Какво носите в чантите си, или как да махнем излишното

• 4 593
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
  • Манчестър
ОФФ, и аз съм със същия проблем. Средно голяма чанта, какво ли няма, всичко ми трябва.

Два чифта очила за работа - едни за компютър и един чифт, като дойдат колежките да видят какъв стил съм докарала за деня.😀

Портмоне , малка книжка - Речника на Баце😀. Много е важна, щото като ме ядосат на работа си прочета нещо и се разсмивам сама.
Малко несесерче с огледало, червило и молив за устни.

Торбичка сгъваема за пазаруване.

Тефтера го изместих в раницата с лаптопа.

Да отбележа, ходя с кола на работа и слънчеви очила, парфюм млък размер си седи в колата.

# 46
  • София
Аз даже чанта не нося, ходя само с телефон. Кеш не нося, плащам със смарт-часовника безконтактно.

Иначе научих как се казват малките чантички - "чанта за мол".

# 47
Малките чанти са хубаво нещо....на други хора. Имам,но като сложа портмоне,очила ,ключове...и до там...Поглеждам се и сменям чантата. Вода не нося или рядко и то обикновено в ръка.

# 48
  • Mediterraneo
Години мъкнех тежки огромни чанти, колкото по- голяма, толкова по- добре. Клишето с хляба и бутилката вино си важеше за мен, и това е попадало в дамските ми чанти.
Откакто рязко смених професия и начин на живот, нося крос боди чанти, предимно Десигуал, че моделите им са с много джобчета и отделения и ми събират най- необходимото. Портфейл, телефон, малко хапчета и превръзки/ тампони, цигари, носни и мокри кърпи, някое червило и парфюм. Карта за колата, ключове за вкъщи, слънчеви очила и такива за четене. Всичко е по джобчетата.

# 49
Тарталета,
Сподели модел на чанта, която побира всичко изредено...моля Flowers Hibiscus

# 50
  • София
Четейки тази тема, се сещам за мемето, в което мъж открадва чантата на жена над 30 години и започва да рови, но изважда от вътре какви ли не лекарства и ѝ връща чантата, извинявайки се.

Ако не сте хронично болни, колко пъти и какви лекарства ви се е налагало да вземете спешно навън? Сериозно питам, понеже аз и вкъщи нямам лекарства, освен някой и друг цитопласт, Нурофен и цитросепт.

# 51
Tака е. Пък и аптеки има навсякъде.
Аз нося 2-3 неща, които при нужда да пия веднага.
Иначе в работата имам основни неща.

Имаше един виц. Мъж откраднал портмоне на жена. И вътре намира четирилистна детелина, люспа от шаран (и още две неща, които ме помня). Уплашил се, че е взел нещо от вещица и й го върнал.

Та и ние така с нашите чанти....

# 52
  • Mediterraneo
Тарталета,
Сподели модел на чанта, която побира всичко изредено...моля Flowers Hibiscus

Както казах, в последните десетина години всичките ми чанти са на Десигуал. Ще потърся конкретните модели, не съм сигурна, че ще открия снимки, последната е отпреди 3 години купувана.

Пп, това са част от чантите, останалите са наистина много стари, даже в профила ми в сайта ги няма като поръчки вече. За това време съм изхвърлила само 2 чанти, останалите са ми в обръщение( 7-8 са сигурно).

За лекарствата- имам винаги Ибупрофен, Парацетамол, Напроксен, Диклак и Седалгин нео. Вечно колеги търсят хапчета от мен, знаят, че имам. Нееднократно ми се налага и на мен, разбира се, по- добре да имам. Нито място заемат, нито тежат.

# 53
  • София
Може и да не тежат, но от изброените само второто сме ползвали някога вкъщи и съм гледала рекламите на първото. Другите даже не съм ги чувала.
Ама това си е моя особеност, че не вярвам особени на всякаква химия.

# 54
Тарталета,от къде седалгин нео,той не е ли спрян отдавна.
Чантите на Десигуал,не ти ли се белят много бързо? ,Хубави модели,но четох много отрицателни мнения..

# 55
Каквито и модели да съм пробвала през годините, в крайна сметка винаги се връщам на чанта тип торба. Сегашната ми е точно торба. Без прегради, без цип отгоре, само едно магнитно копче я закопчава. Нося  диоптрични очила за четене, мокри и сухи кърпи, ветрило, портмоне ( и то е голямо) червило + огледало и пазарска торба от плат. В едната част на портмонето имам пинсета, лепенки, аналгин, спазмалгон, но шпа и фамотидин. Лопедиум също за спешни състояния. Страдам от стомах и не се знае къде ще ме хване кризата. Люспа от шаран също имам, както и дафинов лист. Те са при банкнотите.
Сегашната ми чанта е подобна

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 22:59 от мекичка*

# 56
  • Mediterraneo
Фивър, това, че не си ги чувала, нека само те радва. Ако се сковаваш като мен от най- лекото движение, ще носиш и повече лекарства, ако трябва. С толкова деца никога не си ползвала нурофен, добре, повярвах.
Седалгин що да е спрян, не съм чувала, мама ми го носи от Бг, изписван е с рецепта за мигренозни пристъпи.
Не ми се белят чантите, т.е. обелени съм имал две, които съм хвърлила след 2-3-4 години употреба. Шир потреба на цена 30-50 евро няма как да е друго яче и хич не го мисля. Удобни са ми, вършат ми работа, подменям, когато си харесам нещо. Ама вече трета година не съм купувала нищо, последната е кораловата.

# 57
Лекарствата са за мигрена, която може да ме споходи по всяко време , за стомах -с хроничен проблем съм. Няколко таблетки за кръвно. Нямам как да купя което и да е без рецепта. Иначе имам още ношпа, спазмалгон, лопедиум - като спешна помощ.

# 58
И аз се опитвам да намаля съдържанието на чантата ми. Едно от решенията е, че в офиса съм оставила някои неща, които не нося с мен - крем за ръце, зарядно, нещо сладко ако много ми се прияде, кърпички.
Много ми харесваха чантите на Desigual, но те са от изкуствена кожа и се късат по-лесно от другите, които са от естествена. След като скъсах дръжката на една за месец, повече не ги и поглеждам.

# 59
  • София
Тарталета, писах, че Нурофен имам у дома. В чантата дори не ми в хрумвало да лекарства. Когато се схвана, ако това визираш под сковаваме, пръскам вкъщи магнезиево олио. На децата също не съм давала някои популярни лекарства. Чувала съм ги от форума само. При нужда от реакция навън, просто влизам в първата аптека или лекарски кабинет. Даже и в най-затънтеното място винаги има поне едно от двете или някакви естествени средства за решение на проблема.
Ама аз и портмонета се чудя за какво носят хората.
Реално имам едно и го ползвам като чанта за официални поводи - събира телефон, 2-3 лепенки и 2-3 единично пакетирани мокри кърпички, а има разни отделения, но си стоят празни.
И него бих спряла да нося, но не харесвам смарт часовниците, а един би ми заменил телефона, пък мокрите кърпички ще бутна в някой джоб.

Общи условия

Активация на акаунт