Какво носите в чантите си, или как да махнем излишното

• 4 110
  • 104
  •   1
Отговори
Много искам да нося малки дамски чантички, които да са като перце на рамото ми, обаче каквото и да правя, все се оказвам с натъпкана до "козирката" чанта със всевъзможни неща. Два вида кърпички, очила слънчеви, а понякога и диоптрични, гримове, телефон, разбира се портмоне ( с портмонетата отделно имам дилема дали да са малки или големи, защото малките не ми побират всичко, големите пък заемат много място), дезодорант, разни лекарства за спешни случаи и какво ли още не. Случвало се е и яйца да разнасям в чантата си, когато бях на кето-режим, че даже и сурови съм носила по грешка. А много ми се иска малко да елиминирам ненужното и да ми олекне на раменете.
Вие с големи или малки чанти се движите? Най-нужното ли носите, или всякакви излишъци като мен. Какво е то?
Приемам всякакви идеи за минимализъм по отношение на...багажа.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 09:49 от Рaдост

# 1
Обикновено съм с малка чанта, точно заради болки в рамото. Свиква се с факта да нямаш всичко, което евентуално може да ти потрябва в себе си, но пък да ти е по-леко. Вътре имам телефон, портомоне (малко), сухи и мокри кърпички, ключове (малка връзка), гланц за устни, гребен, евентуално крем за ръце и тънка платнена торбичка, ако купя нещо. В дъждовни дни съм с по-голяма, в която има място и за чадър. През зимата с още по-голяма, в която да има място за шапка и ръкавици. Очилата на очите ми комбинират всичко, от което имам нужда и не нося допълнителен чифт в чантата ми.

# 2
  • Телиш/Плевен
Винаги съм обичала по-малки чанти и нося такива или най-много средна големина (случвало се е да ми хареса такъв модел). Големи чанти не харесвам, а и нямам с какво толкова да ги напълня. Нося портмоне, телефон, слушалки, тефтер с химикалка, ключове и мокри кърпички.

# 3
Ходя със средно-голяма дамска раничка, имам и малка такава. В малката когато се налага - нося 5 неща, без които не излизам - Портмоне, телефон, цигари, запалка, ключове.
В голямата освен тези 5 неща имам още 5-6 - слънчеви очила, балсам за устни, химикал и минитефтерче, флашка, аналгин+спазмалгон, крем за ръце, слушалки и малко бурканче котешка храна за улични котета.  Друго не ми трябва, ако се постарая - всичко това може да се събере и в мини-раничката, но обикновено не ми се занимава да го прехвърлям.
Като цяло и без това мога да преживея - магазини навсякъде, всичко може да се купи почти веднага, за да не се налага да го мъкна с мен винаги.

# 4
Аз нося минималното- портмоне, телефон, ключове, сухи кърпички/ не особено редовно/ и 2-3 блистера хапчета.
Мокри кърпи - не ми трябват, гримове и парфюм също. Не че не ползвам, ползвам и то много, но сутрин като се гримирам и парфюмирам, обикновенно не повтарям до вечерта. Ако вечерта ще ходя някъде, рефрешвам, но у дома. Имам приятелки носят огледало и пинсета и кремове. Сякаш че ще седнат някъде да се мажат и скубят, или като ходят до магазина.
Като решение за по -малко багаж - да имаш на работното място някакви гримове, парфюм, дезодорант,  кърпички, чадър.

# 5
Купих си малка чанта аз. Като нямаш място, много бързо се отсяват нещата, които всъщност не ти трябват всеки ден. Забелязала съм, че колкото по-голяма чанта нося, толкова повече тъпча вътре, а като съм с малка се ограничавам до телефон, ключове, пари, документи, кърпички и това е което всъщност ми трябва ежедневно. Всичко друго го ползвам от дъжд на вятър или може да седи на бюрото или в колата, не ми трябва да го нося нонстоп с мен.

# 6
  • София
Ако съм с по-малка чанта задължително имам и някаква друга торбичка с мен, защото винаги си мъкна книга с мен, а не харесвам киндъли. Sweat Smile Иначе сега съм с една средна да кажем и всичко влиза - голямо портомоне, ключове, телефон, кърпички, очила, книгата очевидно и още нещо мога да мушна при нужда. Иначе по принцип съм с голямо портомене, но на почивки в чужбина/море ползвам малко, за да ми е по-удобно и да не заема толкова място.

# 7
На мен ми е най-добре нищо да не нося, свела съм ежедневния багаж до абсолютния минимум - в малка чанта нося портмоне (силно казано - по-скоро е джобче за карти и документи), телефон, ключове, слънчеви очила, сухи и мокри кърпички (заради детето най-вече). Обикновено имам и торбичка за пазаруване (от тези многократните сгънати в калъфче), че често минавам да купя нещо пътьом. Гримове, кремове, чадъри, книги абсурд да помъкна...

