиентите ни, които не са изисквали такава намеса, не е правена такава проверка и не изготвян доклад. Само при спор за родителски права и сигнали за насилие или неглижиране.

# 51
Ясно. Благодаря, Фивър! 2009 ми беше развода, детето беше на 10.

# 52
  • Пловдив
Чл. 15 от Закона за закрила на детето.
Скрит текст:
(6) (Изм. - ДВ, бр. 120 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., предишна ал. 5, изм. - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) При всяко дело съдът или административният орган уведомява дирекция "Социално подпомагане" по настоящия адрес на детето, като за уведомлението от съда се прилагат разпоредбите на Гражданския процесуален кодекс, а за уведомлението от административния орган се прилагат разпоредбите на Административнопроцесуалния кодекс. Дирекция "Социално подпомагане" изпраща представител, който изразява становище, а при невъзможност предоставя доклад.
В съда при проверки обръщат внимание и дали е бил изискан доклад, вкл. за разводи по взаимно съгласие, издръжки и пр.
Би трябвало същите хора да проверяват и в софийските съдилища.

Още 2004-2005 като юрисконсулт в ДСП мисля, че съм изпращала такива доклади и на Софийския районен съд (когато делото се гледа в друг град, а някоя от страните е с адрес в района на твоята ДСП).

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 19:39 от Магдена

# 53
  • София
Значи проблемът е в съда или в социалните, или във връзката между двете.

# 54
Между "признаци за насилие", родени от мозък, който си мисли че знае как е правилно да се  гледат чужди деца  и истински признаци за насилие има огромна разлика.Ако социалните дойдат у нас,  защото лудата съседка е подала сигнал по косвени признаци, че не мога да си гледам детето ще осъдя държавата. Мога да позволя добър адвокат.
Ако детето ми пък се окаже че има, здравословен проблем ще стане много по-болезнено преживяването на визитата и за социалните и съседката. Не знам някъде  да е  законодателно регламентирано, че трябва да си извеждам детето навън.  Така че социалните са разумни не реагират на такива, меко казано изсмукани от пръстите сигнали.

# 55
Има случаи с родители, които са затваряли и заключвали децата си и след 20-30 години са ги откривали случайно или след подаден сигнал. Разбира се, затворените за толкова дълго са полудели.
Престъпниците защо ги наказват със затвор? Защото е наказание да си затворник.

# 56
Има такива случаи.
Но този не е такъв. От километри си личи.

# 57
Поредният добър самарянин.. нямам думи ...
Може и аз да съм тая майка, понеже и аз работя хоум офис и като нищо някоя добра съседка да ме вкара в приключение, защото според нея, забележете Според нея - аз не си върша работата като майка и явно някой трабва да ме "научи" - в случая - социалните.

Вместо да седите и да пишете малоумни теми във форумите.... и да си измисляте проблеми.. като толкова ви интересува съдбата на това дете, що па не вземете да и звъннете на вратата някой път на тая майка, и не и предложите да и помогнете !? Само дето е доста по-лесно да седите вкъщи и да пускате сигнали насам-натам от скука, вместо да се впрегнете да свършите нещо смислено.

Значи аз да ви кажа като работеща хоум офис:
вкъщи имам 4 домашни любимеца и малко дете, та ако ще насъсквате социалните, да вземат да минат и през нас!

Майка ми и баща ми са работещи и са в друг град. От страна на мъжа ми няма никой - всички умряха. Има една леля, дето не и дреме особено. Сама си изкарах бременността, сама търчах нагоре-надолу нонстоп, без лукса някой да ми готви и чисти. Сама си носех големите торби от магазина, даже жените в супера ме бяха запомнили. Мъжът ми работеше по цял ден. Като родих - същото. И за една минута никой не е дошъл да ми помогне - справях се сама със всичко - готвене, чистене, подреждане на дома, водене на детето на лекар, смъкване на количка 15 кила сама по стълбите и такива неща. Докато оправя всичко вкъщи и сготвя и нахраня и повия детето ми ставаше лошо от работа. Нямах сили да се погледна в огледалото и да мога да се приготвя да изляза, защото това беше денонощно и бях пред пълно физическо и психическо изтощение.
И отстрани 100% е имало добри самарянки като вас тайничко да осъждат, че не вися да пърдя по пейките, докато детето ми търчи на площадките - защото просто нямах сили. И да ви кажа още нещо. Бях без работа и си взех майчинство с 300 зора, благодарение на висене в нета цяла нощ до неадекватност, защото към момента на раждането бях безработна!

С мъжа ми имахме семейни проблеми.
Да ви разкривам ли още, защо не съм била първа пушка на детските площадки ??

В момента слава богу работя, и детето ми ходи на градина, от която всеки ден проблеми от малоумен персонал и родителски колектив от натегачи и простаци! Пак сама водя и взимам.... Някой път идвам с лаптопа да я взимам от градина и седя по площадките, с едното око гледайки 15 системи, докато съм в срещи, с другото око следейки къде детето тича и да не се пребие!

Предизвиквам ви да викнете социалните, само за да ви стане топличко на душата. Защото няма смисъл да обяснявам колко е малоумно - вие сама си знаете, че сте права и че това трябва да направоте. Дерзайте! Викнете и полицияа, пуснете сигнал за домашно насилие. Пускайте жалби за онази жена, викнете и за мен. Дано ви олекне.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 19:15 от emkaemka1

Общи условия

Активация на акаунт