# 8
  • някъде под слънцето...
Малки чанти, сано за соециални излизания.
За ежедневието
Работа - ходя с фирмена раница,  побира двата телефона (служебен и личен) , скужебния лап топ,  ако се налага, слушалки козирка, очила слънцезащита   ,  спрей мъгла за лице  гланц, мъгла  парфюм за коса, спрей за почистване на очила, мокри и сухи кърпички, пила за нокти, при аварии,  крем за ръце, слушалки, ключове, служебен бадж(карта за достъп до сградата , офиса залите за почивка) , с ключове за  служебния шкаф, книга  бутилка с вода, блистер с парацетрамол, чадър,  голям шал (материя в зависимост от сезона ) портфейл, ключове , четка за коса, игла за коса. И всичко което може да побере.А тя събира много неща.
Примерно кутия със суши  или други изкушения.
Майката на колежка е прекасен кулинар, и редовно купуваме от нейните специалитети за в къщи.

В свободното време  с чанта тип шопер,  телефони, портфейл, слънцезащита, гланц ,  мокри и  и сухи кърпички,   спрей мълга за лице очила , ключове и всичко каквото побере, особено ако съм минала през някой магазин за дрехи или козметика.
Няма начин да нося малка чантичка в ежедневието, тази опция ми е  само за определени случаи, когато  мога  да нося само  лични долументи,  банкова карта, телефон и ключове.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:22 от sl

# 9
  • София
Ходя само с малка чанта, а често и без чанта.
Нося телефон (даже обикновено той ми е в ръката), виртуалните ми карти също са в него (и за плащане, и абонаментни), ключове (с изкл. на основният за дома ни, останалите ни жилища са с чип), малки опаковки сухи и мокри кърпички (заради децата), балсам за устни, безжични слушалки (не всеки път) и освежаващи бонбонки. Очилата са ми на очите или на косата, а не в чантата.
Когато планирам да пазарувам, нося сгъната торбичка за пазар от плат, но тя е с размер на носна кърпичка, когато не е отворена. Друго не виждам смисъл да нося, дори да съм цял ден навън.
На екскурзия нося малка раничка, в която слагам малка опаковка слънцезащита и спрей за насекоми.
Чадър даже нямам, защото всички вкъщи имаме леки сгъваеми дъждобрани, които се събират в шепата и са идеални при прогноза за дъжд.

Такъв тип чанти най-много обичам - и като форма, и като размер - само да са със сребристи ципове и закопчалки:

# 10
Няма ненужни неща в дамска чанта. Всичко може да дотрябва. Grinning С малка до средна чанта ходя в ежедневието, но ако я изсипя, от нея мога да извадя сгъваема платка и да я обзаведа с всичко необходимо. Grinning Шегувам се, но наистина има начини да се побере доста. А и подобна тема вече има.

# 11
На работа ходя с раница, работя извън града и се придвиждам с автобус, така че нося повече неща - задължително чадър и дъждобран, слушалки, кутия с храна, бутилка за вода, малка кутийка с лекарства и дамски принадлежности, платняна торбичка за пазар и една пак платняна, но по-голяма, протмоне, бадж, ключове, разни пособия, които ми трябват в работата, найлончета за събиране на кучешко ако, мокри и сухи кърпички, калъф за слънчеви очила
Когато не съм на работа ползвам малка чанта. Имам една, с която разхождам кучето - в нея слагам телефон (ако нямам джоб, в който да го сложа, защото обичам да ми е в джоба), ключове, мокри кърпички и пликчета за ако.
Когато не съм с кучето - протмоне, двата вида кърпички и ключове и калъфа за очилата.
Мъкнене на дезодорант не му разбирам смисъла. Той се слага на чиста и подсушена мишница. Ако вече си се изпотила няма да направиш нищо като се мажеш или пръскаш. По-скоро може да помогне парфюм.

# 12
  • София
За кучешките пликчета има едни много удобни кутийки в магазинчетата за левче, Пепко, Джъмбо и подобни. Закачат се направо на каишката и няма опасност да ги забравиш някъде.

# 13
При мен много варира големината на чантата ми и принадлежностите в нея в зависимост къде отивам, колко време ще съм извън дома, дали ще съм на място, където има магазини, и т.н. Мога да изляза и без чанта - само с телефон и ключове в джоба,  мога да взема и раница с 10 килограма неща в нея. За мен ефективен начин да се отървете от излишното е просто през известно време да си пренареждате чантата и да вадите нещата, които не се сещате скоро да ви се е налагало да ползвате.

# 14
Малка чанта, ама наистина малка, само с най- необходимото: телефон, ключове, малък портфейл. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт